mi po pierwszej focie się wydawało - że o kurczę fajna sesja ciążowa - ale widać nie była :P
najbardziej podobają się pierwsze i ostatnie
Wersja do druku
mi po pierwszej focie się wydawało - że o kurczę fajna sesja ciążowa - ale widać nie była :P
najbardziej podobają się pierwsze i ostatnie
ładna ta ciąża:P
bardziej serio - zdjecia mi sie mega podobają:)
dziewcze by sie zalamalo jakbym wrzucil na strone oferte zdjec w ciazy i jej zdjecia :D
Przeginacie już z ta ciążą :P
ona tak sie powyginala ze to jak ciaza wyglada:) na pocieszenie - wczesna:)
chyba koledzy nie widzieli kobiety w ciąży :)
Mnie też się tak wydaje :) Albo koledzy maja wydumane pojęcie o naturalnych nie szopowanych figurach kobiet :P
tak panowie , tak wyglada przecietna polka w wieku 17 lat nie bedaca w ciazy :D bez uzycia ps w kontekscie ewentualnych zmian figury ;]
znowu fikasz mi w watku :D
a no , tak to jest jak ktos nie ma jednak drygu do tego , nie panuje nad swoim cialem , nie angazuje sie i bog wie co jeszcze ;]
Zejdźmy z modelek, wejdźmy na zdjęcia :p .
17-stki robisz w bieliźnie :> Nieeeeźle ;d
A tak poważnie - czepiacie się dziewczyny - widocznie początkująca jest i trzeba ją nauczyć tego i owego 8).
:mrgreen:
A niby w czym miałby robić? Choć może i lepiej jak by robił w jakiś obszernych ciuchach w kolorze czarnym. Po prostu wyszczupla. Czarna bielizna jak widać nie zawsze. Ale nie mniej fotograf dał się zwieść zewowi natury. Zdarza się najlepszym. Tak na marginesie 192 to niezłe zdjęcie. Było wsadzić im między nosy jakieś kółko. Zasugerowałbyś wtedy, że to nie teatrzyk cieni a zdjęcie ślubne.
Jak juz napisalem , po tej sesji znow sie czego nauczylem , i nie mowie tu o umiejetnosci robienia zdjec :D
Modelka modelka. Ale zdjęcia robi fotograf. I po to jest, aby jak coś jest źle zwrócić na to uwagę. Tak mi się przynajmniej wydaje.
a ile mozna zwracac ? ;] , tak czy owak popelnilem blad na samym poczatku po prostu ;]
Patrząc tylko na zdjęcie pomijając modelke to jest ok ;) 196 bardzo mi się podoba 197 tez.
Sergiusz, a jak modelka jest nieświadoma a fotograf jest dobry a zdjęcia złe, to kto jest d..a? :wink: :-D (to nie jest uwaga do autora)
MM-architekci - pomijając wszelkie "brzuchy" zdjęcia mi się podobają:)
17 lat...:) Trzeba przyznać że dorodną mamy młodzież... 196 bardzo mi sie podoba! A na brzuch wcale nie zwróciłem uwagi... mi nie przeszkadza. Dawaj wiecej!
rozumiem, że Ciebie nie było przy fotografowaniu, ustawiłes aparat z jakimś interwałem i sobie poszedłes a modelka robiła co chciała? heh jak ja uwielbiam kiedy "głównodowodzacy" sesją wymawia się a to na modelkę a to na wizażystkę a to na swiatło i sto pięćdziesiat innych rzeczy, natomiast on sam zrobił wszystko dobrze i w ogóle najlepiej. \
Siedemnastolatka w bieliźnie mnie nie przeraża, ale fotograf, który traci głowę na widok siedemnastki w bieliźnie to już tak. Bądź mężczyzną i przyjmij uwagi "na klatę" i nie wymawiaj się niedoświadczoną (?) małolatą:)
ile dziewczyn/modelek Adso fotografowales ? ile z nich bylo amatorkami ?
bo ja pracowalem z samymi amatorkami , no przepraszam jedna pracuje jako modelka/hostessa i widac bylo u niej pewne cechy inplus , i niestety wiekszosc z nich jak sie okazuje dopiero w praniu po prostu sie do tego nie nadaje , tym bardziej jak przychodzi zmeczona i smarkajaca , co mi da jak jej tlumacze co ma zrobic a ona tego nie lapie ? na pismie ? modly skladac ? ... moj blad ze podjalem sie robienia zdjec w ogole
na "****" to ja juz sie napatrzylem , wiec argument ponizej pasa , ale spoko
btw , jej portfolio ###
zeby bylo jasne , zlego slowa o samym podejsciu jej do sprawy , zachowaniu itp nie powiem , bardzo symaptyczna i sensowna osoba
Mój znajomy inżynier mawia: „wszystko jest dla ludzi średnio inteligentnych” Może poziom przekazu w stronę modelki ustawiłeś na zbyt wysokim poziomie? Są naprawdę proste sposoby aby modelka wykonywał dokładnie Twoje polecenia bez względu na reprezentowany poziom intelektualnego rozwoju.
tylko chowajac te zdjecia do szuflady niczego sie nie naucze
a tak przynajmniej dzieki tobie moze w koncu zapamietam zeby pilnowac makeup-u chocby
MM... i znowu argument - nie fotografowałeś to się nie odzywaj - rzecz tylko w tym, ze ja nie czepiam się zdjęć, wypiętego brzucha, niedobrych mejkapów, ale tłumaczenia się i zwalania winy na modelkę. Dziewczyna nie wygląda na niedorozwiniętą intelektualnie więc proste polecenie "wciągnij brzuch" powinna zrozumieć bez względu na zmęczenie i katar a oglądając jej portfolio na maxmodels widać, że niektórym fotografom udało się ją namówić do tej prostej czynności.
ja juz swoje powiedzialem , powtarzac sie nie bede
masz racje , gapilem sie na nia zamiast pilnowac tego co robila , na tym skonczmy a ja bede mial swiety spokoj
Straszliwie odważne ma to portfolio jak na 17 lat.. http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=2210357
Wiec wlasnie , moze juz odpuscmy jej temat , bylo minelo.
Swoja droga , jaka jest zasadnicza roznica 17 lat a 18 ? Nie trzymajmy sie sztywno tej glupiej granicy. Jest bo jest i tyle.
tylko się nie obrazaj:)))
nie , nie obrazam sie , chociaz po niektorych ( z jakiegos powodu ) pewnych tekstow bym sie nie spodziewal
No ładne te obrazki. A zdjęcia kiedy jakieś nowe pokażesz? :)
zdjęcia super... tylko trzy techniczne szczegóły
1. te krążki na tęczówce po ring flashu mnie osobiscie przeszkadzają
2. na drugim zdjęciu niezbyt dokładnie wygumowałeś teksturkę na dole i wygląda to tak jakby modelka miała obrośniętą klate:)
3. na pierwszym zdjęciu modelka ma trochę za płaska twarz...myslę, ze to efekt świata prostow twarz i obróbki
poza tymi trzema szczegółami podobaja mi się, ale ja, jak wiadomo, nie znam się na studyjnych portretach
Obróbka, z wiadomych przyczyn mi się podoba, kadry też fajne, ale za Adso, tych pierścieni po ringlajcie nie trawię. To jest pierwsze co się rzuca w oczy i mnie osobiście drażni straszliwie. No i mogłeś chyba delikatniej skórę wygładzić.
heh teksturke chcialem zostawic w miejscach poza glebia ostrosci a faktycznie na drugim wyszly wlosy na klacie ;]
co do skory wygladzam bardzo malo , ale resize do 800px robi swoje , przy 3000px wyglada naturalnie i ladnie
na granicy kiczu, ale mi pasuje
kiczu bo tekstura ?
Raczej bo makijaż i rzęsy i ringlight.
Jakas moda na tekstury jest w kraju?
Cos mnie ominelo?
Czuje sie jakos malo 'trendy' ostatnio. :D
Czemu rzęsy na lewym oku wiszą niżej?
Czemu pani zasłania się wielgachną na tym zdjęciu obręczą barkową (czy co to tam jest, moi wy kochani anatomicy)
Dopada prędzej czy później każdego ¦¬]. Podobnie jak quasi-szum, crossy, bokeh itp., itd.Cytat:
Zamieszczone przez Parteq
Ostatnie zdjęcia bardzo deviantartowskie -> granica między fotografią a grafiką właściwie już się zatarła (-> "ładne te obrazki"). Bardzo rysunkowo (brakuje jeszcze jakiegoś frame złotego ozdobnego i patterna i można zakładać stronę na deviantarcie...).
Ładne laleczki.
Dysonans między chropowatością tekstury a gładkością skóry - fajny, ale trochę tandeciarski. Zawsze to jakaś odmiana od ultrapoprawnych technicznie, pozowanych (czyt. wycudowanych), dopieszczanych, chuchanych majstersztyków.
ja to nie wiem, czy powinienem się w ogóle rozpisywać o zdjęciach, ale:
1. większość pisze o kiczowatości, ale czy to własnie nie na tym polega "glamurowy" portrecik..., cacana obróbka, teksturki, fakturki, makijaże, dopieszczanie etc. To tak jakby ktoś kto poszedł na koncert Garego Glittera i był zawiedziony, że nie grają Bacha. Jest OK, tak ma być
2. rzęsy są przyklejone prwawidłowo, natomiast faktycznie jedna jest nizej, ale to może ten kosmyk włosów pocisnął jedną niżej. Przyznam, ze wcale na to nie zwróciłem uwagi, dopiero jak przeczytałem to....
3. bark może ciut za wysoko stąd wrażenie, że ciałka jest za duzo
4. o "ringlajatach" nie piszę bo to się nie zmieniło, natomiast jest jedna rzecz, która rzuciła mi sie w oczy... fajnie jest jesli modelka ma wilgotne usta... natomiast na tym zdjęciu wyglądaja jakby były tłuste a nie wilgotne...ponad górną wargą pojawił się błysk, który sprawia takie wrażenie... ale może miesci się to w ramach "glamuru"?
...a Ci z Państwa, którzy piszą o grafice to chyba nie do końca wiedzą co to grafika:):):)