Pokaż wyniki od 1 do 10 z 560

Wątek: Wiosenne promocje Canona

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Nie ufam poczcie polskiej. Niestety praktyka potwierdzila tylko ze to instytucja ktorej ktos sie powinien solidnie do skory dostac. Tylko polecony jest gwarancja ze dojdzie tam gdzie powinno (Przynajmniej w 90%). Jak wysylalem listy, przesylki, drobne paczki za granice to malo ktore docieraly. Zlodzieje i tyle. Jak to sie dzieje ze bedac w Stanach czy UK wysylalem nawet 3 plyty Dvd z filmami normalnym listem miedzy miastami i dochodzily?

Nawet zakupujac ksiazki na Amazonie czy Play.com przychodzilu w normalnych kopertach czy paczuszkach ktore listonosz po prostu wsuwal przez otwor w drzwiach albo dzwonil jak byly wieksze gabarytowo. (nie byly ani polecone ani priorytetowe a mimo to w ciagu 2 dni dochodzily i to w dodatku z Belgii (a ja mieszkalem w Walii). Moj kuzyn kupil tez Gamecube ktory rowniez przyszedl podobna droga..

U nas zaraz beda lapki swedziec. Jesli bardzo Ci zalezy na zwrocie to dla swietego spokoju doplac te 5 zl i wyslij priorytetem poleconym. (jesli ktos ma dostac 1000zl zwrotu to chyba nie ma co oszczedzac 5 zl!)

A wysylajac paczke zagranice raczej nie ubezpieczajcie jej bo to nie ma zadnego sensu!. Jak wysylasz z UK i paczka ubezpieczona nie dojdzie to ofkors otrzymasz kase (zakladajac ze mieszkasz w UK) . W Polsce to jest tak ze po opuszczeniu granic, Poczta Polska umywa rece tlumaczac sie jakimis tam postulatami na konferencji w Pekinie w ktoryms tam roku i g... dostaniesz. Kiedys wysylalem 2 paczki ubezpieczone do Stanow. Zaplacilem 180 za kazda z nich (150 za ubezpieczenie). Paczki zniknely, a ja wlasnie takie wyjasnienie od PP po 2 miesiacach otrzymalem ze nie ma podstaw do wyplaty odszkodowania.

Sorry za OT ale moze i te informacje sie komus przydadza.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 08-06-2007 o 00:57
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Nie ufam poczcie polskiej.
    też im nie ufam, dlatego pytam jak Wy wysłaliście swoje zgłoszenia. ciekawi mnie to tym bardziej, że adres jest zdaje się na skrzynkę pocztową więc jeśli wysłałbym poleconym - to kto pokwituje odbiór?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztygar Zobacz posta
    też im nie ufam, dlatego pytam jak Wy wysłaliście swoje zgłoszenia. ciekawi mnie to tym bardziej, że adres jest zdaje się na skrzynkę pocztową więc jeśli wysłałbym poleconym - to kto pokwituje odbiór?
    Dostarczenie do skrzynki jest równoważne pokwitowaniu, tak przynajmniej jest w Polsce.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Dostarczenie do skrzynki jest równoważne pokwitowaniu, tak przynajmniej jest w Polsce.
    zatem kody od elki polecą w przyszłym tygodniu poleconym priorytetem
    dzięki!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    wczoraj miła pani na poczcie uświadomiła mi, że to tak nie jest (przytaczam tylko jej słowa). otórz jeśli wysyłamy poleconym na skrzynkę pocztową, to takie listy również są kwitowane ale hurtem przez osobę opróżniającą skrzynkę, a nie za każdym razem, gdy list przyjdzie.

Uprawnienia umieszczania postów