to chyba kazdy dostal kase predzej czy pozniej co? ;) mysle ze to pocieszenie dla oczekujących :)
Wersja do druku
to chyba kazdy dostal kase predzej czy pozniej co? ;) mysle ze to pocieszenie dla oczekujących :)
Ja mam pytanko, wiadomo już ze mBank zabiera za przelew 20 zł, korzystał ktoś może z zwrotu na konto w ING ?
Wyśle zwrot dotyczący 430ex oddają 60 zł, na mBank wpłynęło by mi tylko 40 zł więc szukam najtańszego rozwiązania :)
Będąc na wycieczce w Irlandii widziałem tam bank ING, sądzę ze jest międzynarodowy, więc może i opłaty inne :)
Ja mam w ING.. niestety wedlug zapewnien ze nie pobieraja to... pobieraja. 20 zl! za 30D dostalem 570 a nie 90
Pytając o to samo miłej Pani przez telefon, mówiła że ING nie pobiera za to pieniędzy, jedynie może wystąpić opłata ze strony baku z Irlandii, ile to już nie umiała powiedzieć, ale już wiadomo że to kosztuje 20 zł.
a w jaki sposób wysyłaliście zgłoszenie?
- listem zwykłym
- listem zwykłym + priorytet
- listem poleconym
- listem poleconym + priorytet
Listem zwykłym + priorytet
Nie ufam poczcie polskiej. Niestety praktyka potwierdzila tylko ze to instytucja ktorej ktos sie powinien solidnie do skory dostac. Tylko polecony jest gwarancja ze dojdzie tam gdzie powinno (Przynajmniej w 90%). Jak wysylalem listy, przesylki, drobne paczki za granice to malo ktore docieraly. Zlodzieje i tyle. Jak to sie dzieje ze bedac w Stanach czy UK wysylalem nawet 3 plyty Dvd z filmami normalnym listem miedzy miastami i dochodzily?
Nawet zakupujac ksiazki na Amazonie czy Play.com przychodzilu w normalnych kopertach czy paczuszkach ktore listonosz po prostu wsuwal przez otwor w drzwiach albo dzwonil jak byly wieksze gabarytowo. (nie byly ani polecone ani priorytetowe a mimo to w ciagu 2 dni dochodzily i to w dodatku z Belgii (a ja mieszkalem w Walii). Moj kuzyn kupil tez Gamecube ktory rowniez przyszedl podobna droga..
U nas zaraz beda lapki swedziec. Jesli bardzo Ci zalezy na zwrocie to dla swietego spokoju doplac te 5 zl i wyslij priorytetem poleconym. (jesli ktos ma dostac 1000zl zwrotu to chyba nie ma co oszczedzac 5 zl!)
A wysylajac paczke zagranice raczej nie ubezpieczajcie jej bo to nie ma zadnego sensu!. Jak wysylasz z UK i paczka ubezpieczona nie dojdzie to ofkors otrzymasz kase (zakladajac ze mieszkasz w UK) . W Polsce to jest tak ze po opuszczeniu granic, Poczta Polska umywa rece tlumaczac sie jakimis tam postulatami na konferencji w Pekinie w ktoryms tam roku i g... dostaniesz. Kiedys wysylalem 2 paczki ubezpieczone do Stanow. Zaplacilem 180 za kazda z nich (150 za ubezpieczenie). Paczki zniknely, a ja wlasnie takie wyjasnienie od PP po 2 miesiacach otrzymalem ze nie ma podstaw do wyplaty odszkodowania.
Sorry za OT ale moze i te informacje sie komus przydadza.
Opłaty zależą od banku i konta. Jeśli ma się np. w PKOBP i konto walutowe, prowzja za przelew z Irlandii wynosi 2E. Osobiście sam czekam teraz na jakąkolwiek odpowiedź od Canona. Też wysłałem jakiś tydzień temu list z kodem, itp. w sprawie promocji. Mam nadzieję, że doszedł i wkrótce dostanę kaske.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I jeszcze jedna rzecz :) Te wszystkie listy idą do Irlandii, czyli prawdopodobnie w wiekszości pilnują tego wszystkiego Irish'e. A co by tu wiele nie mówić "take your time" to ich motto życiowe. Czyli generalnie są totalnie leniwi, powolni itp. Więc nie dziwi mnie fakt, że jest niezły bajzel, że ludzie nie dostają e-maili, kasy, a jeśli dostają to często z opóźnieniem. Żyjąc na zielonej wyspie już się do tego przyzwyczaiłem :) także jedyne co możemu to być cierpliwi i dobrej myśli :) pozdro
Ja właśnie dostałem maila. Po półtora miesiąca ... :shock:
Ja wysłałem Poleconym i ktoś musiał pokwitować :P bo maila dostałem hehe
a ja właśnie dostałem mejla, że najpóźniej za 20 dni przyjdą pieniądze. czyli mimo zamoty z kodami i złym pudłem nie ma problemu żeby otrzymać cashback
Ja też dostałem e-maila, że w ciągu 20 dni przyślą kasę. Jutro mija termin i wszedłem na wskazaną w e-mailu stronę i wpisałem swój e-mail i nr id i nie ma mnie na liście. Martwi mnie tylko to, że wpisałem tam numeru SWIFT. Poczekam do jutra:roll:
Ja wysłałem zwykły + priorytet 25 maja.. Do dzisiaj nie dostalem zadnej odpowiedzi.. No ale to dopiero 2 tygodnie :D Jesli możecie, piszcie w jakim czasie dostaliście od nich odpowiedz i jak dlugo czekaliście na kaske. Pozdrawiam
Ja tez dostałem kaskę, tyle że mniej o 20 PLN. Po prostu bank zabrał za przelew :(
2 maja wysłałem list priorytetowy (bez poleconego). Mail'a od Canona dostałem 16 maja, pisało w nim że jeśli upłynie 20 dni i nie dostane kasy to mam się zalogować na podanej stronie wpisując ID i mail'a. Upłynęło 20 dni, pieniędzy nie ma, no to próbuje sie zalogować, ale wyskakuje komunikat, że nie ma takiego mail'a. Pojawiła się mała konsternacja, ale nie potrzebnie bo 8 czerwca pieniążki wpłyneły na konto :D - całe 290 zł za 400D
Cześć, pisze po raz pierwszy, WITAM WSZYSTKICH
chciałem się zapytać, już prawie wszystkie 37 stron wątku przeczytałem i wyszło ze wysyłam to na niebiesko,
a to na czerwono musze odmoczyć szmatka na mokro i wysłać to co pod spodem…???
