Strona 36 z 56 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 560

Wątek: Wiosenne promocje Canona

Coś już napisał Awatar zjawa
    Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

to chyba kazdy dostal kase predzej czy pozniej co? mysle ze to pocieszenie dla oczekujących

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ja mam pytanko, wiadomo już ze mBank zabiera za przelew 20 zł, korzystał ktoś może z zwrotu na konto w ING ?

Wyśle zwrot dotyczący 430ex oddają 60 zł, na mBank wpłynęło by mi tylko 40 zł więc szukam najtańszego rozwiązania
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Ja mam pytanko, wiadomo już ze mBank zabiera za przelew 20 zł, korzystał ktoś może z zwrotu na konto w ING ?

Wyśle zwrot dotyczący 430ex oddają 60 zł, na mBank wpłynęło by mi tylko 40 zł więc szukam najtańszego rozwiązania
    To opłata za przelew z Irlandii do Polski więc nie sądze żeby opłata akurat do ING się różniła..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Będąc na wycieczce w Irlandii widziałem tam bank ING, sądzę ze jest międzynarodowy, więc może i opłaty inne
    Ostatnio edytowane przez michal.s ; 07-06-2007 o 02:08

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja mam w ING.. niestety wedlug zapewnien ze nie pobieraja to... pobieraja. 20 zl! za 30D dostalem 570 a nie 90
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja mam w ING.. niestety wedlug zapewnien ze nie pobieraja to... pobieraja. 20 zl! za 30D dostalem 570 a nie 90
    Poniewaz widze, ze oplata jest zawsze 20zl, to mysle, ze jest to oplata ktora pobiera bank, z ktorego sa robione przelewy (w Irlandii).

Tak jest przeciez w przypadku przelewow krajowych, i jak robilem kiedys ze dwa miedzyarodowe tez tak bylo.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Pytając o to samo miłej Pani przez telefon, mówiła że ING nie pobiera za to pieniędzy, jedynie może wystąpić opłata ze strony baku z Irlandii, ile to już nie umiała powiedzieć, ale już wiadomo że to kosztuje 20 zł.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

a w jaki sposób wysyłaliście zgłoszenie?
    - listem zwykłym
    - listem zwykłym + priorytet
    - listem poleconym
    - listem poleconym + priorytet

Coś już napisał Awatar GTharnas
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Listem zwykłym + priorytet
    40D + 17-40 L + 50 f/1.4 + 28-135 + 190XProB

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Nie ufam poczcie polskiej. Niestety praktyka potwierdzila tylko ze to instytucja ktorej ktos sie powinien solidnie do skory dostac. Tylko polecony jest gwarancja ze dojdzie tam gdzie powinno (Przynajmniej w 90%). Jak wysylalem listy, przesylki, drobne paczki za granice to malo ktore docieraly. Zlodzieje i tyle. Jak to sie dzieje ze bedac w Stanach czy UK wysylalem nawet 3 plyty Dvd z filmami normalnym listem miedzy miastami i dochodzily?

Nawet zakupujac ksiazki na Amazonie czy Play.com przychodzilu w normalnych kopertach czy paczuszkach ktore listonosz po prostu wsuwal przez otwor w drzwiach albo dzwonil jak byly wieksze gabarytowo. (nie byly ani polecone ani priorytetowe a mimo to w ciagu 2 dni dochodzily i to w dodatku z Belgii (a ja mieszkalem w Walii). Moj kuzyn kupil tez Gamecube ktory rowniez przyszedl podobna droga..

U nas zaraz beda lapki swedziec. Jesli bardzo Ci zalezy na zwrocie to dla swietego spokoju doplac te 5 zl i wyslij priorytetem poleconym. (jesli ktos ma dostac 1000zl zwrotu to chyba nie ma co oszczedzac 5 zl!)

A wysylajac paczke zagranice raczej nie ubezpieczajcie jej bo to nie ma zadnego sensu!. Jak wysylasz z UK i paczka ubezpieczona nie dojdzie to ofkors otrzymasz kase (zakladajac ze mieszkasz w UK) . W Polsce to jest tak ze po opuszczeniu granic, Poczta Polska umywa rece tlumaczac sie jakimis tam postulatami na konferencji w Pekinie w ktoryms tam roku i g... dostaniesz. Kiedys wysylalem 2 paczki ubezpieczone do Stanow. Zaplacilem 180 za kazda z nich (150 za ubezpieczenie). Paczki zniknely, a ja wlasnie takie wyjasnienie od PP po 2 miesiacach otrzymalem ze nie ma podstaw do wyplaty odszkodowania.

Sorry za OT ale moze i te informacje sie komus przydadza.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 08-06-2007 o 00:57
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 36 z 56 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów