to chyba kazdy dostal kase predzej czy pozniej co?mysle ze to pocieszenie dla oczekujących
![]()
to chyba kazdy dostal kase predzej czy pozniej co?mysle ze to pocieszenie dla oczekujących
![]()
Ja mam pytanko, wiadomo już ze mBank zabiera za przelew 20 zł, korzystał ktoś może z zwrotu na konto w ING ?
Wyśle zwrot dotyczący 430ex oddają 60 zł, na mBank wpłynęło by mi tylko 40 zł więc szukam najtańszego rozwiązania![]()
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
Będąc na wycieczce w Irlandii widziałem tam bank ING, sądzę ze jest międzynarodowy, więc może i opłaty inne![]()
Ostatnio edytowane przez michal.s ; 07-06-2007 o 02:08
Ja mam w ING.. niestety wedlug zapewnien ze nie pobieraja to... pobieraja. 20 zl! za 30D dostalem 570 a nie 90
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Pytając o to samo miłej Pani przez telefon, mówiła że ING nie pobiera za to pieniędzy, jedynie może wystąpić opłata ze strony baku z Irlandii, ile to już nie umiała powiedzieć, ale już wiadomo że to kosztuje 20 zł.
a w jaki sposób wysyłaliście zgłoszenie?
- listem zwykłym
- listem zwykłym + priorytet
- listem poleconym
- listem poleconym + priorytet
Listem zwykłym + priorytet
40D + 17-40 L + 50 f/1.4 + 28-135 + 190XProB
Nie ufam poczcie polskiej. Niestety praktyka potwierdzila tylko ze to instytucja ktorej ktos sie powinien solidnie do skory dostac. Tylko polecony jest gwarancja ze dojdzie tam gdzie powinno (Przynajmniej w 90%). Jak wysylalem listy, przesylki, drobne paczki za granice to malo ktore docieraly. Zlodzieje i tyle. Jak to sie dzieje ze bedac w Stanach czy UK wysylalem nawet 3 plyty Dvd z filmami normalnym listem miedzy miastami i dochodzily?
Nawet zakupujac ksiazki na Amazonie czy Play.com przychodzilu w normalnych kopertach czy paczuszkach ktore listonosz po prostu wsuwal przez otwor w drzwiach albo dzwonil jak byly wieksze gabarytowo. (nie byly ani polecone ani priorytetowe a mimo to w ciagu 2 dni dochodzily i to w dodatku z Belgii (a ja mieszkalem w Walii). Moj kuzyn kupil tez Gamecube ktory rowniez przyszedl podobna droga..
U nas zaraz beda lapki swedziec. Jesli bardzo Ci zalezy na zwrocie to dla swietego spokoju doplac te 5 zl i wyslij priorytetem poleconym. (jesli ktos ma dostac 1000zl zwrotu to chyba nie ma co oszczedzac 5 zl!)
A wysylajac paczke zagranice raczej nie ubezpieczajcie jej bo to nie ma zadnego sensu!. Jak wysylasz z UK i paczka ubezpieczona nie dojdzie to ofkors otrzymasz kase (zakladajac ze mieszkasz w UK) . W Polsce to jest tak ze po opuszczeniu granic, Poczta Polska umywa rece tlumaczac sie jakimis tam postulatami na konferencji w Pekinie w ktoryms tam roku i g... dostaniesz. Kiedys wysylalem 2 paczki ubezpieczone do Stanow. Zaplacilem 180 za kazda z nich (150 za ubezpieczenie). Paczki zniknely, a ja wlasnie takie wyjasnienie od PP po 2 miesiacach otrzymalem ze nie ma podstaw do wyplaty odszkodowania.
Sorry za OT ale moze i te informacje sie komus przydadza.
Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 08-06-2007 o 00:57
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje