1.
prosze komentrze
Wersja do druku
1.
prosze komentrze
Prawdziwa bajka lub jak w bajce. Fajne zdjęcie.
świetne zdjęcie
Wyglada jak obraz.. Fajne.. Bardzo fajne
Zdjęcie super,
Ładne światełko i rozmycie.
Gratuluje.
Wrzucaj więcej.
Bardzo ładne, warunki zastane czy fotoszopowe?
2.
prosze o kilka slow krytyki
Na 1 brakuje mi przestrzeni, jakoś duszno się zrobiło:) - sorki, nie wiem, jak to napisać...Ale na bajkowe - ok. Za to 2 śliczna! Super kolorki. Wolałabym tylko tę pajęczynę trochę bardziej po prawej stronie.
komentarz:
1 wysmienita
2 świetna ,tylko odrobinę kłuci się zestawienie 1 planu traw, które są mocne, wyraziste i ostre z drugim planem delikatnym i osnutym mgłą. Pierwszy plan przytłacza tył.
ale tak czy siak podoba się.
pzdr
2 bardzo fajna, 1 tez, ale przyznam, ze nie lubie takiego rozmycia, mam przez nie wrazenie wady wzroku
angie- wydaje mi sie, ze nie bylo mozliwe umieszczenie pajeczyny bardziej w prawo, gdyz nie ma tam cienia od drzew na wodzie i bylaby niewidoczna
Fabio ? :/
Ups... Sorki. Zdjęcia fabio i jakoś mi się automatycznie napisało:)
3.
PROSZE O KILKA SLOW KRYTYKI:lol:
Duzy + takie troche inne, 1 (szczegolnie) i 3 jakby przy uzyciu pedzla, a nie matrycy :) , chociaz na 3 moze troche przesadzone z burn lub czyms w tym stylu miedzy Sloncem i odbiciem
Magia!
1 i 3 znakomite. Bardzo mi się podobają. Mam pytanie: czy efekt rozmycia na pierwszej fotografii uzyskałeś dzięki jakiemuś filtrowi czy przez obróbkę zdjęcia w komputerze? Czekam na kolejne zdjęcia!
Świetne
Na 3 ewidentnie widać HDR. I szczerze mówiąc, najmniej mi się podoba, podejrzewam, że przedobrzyłeś przez obróbkę. Pierwsze dwa bardzo przyjemne. Dołączę się do pytania o akcję z pierwszego.
4.
5.
prosze o kilka slow pozdrawiam
4 trochę zbyt mało kontrastowe jak dla mnie, 5 bardzo fajna ale perspektywa z 4 bardziej mi podchodzi.
Bardzo ładne fotki!:), a teraz w detalach:
#1 rzeczywiście bajka, choć lekko duszna przez ten soft-focus, za którym nie tęsknię, ale klimat jest!
#2 kolorystycznie jeszcze lepsza, jednak zamknięcie drugiego planu motywem z pierwszego nie-bardzo (aż trzeba się wychylać ponad, żeby coś tam dojrzeć;))
#3 nie przeczę - magiczne!, ale też nieco "księżycowe" (piasek na brzegu, stalowy odcień wody)
#4 miękkie i przyjemne, woda aż "wciąga";)
#5 też piękna panorama, lubię mgłę nad jeziorem, gdyż fajnie zmiękcza odbicia w tafli wody.
6. Fabio - czujesz klimat miejsca i wiernie go oddajesz. Czekam na jeszcze.
7.
pozdrawiam i prosze o wyrazenie opini
Fajny HDR. Poproszę jeszcze..
co? jaki hdr? 7 to dlugi czas naswietlenia z szybko spawalnicza okolo 150 sekund pozdrawiam
#6 - sennie i pięknie!:)
#7 - szybka spawalnicza?... no takich środków jeszcze nie stosowałem - jaki współczynnik NDx to może osiągać i jak wpływa na odwzorowanie barwy? A foto ciekawe. Gratulacje.
x-mac nie mam pojecia jaki wspolczynnik Ndx, barwa zdjecia wychodzi zielona ale robie zdjecia w rawach to mozna latwo wyciagnac bw
8.
zapraszam do komentowania
7. b fajna. tez posiadam pare takich szybek, ale mam problem z mocowaniem:P jak przyczepiles ja do obiektywu?
nowa fotka
9.
wieksza wersja
http://img22.imageshack.us/img22/4409/192fpi.jpg
pozdrawiam i zapraszam do komentowania
8 rządzi ;]
Mgłę lubię nieodmiennie, i fotka #9 bardzo mi się podoba, z klimatem, #8 generalnie też dobra, minimalistyczna. Co mi nie pasuje:
#8 - dążąc do minimalizmu (czerwony punkt na niebieskim tle) usunąłbym gałąź po lewej, bo niepotrzebnie skupia wzrok a nic do zdjęcia nie wnosi.
#9 - obróbka niezbyt udana - widać nieładne artefakty na krawędziach koron drzew. Oczywiście na odbitce 10x30cm może nie będą przeszkadzać, ale panorama sugeruje konkretniejsze powiększenia i tam walorem nie będą. Aż tak przepalone niebo, że w kolorze nie nadaje się do publikacji? Ale powtórzę się - duży plus za klimat zdjęcia!:)
#10 na sciane!
Podoba mi się nastrój zdjęć serii z wędkarzem - ciepło, miękko, sentymentalnie. Lekka mgiełka i "samotność bohatera". Fajnie, fajnie...
Panorama na + z powodu samego W&B, który bardzo lubię. Choć... faktycznie mnie też trochę brakuje nieba.
W kolorowych wolałabym więcej wody niż drzew, ale to drobiazg. I bardziej pasuje mi kompozycja 10. Poza tym, może to złudzenie, ale na 11 mam wrażenie jakby wędkarz zorientował się właśnie, że jest fotografowany:mrgreen: i ...jakby lekko zaczął pozować, co burzy mi trochę klimat zdjęcia. Ale może się czepiam:wink:
Świetne, zwłaszcza 4, 10 i 13, btw. co to za szkło?
14.
15.
prosze o kilka slow
Ładne, ale trochę mi brakuje koloru, bo widać, że światło ładnie zagrało.
Bardzo mi się podobają wszystkie Twoje zdjęcia. Często o wiele bardziej niż zdjęcia uznanych "zawodowców" z tego forum. Zarówno 14 a zwłaszcza 15 - super.
14 - nie podoba mi się kadr
15 - bardzo fajne, chętnie zobaczyłbym w kolorze :)