W grę wchodzą tylko duże... statywy i nie trzeba się schylać :D
aaa, pamiętajcie o wężach... no - wężykach :lol:
Wersja do druku
Dobra, spokoj panowie, bo "nowi" sie beda bac wogole pokazac w czwartek :mrgreen:
A duzy statyw nie kazdy ma, ale wymyslilem ze zawsze mozna przykucnac.. :P
to już zaczynam powoli rozumieć w jakich okolicznościach powstała fotografia otworkowa... ;)
No i w tym kontekscie nowego znaczenia nabierają słowa
"nie ważne jaki masz sprzęt - ważne co nim potrafisz" :D
Tak troche powazniej:mrgreen: to mnie olsnilo dzisiaj.. przeciez od strony spodka sa 2 wejscia pod rondo. Zeby sie nie szukac, proponuje zbiorke przy wejsciu od strony budynku DOKP (ten taki wysoki brzydal kolo spodka, jakby kto nie wiedzial..).
No niestety tam nie bedzie grac.. ale to jest temat na calkiem inne forum, nie robmy OT. Mozemy pogadac w czwartek ewentualnie ;]
ja ponawiam prosbe czy ktos sie swiatecznie statywem przelamie na czas focenia ?
w zasadzie mozna wziac tez pod uwage trojkacik 7 nogi ;]
Badi poratowalbym Cie, ale sam bede na lasce Kuby.. a moze lepiej napisac na statywie Kuby.. w sumie tak czy tak....:mrgreen:
moj benro jest "na wyjezdzie" i na jutro zoastaly mi tylko slick i gp.. i monopod, ale on jest raczej malo przydatne noca :?
pokombinuje jeszcze i dam znac ;]
Mimo, że mam bardzo blisko, to tam jeszcze nie byłem :-? ale niedawno był mój znajomy i o żadnej ochronie nic nie mówił, 2-3 osoby z galerii Jarkom też było i o żadnej ochronie też nie wspominali. Jeśli będziemy się organizować na tę cementowni to na pewno zrobie Recon :)
No to nastepny plener robimy w Będzinie.
To jest to co lubie :-)
Znając nasze tempo, już się możemy zacząć umawiać :-)
Może któraś sobota? bo trzeba by tam podejść za dnia i pasowałoby panu/pani Zemfira ;)
Ja jestem za Bedzinem jak najbardziej.. zdecydowanie dzien i zdecydowanie weekend.. no chyba ze w ktorys swiatczny dzien zaszalejemy ;P
Pozatym RNz masz racje.. zacznijmy sie juz umawiac, to akurat kolo wielkanocy sie cos uda moze :mrgreen:
Tak więc, jeśli już zachaczać o Będzin to możnaby taki maratonik zrobić np.:
najpierw coś takiego:
http://www.bedzin.pl/default.aspx?do...Id=40720&pge=1
potem:
http://www.zamkipolskie.com/bedzin/bedzin.html
potem:
http://dziedzictwo.ekai.pl/@@bedzin_...swietej_trojcy
potem:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cementownia_Grodziec
a na końcu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Piwo
:] i jak? może być? :)
Kurcze.. tyle razy kolo zamku w Bedzinie przejezdzam.. tyle razy chodzilo mi po glowie zeby tam z aparatem uderzyc.. nie bylem ani razu, az wstyd sie przyznac:mrgreen:
Pozostale punkty tez sa ciekwe i jestem jak najbardziej na TAK, ale nie ukrywam ze najbardziej ciagnie mnie ta cementownia.. lubie taki klimat :>
Przejeżdżam koło tego zamku srednio raz na tydzień i tez sie zbieram od kilku lat na jego opstrykanie...
ale i tak cementownie sa najfajniejsze :D
To co? 10 stycznia na Będzin? :-)
Harmonogram do ustalenia, cementownia oczywiście punkt obowiązkowy! wstępnie możemy wskazać 10 stycznia, ale wiadomo jak to jest z umawianiem miesiąc do przodu. powiedzmy, że po nowym roku zaczniemy coś poważniej organizować i niech to będzie punkt wejścia/wyjścia/zaczepienia/zachaczenia :)
Dobra, bo sie znow zaczynaja tematy mieszac..
18.12.2008r. Katowice, 17:15
1. Modzel
2. ...
18.12.2008r. Katowice, 17:15
1. Modzel
2. adikPL (na 80% :( )
mnie dzis poznym popoludniem wywrocily sie wszystkie plany i zamiast z wami na miescie bede w Rudzie Slaskiej u żony w szpitalu.. uroki ciazy - na szczescie to juz koncowka ale i tak pelna niespodzianek :(
Zdrówko żony i dziecka najważniejsze, na focenie zawsze znajdzie się jeszcze czas. Pozdroweinia dla Nich.
Ja ide podładować lekko aku, puszke wezme ze sobą do Katosów. Niech ktoś kto będzie na 100% wrzci mi na PM nr koma ,tak asekuracyjnine. postaram się być, ale mogę sie lekko spóźnić wiec gdybyscie się przemieścili to szybko zapytam o lokalizacje :)
no i lipa z pogodą, może jutro będzie trochę lepiej. zamiast plecaka i aparatu, wziąłem ze sobą plecak i parasolkę :( Nie wiem jak Wy ale ja potrzymuję chęć focenia w dniu jutrzejszym, jeśli tylko rano będzie znośna pogoda i jakaś osoba będzie chętna to jak najbardziej w okolicach 17 jestem gotów się stawić :)
No faktycznie pogoda jakby nam chciała zrobić na złość...
Ale jutro ma być jeszcze gorzej:
http://pogoda.interia.pl/miasta?id=11741
Tradycyjnie, będziemy się umawiać kilka tygodni :-)
No szkoda, że akurat teraz się pogoda sypie, już czas świąt, porządków itd., więc pewnie kolejne spotkanie w grodzieńskiej cementowni :) Aha, na tym plenerku Nikiszowskim jeden z organizatorów mówił coś o comiesięcznych wypadach z aparatem w różne miejsca na śląsku, wszystkie info. mają być zamieszczane na portalu MM Silesia, więc trzeba śledzić tam zamieszczane informacje i ew. spotykać się też przy okaji tamtych "imprez". Miłego dzionka :)
Znaczy sie co.. odwolujemy dzisiejsze focenie? Bo nie barzdo rozumiem..
Pogoda faktycznie jest nienajlepsza, deliaktnie mowiac.. jakos reszta sie nie odzywa, wiec zakladam ze tez olewaja sprawe dzisiaj.. to i ja oleje :P
(i tym sposobem rozlozyl sie kolejny plener:mrgreen: )
Nie olewa, nie olewa, tylko patrzy co się dzieje. A tu leje od rana...
Myśle, że to sprawka Kuby - pewnie żal mu było :D
Jesli masz ochotę Modzel na jutrzejsze focenie bez względu na pogodę to ja też się piszę, możemy chować się we wiatach, pod sklepowymi parasolkami czy bramach i pstrykać ludzi z parasolami i ogólną słotę. Nie ma sprawy tylko daj znać, bo dzisiaj nikt (przynajmniej ja) nie olałem, tylko pogoda mnie skutecznie odstraszyła :(
I-szy Śląski Plener Fotograficzny - "Rainy Silesia" ll 19/12/2008r ll godz. 17.15-17.30 ll schody pod rondo obok spodka ;)
1. Modzel
2. adikPL
3. ........
Szalejemy widze ;>
Ja jestem caly czas chetny. Ewentualnie moge sie 10-15 minut spoznic i bede najpozniej 17.30. Moze byc?
Tak patrze za okno.. sypie jak cholera, widocznosc prawie zadna. Nie wiem czy jest sens cokolwiek probowac pstrykac w taka pogode.. jesli kolo godziny 16 pogoda sie nie polepszy, to ja jednak odpuszcze, bo szkoda mi jechac 30 km w jedna strona, jak na miejscu sie okaze nie poza tymi schodami to nie widac nawet drugiej strony ronda.. :P
w sumie racja, ja też dzisiaj wróciłem wcześniej do domu i właśnie jem obiad. Jeśli mielibyśmy się spotkać to musze busem zasuwać z 15-20km, a pogoda nadal j.w. piszesz :( do tego ojciec wyciąga mnie do babci by pomóc wytrzepać dywany i pomalować drzwi, wiec w miare szybko musze wiedzieć co robimy, żebym się zdeklarował w jedna bądź drugą stronę. Mieliśmy być twardzi, no ale widać pogoda nad nami panuje ;) To co Modzel odpuszczamy, z postanowieniem najszybszego pleneru po nowym roku? Daj znać jak najszybciej...
No to odpuscmy dzisiaj.. naprawde nie ma sensu sie napinac az tak :)
Moze uda sie cos pstryknac po swietach?
jeśli macie ochotę to możemy coś u mnie w studio sfocić aczkolwiek to w Tychach a nie Katowicach.... jak coś to 3048530 moje gg
Czemu by nie
A gdzie to studio w Tychach się mieści?
Pzdr