Podoba mi się nastrój zdjęć serii z wędkarzem - ciepło, miękko, sentymentalnie. Lekka mgiełka i "samotność bohatera". Fajnie, fajnie...
Panorama na + z powodu samego W&B, który bardzo lubię. Choć... faktycznie mnie też trochę brakuje nieba.
W kolorowych wolałabym więcej wody niż drzew, ale to drobiazg. I bardziej pasuje mi kompozycja 10. Poza tym, może to złudzenie, ale na 11 mam wrażenie jakby wędkarz zorientował się właśnie, że jest fotografowanyi ...jakby lekko zaczął pozować, co burzy mi trochę klimat zdjęcia. Ale może się czepiam:wink:
Zdaje mi się, że zaczynam rozumieć, jak należy malować...
100-letni Tycjan
400D kit S10-20 C70-200 4f
Świetne, zwłaszcza 4, 10 i 13, btw. co to za szkło?
Ładne, ale trochę mi brakuje koloru, bo widać, że światło ładnie zagrało.
400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB
Bardzo mi się podobają wszystkie Twoje zdjęcia. Często o wiele bardziej niż zdjęcia uznanych "zawodowców" z tego forum. Zarówno 14 a zwłaszcza 15 - super.
14 - nie podoba mi się kadr
15 - bardzo fajne, chętnie zobaczyłbym w kolorze![]()
"...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek