Właśnie dostałem kasę od Canona za 400D, potrącili mi 20zł kosztów czyli mam 290zł na koncie :)
Pozdrawiam
Wersja do druku
Właśnie dostałem kasę od Canona za 400D, potrącili mi 20zł kosztów czyli mam 290zł na koncie :)
Pozdrawiam
oooo a kiedy dostales potwierdzenie ?
maila ?
10 maja o 15:47 :)
ja o 15.17 ;)
Dzisiaj kasa przyszła:)
Witajcie !
To mój pierwszy post na Canon-Board :)
Zanim znalazłem ten wątek też długo się zastanawiałem. Ponieważ niektórzy maja ciagle watpliwości co i jak wysłac - zrobiłem fotkę mojego pudełka
i wyłałem maila do Marry Quin:
> Hello Marry !
>
> From several days I have Canon 400D kit. I would like to use promotion
> "caschback"...
>
> I've two questions:
> What barcodes do I need to supply to Canon ?
> I find four barcods on my box. Look in the attachment.... Under
> barcode 3 (shop's code ??) there is another code on the box ... There
> is string ending "......237B004 [AA]"
> What canon need ?
>
> What is serial number ?
> there is "1030583745"on bottom of the body.
> there are two serials "(21) 1030583745"and "(21) 2640592334" on my
> box. Which code is correct ?
>
>
> Best regards
Oto co mi odpisała:
> Hi Cluer
> The correct bar code to send is 8714574980072
> And the serial number is 211030583745
>
> Regards
przyznaję, ze troche mnie to tez zaskoczyło :)
Pytanie do kolegów, ktorzy już otrzymali przelew.
W jakim banku macie rachunek ?
ja mam w mBanku i kiedys czytalem wlasnie o przelewach z zzagranicy, ze mój bank nie pobiera opłat za przelewy przychodzące (WBK kiedyś brał brał około 24zł za przelew)
chciałbym zrozumieć kto zabiera 20 zł :)
Zgłoszenie z zestawu 5d+24-105 wysłałem 06.04.2007. Czekałem ponad miesiąc na maila z potwierdzeniem (przyszedł 10.05). Później to już z górki poszło. Dzisiaj wpłynęły pieniądze 735 zł (zamiast 755 > potracili te 2 dychy). Generalnie potwierdzam że to działa;) Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość.
Cluer pieniądze przyszły na rachunek w mBanku.
Witam,
Też dostałem kasę !!!!
Poszło to całkiem szybko.
Teraz mogę dodać, że 30D kupiłem za 3770 zł w okresie gdy na forum licytowano się gdzie jest taniej - najtaniej było za około 4000 zł. Ja z korpusem dostałem paragon z niemieckiego sklepu oraz podbitą eurogwarancję - czyli oszczędności mam 230 zł w stosunku do cen ze sklepów internetowych + 370 zł cashback = 600 zł. Nieźle.
Korpus brałem u Gandiniego, którego gorąco polecam.
Witam jak kupie canona w Polsce na allegro który został sprowadzony z Niemiec i sprzedawca wystawi mi dowód zakupu paragon czy fakturę (polską )to dostane zwrot z canona?
Czytaj dokładnie wątek. To już było raptem 2 strony do tyłu :)
http://canon-board.info/showthread.php?t=20859&page=29
Witam. Źle wydrukowało mi formularz, nie mam już jak go poprawić. Czy nie wiecie czy mogę jeszcze raz go wypełnić. Ktoś może miał coś podobnego i pisał jeszcze raz formularz, zaznaczam że jeszcze niczego nie wysyłałem i właśnie miałem wkładać do koperty i dopatrzyłem się błędnego wydruku. W końcu jest tam jakiś numer ID, z drugiej strony mogło prądu zabraknąć i w związku z tym miałbym nie dostać zwrotu :?:
Tak sobie myślę że pewnie oni i tak czekają na kody i później weryfikują zgłoszenia online.
to mój pierwszy post na tym forum
więc WITAM WSZYSTKICH CANONOWCÓW
z przykrością muszę stwierdzi że nie dostałem żadnego meila od canona
lecz z radością dodaje że moje konto zostało zasilone kwotą 870 zł (400D + 17-85 ) kupione za 4370 czyli koszt zakupu 3500zł (chyba nieźle?)
Pomocy!!
