Można sprawdzić po numerze konta, ale trzeba by mieć kogoś w ING. Albo zrobić przelew na mała kwotę, niby przypadkowo i poprosić o zwrot.
Wersja do druku
Można sprawdzić po numerze konta, ale trzeba by mieć kogoś w ING. Albo zrobić przelew na mała kwotę, niby przypadkowo i poprosić o zwrot.
Tylko szkopuł taki, że NIE MA MOŻLIWOŚCI odbioru osobistego. Poza tym, jak odebrać coś, co dopiero będzie w ciągu kilku tygodniu od wpłaty ? :)
Ech, kto się na to nabiera. Był już taki "handlarz" na allegro, nazywał się "Chinaski_2005" - działał na podobnej zasadzie, co ten poznański, czyli wpłata na konto a sprzęt za kilka tygodni do miesiąca. Wysyłał dość długo te aparaty, do czasu. Potem 1,5 miesiąca "żniw" i przepadł z kwotą kilkaset tys PLN na koncie.
Obym się mylił, ale lampka czerwona przy takich zakupach.
www.chinaski.fora.pl -tu więcej, tylko trzeba się zalogować
Racja.. Podobnie zresztą z JapanFoto było, sprawa jeszcze w toku...
A zapytaj, czy możliwy byłby odbiór osobisty w magazynie i płatność gotówką przy odbiorze.
Skoro wysyłają bezpośrednio z magazynu do klienta (stąd niższe koszty), moga równiez wysłać bezpośrednio na adres firmy Ostaszewski Trade Center, skąd juz nie problem chyba z odbiorem osobistym...
Panowie, to musi być ściema, brak odbioru osobistego to pierwsza oznaka, że to oszust. Dodatkowo na stronie o mnie:
"DZIĘKI ZAKUPOWI DUZYCH HURTOWYCH ILOŚCI, MOZLIWE JEST UZYSKANIE TAK NISKICH CEN DLATEGO HONORUJEMY TYLKO WPŁATY NA KONTO, MAMY WTEDY PEWNOŚĆ ,ŻE ZAKUPIONY TOWAR ZOSTANIE W 100% SPRZEDANY.
TOWAR WYSTAWIONY NA SPRZEDAZ POSIADAMY W 100% NA STANIE MAGAZYNOWYM WIEC PROSIMY W E-MAILACH O NIEZADAWANIE PYTAŃ KIEDY BEDZIE DANY SPRZĘT DOSTĘPNY, OKRES OCZEKIWANIA WIĄŻE SIE TYLKO I WYŁACZNIE Z HARMONOGRAMEM WYSYŁEK KTÓRYM STERUJE SYSTEM KOMPUTEROWY"
Mają sprzęt na magazynie, ale komputer nie pozwala im go wysłać? wtf?
No i ogólnie żadnych adresów, maili firmowych, telefonów stacjonarnych.
Ja już jeden telefon wykonałem - teraz ty ;D 513212140
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jakby co, to mogę pośredniczyć - chyba jestem bardziej wiarygodny, niż ta firma :P
W sumie to fajnie byłoby się załapać jeszcze na ten okres, w którym sprzedawca dokłada do interesu, żeby zdobyć zaufanie :D
I weź tu teraz bądź taki mądry i wyczuj moment! To się nazywa ryzyko ;P
Jestem na etapie zakupu zapasowego body w postaci 7D i ta oferta z gripem mnie zainteresowała, ale wolę jednak zapłacić więcej i mieć pewne źródło. Nie wiem czy nie warto by było zgłosić do allegro tego sprzedającego, by sprawdzili jego wiarygodność. W końcu serwis allegro też z Poznania.
Ale czym wy ryzykujecie skoro jest POK ? Robicie przelew przez palce allegro , czekacie , nie ma sprzetu idzie zgloszenie na policje , allegro i macie zwrot kasy.
Ryzko jest owszem , czasowo rowniez mozna troche stracic. Cos za cos.
Ja dzwoniłem raz, zajęte, drugi raz po 2min i odebrał.
Zapytajcie na beszczela o możliwość bezpośredniej tranzakcji : daję gotówkę zabieram towar. Mnie już pozna po głosie :P
brak odbioru osobistego - oszustwo. nie ma cudów Panowie...coraz wiecej tego scierwa na allegro w naszej branzy :(
Spróbowałem jeszcze raz i się udało dodzwonić. Zostałem poinformowany, że obecnie nie ma możliwości odbioru osobistego, ale za około 2 tygodnie powinien ruszyć sklep internetowy z możliwym odbiorem osobistym.
No to czekamy :P
Oj Kuba po co przeginasz z przykładami ;]. Owszem różne wałki były na Allegro ale może tutaj mamy doczynienia z rzetelnym sprzedawcą ? Czas pokaże w sumie. A Wy wszystkich od razu posadzacie o najgorsze ;]
fokeshi z tym tekstem to juz przegiales nawet :D , czesto gesto jak firma ma magazyn na zadupiu gdzies w polsce to myslicie ze beda certolic sie w odbiory osobiste ? 30 osob dziennie po czajnik bedzie przyjezdzalo :D
sam czekam na pierwsze komentarze z zakupionych 5d2 i moze sie zdecyduje
Model sprzedawcy idealnie pasuje do pozostałych dwóch. Po drugie - skądś ta różnica cen pochodzi, a jeżeli dystrybucja jest polska, to ...
Tell me why
Ja napisałem tylko o czerwonej lampce, która powinna się każdemu zapalić w tym przypadku. Ja też poczekam 2 tygodnie, będę miał pod nosem ceny niższe niż hurtowe . :D
Panowie, takich cudów w tej branży nie ma.
Nie jestem sprzedawcą i się nie znam, ale wydaje mi się, że łatwiej jest wydać produkty na miejscu niż, pakować i wysyłać. Nie mam racji? :P
To zależy. Do wydawania towaru trzeba mieć przynajmniej jakiś salonik, trzeba być tam o jakiejś określonej porze. A tak to zamawiasz kuriera (chyba, bo jak do jednej paczki idzie zamówić, to i do miliarda też :D), przyjeżdża dajesz mu sprzęcicho i z głowy.
Mówicie o bezpośrednim zakupie na miejscu? Bo jak chodzi tylko o odbiór, a sama kasa przelewem, to dochodzi również zabawa w sprawdzanie tożsamości człowieka, który przyszedł po odbiór. Ja jednak wolałbym wysłać i "mieć z głowy".
tylko, ze czajnik to nie sprzet za kilka tysiecy zlotych tak? nie podaja adresu firmy, tylko kontakt telefoniczny i mailowy...Ostatnio mialem okazje byc poszkodowanym przez wymienianego w tym watku Grzegorza Wisniewskiego. Gosc przez telefon mnie zapewnial, ze nie jest oszustem i oczywiscie sprzet dostane...Oszust nigdy nie powie, ze chce Cie naciagnac na kase :) tyle mnie to nauczylo. Choc zwrot kasy dostalem to niesmak pozostal. Moim zdaniem to smierdzi i nie ma napalajcie sie tylko realnie oceniajcie ta sytuacje, bez emocji. Mowi, ze powstanie sklep? poczekamy, zobaczymy...
Możesz sobie wybrać nawet półgodzinny przedział czasowy, w którym ma przyjechać. Jak mu nie pasuje (jest akurat koło twojego domu, wcześniej albo później) , to dzwoni i się pyta, czy ci pasuje. Jak nie, to przyjeżdża o umówionej godzinie.
Dobra, można nie zamawiać kuriera, można raz dziennie wybierać się do oddziału kurierskiego, whatever.
Od dawna już wiadomo, że okazja czyni złodzieja. Odbiór osobisty to bardzo duże pole do popisu dla fachowca.
Micles, dziwny masz tok myslenia. Kupuje dosyc duzo przez internet. ZAWSZE! kiedy ktos odmawial odbioru osobistego wychodzilo jakies oszustwo...Byc moze nie jest to regula, ale to daje duzo do myslenia i lepiej wstrzymac sie jakis czas z zakupem, tak po prostu, z ostroznosci. Jezeli chcesz zaryzykowac, to sprobuj. taka jest moja opinia
Tez kupuje duzo przez internet/alledrogo i brak odbioru nigdy nie byl problemem gdy byla atrakcyjna cena zakupu, przeciez przestrzen magazynowa w dobrej lokalizacji jest droga i ma wplyw na cene towaru, dlatego tez duzo firm wysyla towar z innych lokalizacji niz siedziba..Najciekawiej bylo jak kupilem wozek dla dziecka w firmie na poludniu Polski, a paczka zostala nadana z polnocy ;)
Panowie, kiedyś pracowałem w dużej hurtowni, byłem odpowiedzialny za spedycję oraz wydawanie towaru klientom, którzy przyszli po odbiór osobiście.
Zapewniam Was, że wysyłka była o wiele mniej kłopotliwa.
Jeśli chodzi o kurierów, to z jednej firmy cały dzień podstawiona była przyczepa - kierowca z ciągnikiem siodłowym podjeżdżał o 22:00 (fakt że zabierał jakieś 1500 przesyłek, kilka ton wagi). Inny kurier (zabierał ok 10-20 przesyłek) codziennie podjeżdżał między 18:30-19:00.
Przedstawiam Wam tylko, jak to wygląda w hurtowni, w żadnym przypadku nie usprawiedliwiam sprzedawcy, bo nie znam skali jego działalności.
Jesli osoba prywatna odmawia odbioru , to wtedy mi sie zapala lampka , jesli firma , to po prostu zdaje sobie sprawe ze technicznie czasem nie maja takiej opcji bo np dzierzawia magazyn i nie ma mowy zeby robic z tego pkt odbioru dla klientow , generalnie rozne sa powody.
14:41 zadałem pytanie sprzedawcy przez e-mail, czy mógłby wysyłkę zaadresować na siebie, a ja odbiorę sprzet w Poznaniu. Ze względów organizacyjno-kosztowych to to samo, jakby wysłali mi do Raszyna. Ciagle czekam na odpowiedź. :roll:
Na pytanie dot. faktury dostałem odpowiedź juz po 10 minutach.
Ja wiem, "nie przeczytał maila jeszcze, etc. etc." :roll: Poczekamy do jutra.
Kombinujecie na siłę ;]
Odbiór miał być połączony z wpłatą gotówkową.
Mnie generalnie ciekawi, czy ten sprzedawca jest rzeczywiscie wirygodny. Traktuję to bardziej jako rozrywkę, niż chęć kupna "na siłę". Dla mnie akurat wszytsko jedno, czy zapłace za body 6500, czy 7200 PLN. To tylko cca. 10% różnicy.
a tym bardziej podawać adres tego magazynu i temu się nie dziwię
Od kiedy allegro zrobiło zmiany dziwnym trafem wiele aukcji kończy się wygranymi przez użytkowników z niewielkim dorobkiem komentarzy lub z zerowym. Prawdopodobnie a nawet w 100% jestem pewien że wiele aukcji jest podbijanych a nawet kończą się wygranymi przez podstawione osoby.
http://www.allegro.pl/item1034021697...towki_bcm.html
http://www.allegro.pl/item1027991893...p_dodatki.html
Przesadzasz , nie widze tu nic podejrzanego. Dogadali sie na mail , gosc przelicytowal ostatniego a placi jak sobie tam ustalili. Kilkanascie komentarzy to malo ? Nie wszyscy kupuja wszystko na allegro i maja ich kilkadziesiat czy kilkaset.
Widze że za małe masz doświadczenie w tym temacie i nie patrzysz tam gdzie trzeba.... Zobacz że oferta została wycofana. Nie dziwi cie to? Podstawiona osoba wygórowała cene po to by zobaczyć jaka jest druga najwyższa kwota. Odwołuje się takiego delikwenta i sprawa załatwiona......Pierwszy link jest podejrzany bo druga oferta jest z zerowym komentarzem. Nie będę się rozpisywał na temat rozmowy z użytkownikiem który sprzedaje 40d ale dziwne jest że zaraz po mojej rozmowie z nim cena poszła do góry przez użytkownika 0
czy ktoś kupował z allegro u tego użytkownika?
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1181485
koniopl
Po pierwsze wiesz jaki jest tytuł wątku?
Po drugie już nie możesz kliknąć w
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1181485 :roll:
... i wciąż nikt się nie skusił na żadną aukcję 5DII za 6450.
http://www.allegro.pl/show_user_auct...nge_view=1&p=1
Zastanawia mnie więc, jak to możliwe, że -jak ktos donosił - sprzedawca sprzedał już 12 aparatów...
wszyscy byli z żótej strony ;)