prognozy pogody przewiduje zanik opadow okolo godziny 19 dzis.
moze wiec zdjecia nocne?
Niedziela bez opadow.
Wersja do druku
prognozy pogody przewiduje zanik opadow okolo godziny 19 dzis.
moze wiec zdjecia nocne?
Niedziela bez opadow.
Melon, raczej to my powinnismy dziekowac ;) A pogoda dzisiejsza nie wystraszyla tylko najodwazniejszych :P
A miało być tak pięknie NANBU...
Witam...
wrzuce kilka fotek z piatku i soboty :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
mam nadzieje ze nie za duzo tych zdjeć, dorzuce jeszcze kilka z soboty :)
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
nie linczujcie mnie za te foty :)
Potwierdzam, ja dostałem od kogos aparat z ustawionym ISO 3200. Na 300D to jest masakra. Niech się przyzna to łagodniejsza kara będzie.
żeby nie było że się ociągam: kilka fot z dzisiaj :)
1.
2.
3. (dla tych co twierdzili że 'się nie da...' ;)
4.
5. Autorstwa Roberta - przepraszam to nie Robert - to Canis_lupus :mrgreen:
6.
7.
8.
9.
10.
Dzięki za wspólny wypad - pogoda doceniła nasz zapał ;)
5 robiłem ja!
7 wypas!
ja dorzuce swoje troszke pozniej jak bede mial na czym wywolac raw bo narazie na laptopie nie zainstalowalem nic
po 2 jak popatrzylem to na mojej karcie jest malo zdjec- wiekszosc zrobilem kogos sprzetem:D ale na pewno nie ustawilem na nim iso1600 albo 3200:D
ogolnie i tak bylo bardzo fajnie - szkoda tylko ze taka pogoda byla
btw tez jak sprawdzilem to mialem sprzet na iso3200 ustawione a jak go wyjalem bylo iso800:D
Zdjęcie myst'a numer 7 powstało tak:
pokaz pokaz- bede mial pamiatke
pierwszy raz robilem zdjec ustawiajac ostrosc przy pomocy face detaction:D prawie jak af 1-dynki:D
I taka kaszana wyszła
kurcze chlopaki ... nie zrobilisccie mi zdjecia w piatkowy wieczor przy piwq - i zona mi nie uwierzy ze z Wam bylem :)p - a kolejke i frytki Wam postawilem .... hehe :")
Dzień (a w zasadzie wieczór) pierwszy czyli onanizm sprzętowy :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ciąg dalszy piątkowego wieczoru:
Melonpl przy piwku :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Potop, tylko nigdzie Szwedów nie było widać :)
Zderzacz hadronów ??
Silnikownia
Dziękuję za niedzielne spotkanie. Moje fotki.
1. W Sukiennicach zawsze ruch
2. Przed jedenastą pogoda była nijaka, co widać...
3. Rybie oko daje zaskakujące efekty ;)
4. Agata i 85
5. Barwy jesieni
6. Myst w swoim żywiole
7. Ciężka ta Sigma po zmianie ze stałki
8. Zardzewiała konstrukcja
9. Trzeba uważać tam na górze
10. Piątka z pięćdziesiątką
11. Wpadłem na Wawel, po drodze do domu
12. Kopiec w oddali
13. Pogoda po południu dopisała
14. Fotka na pożegnanie
Onanizm pelna geba:mrgreen:
Efekt polaczenia S10-20 i C100-400:D
Hi, hi - Canis zapuścił włosy ;-)
Robert Dy : ta piątka z fotki 10. to jest z 85mm a nie 50, ale to detal w sumie ;)
Można też dodać cytat z Canisa: 'ale masz syf na matówce: dopiero przez obiektyw to widać' :mrgreen:
Się czepiasz...
Widzę ze sporo mnie ominęło w niedzielę, ale nie miałem juz siły zerwać się na 11 :D
Wielka szkoda, ze podczas zlotu nie dopisala pogoda, piatek i sobota nie zachecala do fotografowania w plenerze. Rozumiem, ze wiele osob z tego powodu zdecydowalo sie nie przyjezdzac, ale jesli juz wpisywali sie najpierw na liste rezerwacji miejsc w knajpie, to mogli chociaz dac znac ze sie nie stawia... Tak to wyszlo na to, ze z ponad 20-kilku zdeklarowanych na miejscu bylo moze z 9-ciu.
Powstal tez plan, zeby przelozyc termin nastepnego zlotu na jakis bardziej sprzyjajacy pogodzie miesiac. Moze na wiosne?
Ale powiedzcie mi dlaczego akurat zlot jest w Krakowie? Nie może być Łódź lub chociaż Warszawa?? :)
Pierwszy zlot byl w Krakowie i potem juz tak zostalo. Akurat to miasto bardzo przyjazne dla turystow no i jest sporo rzeczy do obfotografowania. Co bys nam pokazal w Lodzi? Piotrkowska i zoo? W Warszawie jest juz wiecej atrakcji, z tym ze tam o 22 to juz puste ulice sa...
Jest w lodzi i w okolicach troche do pokazania (byl ktos w arboteum w Rogowie w wiosne - ja bylem - nie starczylo mi klisz :) )
A zresztą po zdjęciach wynika że canonowcy w krakowie nie robili zdjęć tylko pivko popijali - to w łodzi jest zagwarantowane w ogrodkach na pietrynie :)
Nic nie stoi na przeszkodzie aby na wiosnę zorganizować kolejny zlot w Łodzi, jeżeli oczywiście znajdą się osoby zainteresowane organizacją i uczestnictwem.
Bo pogoda nie udało się, więc co mieliśmy robić ?? Poza tym mamy fajne foty z muzeum lotnictwa, ale jeszcze parę osób nie wrzuciło :mrgreen:
Niedzielny plener też jest ok.
Oczywiście jestem jak najbardziej za zmianą miejsca następnego zlotu pod warunkiem, że ktoś go zorganizuje i ludzie będą chętni.
tylko z Krakowa nie ma pociągu bezpośredniego, więc trzeba się będzie autkiem zebrać;) Łódź bardzo chętnie bym zobaczył, a szczególnie jakąś starą ceglaną fabrykę ;)
Taki sam mialbym problem jak bym jechal do krakowa :)
Co do starej no ale może odnowionej cegły to oczywiście manufaktura :)
Zdjęcie jakieś stare pierwsze lepsze znalezione - z arboretum
http://gallery.stonoga.org/v/mcj/pl_...5_001.JPG.html
W google mozna tego sporo znaleźć. W wiosne prawdziwy raj dla makro/przyroda
Pomimo niesprzyjającej pogody i niepełnej frekwencji zlot uważam za bardzo udany. Co prawda byłem tylko w sobotę, ale było bardzo fajnie. Daje kilka fotek. Niestety zimno i deszcz całkowicie zniechęciły mnie do wyciągania aparatu - te które tu pokazuję to jakieś 3/4 ze wszystkich :D Faktycznie trzebaby pomyslec nad przesunięciem zlotu na wiosnę ;) Gdyby jednak tak się nie stało zachęcam do przybywania pomimo pogody, bo na prawdę WARTO!
Kurcze ależ mi szkoda, że nie mogłem/mogliśmy być tym razem na zlocie :-(