Mam identyczne pudelko.. a raczej mialem :( Zerwalem ten kod (podluzny naklejony na pudelku w miejsce oznaczone "2") Poniewaz zalozylem taki watek juz na forum i nie otrzymalem odpowiedzi, tylko dowiedzialem sie, ze trzeba wyslac min kartonowy kod kreskowy, wiec skontaktowalem sie ze sprzedawca, ktory poinformowal mnie, zeby zerwac bez obawy kod z pudelka naklejony na miejsce wlasciwego kadu.. Tzn, ze moge pozegnac sie juz z cashbackiem?? :(
Pytanie do osób, które pisały do Marie Quinn: jak długo czekaliście na odpowiedź? Minął już tydzień a na skrzynce pusto.
I pytanie do ogółu: pisałem właśnie w tej sprawie do Marie - chodzi o to, że zamówiłem 30D w Fotoset i wszystko jest ok poza pudłem. Przysłali mi aparat w pudle od zestawu z EFS 10-22. No i pytanie co z tym fantem zrobić... czy w ogóle jest sens wysyłać kody i formularz i liczyć na cashback czy można sobie sprawe darować?
no wlasie to jest to co mowilem.. Ze czesto sie zdarza ze rozkitowywali i rozne body w roznych pudelkach a potem nic do siebie nie pasuje . Zobacz czy numer fabryczny aparatu i czy masz naklejke n pudelku z takim samym numerem. Wyslac zawsze mozesz najwyzej bedziesz mial podziurawione pudlo.
Czy Body 30D masz w bialym pudleczy ma swoje inne?
body jest białym pudle.. po prostu sprzedwacy wyjęli obiektyw, wrzucili na jego miejsce gripa i wysłali
ja miałem pudelko z kita mimo iż kupowałem body i nic nie przeszkodziło bym dostał zwrot (zwrot płacą i tak za sam korpus)
No właśnie problem w tym, że nie mam poczty na darmowym koncie. No nic... może się gdzieś zakłopotał po drodze :) zresztą dzisiaj już wysyłam cały ten bałagan do Irlandii więc nie ma potrzeby ponownie pisać.
Jesli chcesz to 4350 zl u mnie w Kraku taki zestaw dostaniesz.. mozliwosc wysylki - Towar nowy, ze sklepu foto, dowod zakupu, Cashback itd. Jesli jestes zainteresowany to na priv.
Jakbys sie pojawil w Krakowie to tez mozesz osobiscie odebrac co wskazane. Zreszta to i tak nie ja sprzedaje a sklep w ktorym duzo kupuje wiec udaje sie cene troche w dol...
Dostałem dzisiaj maila o tym że kasa będzie do 20 dni :D czyżby znów fala zwrotów się szykowała? :D
Ja też dostałem dzisiaj .... pięć takich e-maili :mrgreen:
Troszkę im tego nawysyłałem 8)
Ciekawe kiedy dojdzie coś na konto.
Witam wszystkich, piszę bo jestem ciekawy czy ktoś się z czyms podobnym spotkał otóż:
18 kwietnia zakupiłem zestaw Canon EOS 400D kit, dwa dni później wysłałem formularz zgłoszeniowy (nie zapisałem niestety numeru ID) do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi i co gorsza zwrotu pieniędzy.
Wysyłałem pytanie ze strony submissionstatus podając wszelkie dane które wpisałem w formularz oprócz tego nieszczeęsnego ID i dalej nic, na stronie canona nie ma numeru telefonu pod który moge zadzwonić i generalnie dalej nic się nie dzieje.
Czy ktoś z forumowiczów korzystał z tej promocji? Ile czasu czekaliście na kase?
Pozdrawiam..
No ja jakies 2 tyg wyslalem temu i tez nic. Sluch zaginal.
A pechwowo tez nie spisalem numeru.
Czyli jak mowi Pismo Swiete... Blogoslawieni cierpliwi i pokorni, bowiem to oni dostapia Krolestwa Niebieskiego :)
No niby tak, tylko człowiek się zastanawia, czytając posty innych którzy juz dostali i wszystko zajęło mniej niż 30dni
michalex. Niektorzy czekali nawet 2 miesiace na kase! Cierpliwosci! Przeciez list idzie kolo tygodnia a oni nie maja tylko Twojego zgloszenia! DOjdzie napewno. Nie panikuj!
ja wyslalem moje zgloszenie chyba dnia 8 maja. Dopiero dzisiaj dosstalem maila:
Drogi Jaroslaw
Dziękujemy za udział w promocja „Zwrot części zapłaty”, zorganizowanej w 20
rocznicę EOS. Otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie dnia 5/30/2007 i realizujemy
je.
Jeżeli nie otrzymasz należnego Ci zwrotu części zapłaty w terminie 20 od
podanej wyżej daty, to sprawdź status swojego zgłoszenia na stronie
www.submissionstatus.com, używając następujących danych:
Adres Email:
ID zgłoszenia: XXXXXXXXXX
Pamiętaj że dla każdego zgłoszenia jest tylko jeden identyfikator ID.
Z poważaniem,
Canon Europa N.V.
Proszę nie odpowiadać na tą wiadomość. Została ona wygenerowana
automatycznie wiec twój Email pozostanie bez odpowiedzi.
Wiec jak widzisz maja jeszcze 3 tygodnie od dzisiaj na dokonanie wplaty kasy!
Ja też wysłałem papiery w połowie kwietnia i do dzisiaj cisza :E
Canon Polska i ich rzetelne informacje to jedno wielkie g... nie wiem po co ludzie traca czas na dzwonienie do nich. Mnie wystarczyly 2 telefony zeby sprawdzic jak sie ludzie w CP orientuja w tym co robia. Szkoda nerwow. Napewno Paniusia zaoferowala ze cie do kogos przelaczy. A skoro taka niekumata to co ma ci powiedziec? Najprosciej - Trzeba czekac
Słuchajcie, marzenia się spełniaja ;)
właśnie zerknąłem na konto a tu 290 zł więcej, najlepsze jest to że maila żadnego nie dostałem...
Canon rulez..;)
Pozdrawiam. wszystkich
Witam .... to mój brat jest dzisiaj szcześciarzem, ponieważ przyszedł przelew ....
Cash Back z Canona 5D - 560 zł na konto w Mbanku !
Troszkę to trwało bo wysłaliśmy w kwietniu .. i co i jest :)
Tym samym chciałbym zdementować wszystkie posty gdzie było napisane ze nie uznają Cashback'a jak sie kupiło Body z zestawu kitowego.
Właśnie kod kreskowy wysłaliśmy z pudełka 5D + 24-105 ... + Rachunek na którym było wypisane wyraźnie Canon 5D Body + serial puszki. Nie było wzmianki o obiektywie .. i uznali .. :)
Mam nadzieje ze nie tylko my jesteśmy tego typu przypadkiem i więcej osób dostało zwrot z zestawów kitowych.
Ja również żadnego nie dostałem.
Ja tylkoo moge w tej kwestii powiedziec ze Canon ma straszny bajzel. Nie powiem juz nic na temat tego ze moj kolega skorzystal z promocji tej wczesniejszej gdzie dostal 570 zl za 30D.. nie bylo w tym nic dziwnego gdyby nie to ze wyslal formularz poltora miesiaca po tym jak uplynal termin. I co? I przyszla kasa. Wiec... nic juz mnie nie zdziwie. Marie tez za kazdym razem pisze co innego! Zwlaszcza jesli chodzi o kody.
a ja nie dostane
Wiatm,
powiedzcie mi Panie/Panowie czy ktoś z Was podglądał status swojego zgłoszenia? Ja wysłalem do nich zgłoszenie około 20 kwietnia po 10 dniach ostalem maila z kodem i informacja o mozliwosci zapoznania sie ze statusem realizacji mojego zgloszenia ale gdy to robie cos mi tam pisza ze wpisuje nie tego maila co powinienem:( czy ten podglad statusu bedzie dopiero mozliwy po 20 dniach o otrzymania od nich maila? wiecie cos o tym?
Udzielcie mi odpowiedzi na pytanie - kieruje je do osób które juz dostały kase od Canona:
ile minęło dni od otrzymania maila (z informacja o zgłoszeniu) do otrzmania kasy na konto?
Od dnia w ktorym otrzymasz maila powinienes miec kase na koncie w ciagu 20 dni. Jesli w tym czasie nie otrzymasz powinienes sie skontaktowac z nimi.
Mój brat dostał zwrot po upływie 2 m-ce , a na skrzynkę żadnego maila nie dostał. Ale wsio sie zakończyło pomyślnie :)