( Pierwszy raz mam doczynienia z oznakowaniami i ta promocja canona…)
PS : z tego co wyczytałem nie robią problemów ze ma pudle jest kit z Niemiec, a ja chce zwrot za body w PL..
Wytnij obydwa i wyslij a nie baw sie odmaczanie szmatką :p
Ja tak zrobiłem, jak naklejają jakieś naklejki to niech sobie sami teraz ściągają.
Wytnij wszystkie kody.. przez ten bajzel w Canonie dla swietego spokoju . WIem ze se pudelko zniszczyc ale, ja wkleilem sobie tekture i jest ok. Swoja droga mogli przy dokumentach do aparatow dawac naklejki a nie jakies tam pudla ciac. W gwarancji Canona jest takie miejsce na gorze gdzie powinno sie wlasnie nakleic naklejke z numerami seryjnymi a nie wpisywac recznie. No ale widac trudno bylo to technicznie rozwiazac. Jak kupowalem w US to nie dosc ze wlasnie tak bylo jak opisuje to jeszcze imienna gwarancja ktorej czesc potwierdzajaca zostaje w sklepie (zawsze mozna udowodnic ze TAKA osoba zakupila sprzet.) Ja tam w koncu wszystko wycialem.
Michał.S. Ja też dzisiaj wysłałem priorytetem o zwrot za lampe EX 430. I też podałem ING. A jeśli zabiorą 2 dychy i to i tak 4 dychy zostają. Minus 3 złote za priorytet. Pozdrawiam. No i zawsze mogłem kupić jakąs puszke i szkło, byłoby więcej. Ha ha ha.
Pudełko nie jest problemem:p
faktycznie wytnie wszystko a nie będę się bał ze zwrotu nie dostane….
Dzięki za podpowiedz, przez cały ten bałagan najprostszego wyjścia nie znalazłem:-D
wczoraj miła pani na poczcie uświadomiła mi, że to tak nie jest (przytaczam tylko jej słowa). otórz jeśli wysyłamy poleconym na skrzynkę pocztową, to takie listy również są kwitowane ale hurtem przez osobę opróżniającą skrzynkę, a nie za każdym razem, gdy list przyjdzie.
ja zakupiłem najnormalniej w swiecie poprzez sklep internetowy FOTORIMEX.pl Canona 30D. Dopiero dzisiaj zabrałem się za wypełnianie formularzy i zauważyłem, że jeden kod kreskowy (zaznaczony na niebiesko kilka postow wyzej) mam zamalowany mazakiem. Dzwonie do fotorimex i pytam co sie dzieje. Pani mi odpowiada ze najwyrazniej kupilem body na ktore promocja nie obejmuje. A zaznaczam ze nawet na pudełku jest ogromna informacja nt tej promocji a wennatrz plyty CD i kilka papierkow traktujacych o tejze wlasnie promocji...
Zaraz dzwonie do Canon Polska....
Dodzwoniłem się w końcu do właściciela sklepu. Twierdzi ze wszystko powinno być ok.
Zakupilem jedynie korpus Canona 30D a otrzymalem pudelko z 30D + KIT. Twierdzą ze zamazali kody kreskowe i numery dotyczace obiektywu kitowego.
No nic wysyłam, te popaćkane kody i zobacze czy dostane zwrot...
No i otrzymalem dnia 14.06.07 maila od Canona :) A kod wyslalem 25.05, czyli nie jest tak zle :) Teraz czekam na pieniazki:) Pozdrawiam
Za bardzo sie stresujecie tymi zwrotami, spokojnie poczekajcie a kase dostaniecie.
Email od Canona dostalem 28 Maja, a dzis wracam z pracy i widze kase na koncie :]
370zl Inteligo, wiec 20zl poszlo na przelew.
Lekka wkurzajace to jest, jak napisali o zwrocie 390zl to na moje konto powinno tyle trafic, a oni powinni oplacic przelew itd..
Witam. Dziś otrzymałem zwrot. Wysłałem list 21 maja po tygodniu otrzymałem wiadomość że zaczynają procedurę zwrotu, jeżeli ewentualnie kasy by nie było (do 20 dni) to miałem dać im znać. Wszystko sprawnie i przed terminem :) Oczywiście 370zł Chyba te 20zł wzięli sobie na piwo ;P
Pozdrawiam
Przeczytałem cały wątek, wycinać któryś kod konkretnie? Czy jak niektórzy piszą cały bok pudełka...?
ten górny jest ważniejszy ale dla swietego spokoju wytnij oba i wysyłaj.
Ja dostałem info na pocztę 31 maja a dzisiaj (16 czerwiec) sprawdzam konto i... jest już kasa :mrgreen:
Tylko jedno mnie w tym wszystkim wkurza. Wysłałem kody na pięć różnych elementów, przelew był na to samo konto a te cwaniaczki pobrały sobie od każdego prowizję 20 zł :twisted: Trochę mnie to wkurza, zarobili za nic równe 100 zł :!:
Jesli przelew byl jeden a piec prowizji to do reklamacji sie nadaje (choc jakim cudem by wiedzieli ze jeden przelew pokrywa piec elementow?) . Ale jesli przelewow bylo piec to sorry - wina SYSTEMU. Tak to dziala ze od kazdej transakcji jest pobierana prowizja, niezaleznie ze nadawca i odbiorca dla kazdej z 5 transakcji ten sam. Jakbym ci wyslal 5 paczek na koszt odbiorcy tez bys psioczyl na Poczte ze pobrala piec oplat?
Właśnie wypisuje do wysyłki. I zobaczyłem nową informację na stronie Canona:
*Okres promocji na aparat EOS 400D został przedłużony do 31 Sierpnia 2007.
Chciałem sie dowiedzieć czy można skorzystać z promocji Canon, jeżeli obiektyw odłączony jest od zestawu i wycinany jest tylko kod kreskowy ze wspólnego opakowania? Czy Canon nie ma zaznaczone "u siebie", że jest to obiektyw z zestawu i można skorzystać z promocji tylko całym zestawem, a nie poszczególnymi jego składnikami?
A ktoś już tak kupował? Bo ten kod kreskowy będzie wycinany z jednego pudełka. I wydaje mi sie ze Canon nie pozwala za rozłączanie zestawów. Jak szukałem na allegro, to jedni piszą "obiektyw odłączony od zestawu i Cash Back nie obowiązuje", a inni "jak najbardziej dołączają kod i można skorzystać". Ciężko jest otrzymać jednoznaczną odpowiedź. Nie chciałbym zostać na lodzie :) Może ktoś zna numer telefonu, ale taki z którym można sie połączyć :), gdzie uzyskam informacje.
Kolego chyba nawet w tym poście było to poruszane.. ludzie kupowali w ten sposób i dostawali zwrot. Przeczytaj dokładnie, (wiem że jest tego dużo) ale tu znajdziesz wszystko.
Mam do Was pytanie bo w watku tego nie znalazlem, moze kotos mi odpowie.
Wysylajac papiery o zwrot do canona podalem email do ktorego teraz nie mam dostepu :-( Czy zey dostac zwrot trzeba najpierw otrzymac od canona email o zwrocie i go potwierdzic? Czy przelewaja od razu? Jesli potrzebny jest aktualny email to moze wiecie na jaki adres go wyslac bo od canon polska takiej informacji nie udalo mi sie uzyskac. Z GORY DZIEKUJE ZA ODP
Nic nie trzeba potwierdzać bez obaw. Dwa razy dostałem zwrot za pierwszym był jakiś email że rozpatrują , ale nie było potrzeby zatwierdzać za drugim pieniądze trafiły na konto bez żadnej informacji
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja wycinałem całe boki z kodami i bez kłopotu
www.canon.pl - nie polecam bo oni chyba nawet nie wiedza co to promocja i Cashback. Jak kiedys sie pytalem o kody to mi pani potrafila wydukac tyle ze na stronie wszystko opisane i pokazane (szkoda tylko ze w ogole sie te kody ze strony z kodami na pudelkach inie pokrywaly, ba nawet ani troche nie wygladaly jak te na pudlach)
www.canon.com a potem numer na Irlandie i tam Ci wszystko powiedza...
Mam problem, nie chce mi sie wyswietlic strona: http://www.canon-europe.com/2007promotions
Juz nieduzo czasu zostalo na wyslanie zgloszenia i zaczynam sie powoli niecierpliwic. Od paru dni probuje i nic:/
U Was jest tak samo?
No Panowie jestem w cieżkim szoku ale dostałem dziś kase:) jeden dzień sie mają poślizgu na ale im wybaczam:) podałem na zgłoszeniu IBAN, a Body 400D z kitem kupowałem w niemczech:)