ABJ, a w ktorym numerze? może znajde:grin:
Wersja do druku
Niestety w chwili obecnej nie dysponuje jeszcze zdjęciami przesłanymi na konkurs we wrześniu, wystawię je jak tylko dostanę.
Przy okazji chętnym do wzięcia udziału w edycji październikowej przypominam
o drobnej zmianie w regulaminie czyli wysyłaniu maili z żądaniem potwierdzenia przeczytania. W ten sposób będzie łatwiej Wam i mnie.
Aaa... to nr 4/2008:grin: Toś Ty tam dawał cały wywiad (z P. Agą Biegluk) Naprawdę nalezy Ci się szacunek, zarówno za zdjęcia jak i dobry tekst:wink:
Nie zapomniałeś też o nas:
Dziękujemy za ciepłe słowa i również pozdrawiamy:wink:Cytat:
BJ: Portal Canon-Board to najwieksze w Polsce forum Canona. Po zmianie systemu z Pentaxa zalogowałem się na tym forum w celu poszukiwanie informacji o sprzęcie. Bardzo szybko odkryłem, iż nie jest to zwykly sprzętowy portal, ale kopalnia wiedzy fotograficznej i mnóstwo bardzo fachowych i pomocniczych porad dotyczących postprocessingu oraz, przede wszystkim, ludzie. Zawsze pomogą i zawsze służą fachową poradą. Pozdrowienia dla nich.
ehehe to ja dziekuje :) moja pierwsza publikacja ever :)
Teraz trzeba wysyłać tylko z października. Wrześniowe były wysyłane do końca września. Powinny być jeszcze u Kuby, który zrezygnował z prowadzenia konkursu i przekazał sprawę MacGyverovi. Stosować się do zasad konkursu i czekać cierpliwie - może kiedyś zdjęcia konkursowe będą zamieszczane w przyzwoitych terminach.
O ile sie nie myle, to zdjecia z sierpnia tez sie maja pojawic;)
Mylisz się. Sierpniowe już wystawione i sonda dawno zamknięta. Wyniki znane :) . Dwa pierwsze miejsca.
Reszta tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=38763
O cho*era, przegapilem:shock:
A co, Sniper, chciałeś wystawić którąś fote z wakacji? Nie musiałes sie fatygować, wszyscy wiedzą, że by wygrała:wink:
Dzieki:) Ale nie, nie chcialem wystawiac, juz mi sie udalo wygrac, wiec poczekam do przyszlego roku;) Tyle ze nawet glosu nie oddalem:( ;)
Tu jest problem, bo nie wiem kto wysłał. Jeśli ogłosimy to w wątku ktoś może przeoczyć i konkurs nie będzie do końca sprawiedliwy. Pozostaje więc uzbroić się w cierpliwość, w najgorszym wypadku głosowanie na zdjęcie września zrobimy po październikowym.
Do edycji październikowej nadesłano mi jak dotąd dwie fotografie. Termin mija 31 października o północy, zachęcam do nadsyłania swoich zdjęć :-)
P.S. Sprawa się wyjaśniła, błąd poczty :twisted:
Sonda powinna być najdalej jutro wieczorem.
Nie wiem czy mogę, wolę się wcześniej spytać ale mogę ożywić trochę ten wątek aby frekwencja była trochę większa oczywiście bez dokładania komukolwiek roboty.:-D Dlatego pytam?
A w jaki sposob chcesz to zrobic? ;) Bo cel zacny, lecz co z metodą?
Podałbym bardzo trudny temat konkursu. Ale tak trudny, że aż bez mała banalny, ze trudno by znaleźć osobę, która by nie zmagała się z tym tematem. Temat pasowałby do wszystkich pór roku a co za tym idzie miesięcy czyli nie było by granicznych terminów od – do. Zdjęcie miesiąca stało by się terminem bardziej umownym. Podając temat podałbym na początku krótki poradnik będący kluczem do osiągnięcia „sukcesu” Zapewniłbym publikację zamieszczonych w wątku konkursu zdjęć ale pod warunkiem, ze obok zdjęcia będzie krótki komentarz jak zdjęcie zostało zrobione. Ponieważ nie jestem zwolennikiem wyścigów w sztuce a przez to i w robieniu zdjęć pominąłbym przyznawanie pierwszego i kolejnych miejsc. Wyróżnieniem byłaby publikacja w czasopiśmie. W publikacji byłoby wszystko jasno napisane aby było wiadomo skąd są zdjęcia i autorzy.
Tak mniej więcej bym to zrobił.
Mam rozumiec, ze temat by sie zmienial? Bo przy 1 w ciagu calego roku nieuchronnie moglyby sie pojawiac bardzo podobne zdjecia.
Ja bym zrobił tak aby nie zmieniał się temat a zmieniały się zdjęcia. :-D
Hmm.. Czyli sugerujesz, by dac uczestnikom na przygotowanie (przypuśćmy) cały rok, a jak ktos będzie gotowy, to daje zdjęcie i będzie to zdjęcie miesiąca w ktorym np zostało wysłane? znając życie wszyscy wysla swoje 31 grudnia, minutę przed północą:wink: Z drugiej strony łatwiej byloby wygrac w innych miesiacach, bo bylaby mniejsza konkurencja.
Takim poradnikiem mogloby byc usciślenie kryteriow wysylania zdjęć, bo jesli dalbyś w tej kwestii wolna rekę, to możliwe, że byloby tak, jak wyzej napisałem:grin:Cytat:
Podając temat podałbym na początku krótki poradnik będący kluczem do osiągnięcia „sukcesu”
Dam sobie radę, gdzieś już to przerobiłem wcześniej,
Czyli bylby permamentny temt przewodni zdjec, a my bysmy mogoli do woli probowac?
Do woli jak do woli myślę, że przy tak trudnym temacie jaki bym zaproponował nie było by tak łatwo. Zawsze można ustalić, że skoro to zdjęcie miesiąca to jak w tytule wkładamy jedno na miesiąc.:-D
Mi sie to podoba.
Byloby to wyzwanie - no ale od tego sa Battle chyba, no nie?
heheh am pomysł "nic" :D hhrhr
„nic” to co prawda trudny temat ale ja mam w zanadrzu znacznie trudniejszy. :-D
DonBolano- w bitwach są zwycięzcy i nie tylko, a ja napisałem, że głównym zwycięzcą będzie satysfakcja autora.
Nic a nic?:D
Sergiusz: masz ciekawy pomysł, ale dlaczego nie mogła by się taka zabawo toczyć obok zabawy pt. "Zdjęcie miesiąca"? Przecież one sobie nie wadzą.
Na „zdjęcie miesiąca” czytałem przyszły dwie prace może teraz jest więcej nie wiem. Po co robić coś nowego jak można robić pod dotychczasowym szyldem? Ja tylko złożyłem luźną propozycję. Nie ja decyduje o tym co i jak.
Problem z fotografią miesiąca polega na tym, że nikt z administracji na tym forum nie podchodzi do tej akcji na poważnie. Ciągłe opóźnienia czy inne zawirowania itp całkowicie zniechęcają użytkowników by wysyłali swoje zdjęcia do tej zabawy. Więc nie ma się co dziwić, aktualnej sytuacji.
Tak w skrócie to najpierw opóźnienia były spowodowane sezonem wakacyjnym, następnie zmianą organizatora (Kubaman zrezygnował z moderowania i chyba z forum w ogóle).
Formuła Zdjęcia Miesiąca jest taka że musi tym się jedna osoba zajmować (adres email itp), stąd brak możliwości by na bieżąco ktoś znienacka zastąpił kogoś, kto się spóźnia.
Tak więc albo życzę cierpliwości albo... nic na siłę.
Też byłbym za takim rozwiązaniem.
Pięć na dzień dzisiejszy, szóstą mam obiecaną :-)
"Fotografia miesiąca" jest konkursem dla użytkowników, jeśli Twój pomysł zyska w śród nich zainteresowanie to możemy zmienić zasady.Cytat:
Po co robić coś nowego jak można robić pod dotychczasowym szyldem? Ja tylko złożyłem luźną propozycję. Nie ja decyduje o tym co i jak.
No nie nikt z administracji tylko kolega który była personalnie i jednoosobowo za ten konkurs odpowiedzialny zrezygnował w dość burzliwych okolicznościach. Październik jest już organizowany na moich zasadach, zdjęcia są zaraz po nadesłaniu wrzucane na specjalnie do tego stworzone konto na imageshack.us (namiary są umieszczone na wewnętrznym forum moderatorskim) i nawet gdyby mnie trafił w drodze do domu piorun kulisty to dowolny moderator może wystawić ankietę,
Do zdjęć nadesłanych na konkurs wrześniowy nie mam wciąż dostępu jak również nie wiem kto i w jakiej liczbie je wysłał, więc nie mogę nawet poprosić autorów o ponowne ich dostarczenie.
No to widze, ze Ordnung wraca :) I bardzo dobrze :)
Ja bym założył wątek pod tytułem Konkurs „Tamtaramta” ( nie chcę na razie podawać tytułu ) bez ankiet itd. Aby użytkownicy zamieszczali zdjęcia w wątku i byśmy zobaczyli czy jest zainteresowanie. A jak nie to zawsze można pozamiatać. :-D
No nie, jak się organizuje konkurs, choćby byłą to tylko zabawa, to zasdy powinny być znane na początku.
No bo jak tych zasad w ogóle nie będzie to co powiemy potencjalnym uczestnikom: wrzucajcie foty, może zrobimy jakiś konkurs, ewentualnie głosowanie albo nagrody, a jak stwierdzimy że jednak nie robimy tego konkursu to sobie o tych zajęciach tylko podyskutujemy ?
Mogę przygotować „zasady” i wysłać na Twoje PW. Też nie chcę nic robić na „łapu capu”
Ale bieda z tą fotografią miesiąca. Praktycznie z tych 6 fotografii tylko jedna wyłamuje się od reszty. Pozostałe są po prostu słabe.
2 sie wylamują choć w inny sposób...analog rulez...hmmm emoty mi brak ;)
róbcie proszę jakieś dwa dni przed końcem terminu PRZYPOMINAJKĘ to będzie więcej. :)
Konkurs "Fotografia miesiąca" jako taki bardzo mi się podoba, ale... kilka zmian być może wyszłoby mu na dobre.
Nie wiem czy takie pomysły tutaj już padły, ale cóż, najwyżej się powtórzą:
1. Utajnić wyniki głosowania do momentu zakończenia ankiety - będzie znacznie ciekawiej ... i dla głosujących i dla autorów zdjęć :wink:
2. Podać autorów wszystkich wystawionych zdjęć (wyedytować post ze zdjęciami i dodać autorów ?) - ułatwi to przeglądanie poprzednich edycji bez, czasochłonnego i niekoniecznie skutecznego, przekopywania się przez wszystkie posty w poszukiwaniu autorów interesujących zdjęć...
Oczywiście podać autorów po, a nie przed zakończeniem głosowania :wink:
Takie są moje wnioski z przyglądania się temu konkursowi od jego początków...
MacGyver galeria zwycięzców - super !!!:D
Świetne podsumowanie tematu .
Teraz się nie dziwię, że nie udało mi się znaleźć informacji o autorach sierpniowych fotografii...;)
Ja dopiero zaczynam przygodę z fotografią i chętnie porozmawiał bym z ludźmi, na różne tematy (nikt nie jest taki mądry żeby nie mógł nauczyć się czegoś nowego), ale jak tu wchodzę i forum jest przepełnione opiniami pełnym żółci i nienawiści a mało jest merytorycznych dyskusji to mi się odechciewa.
Prosiłbym o niekontynuowanie tego OT.
Od takich dyskusji są "Hydepark" i "Sprawy administracyjne".
dział umarł z tego co widać ;/
powinno byc jedno konto mailowe do którego maja dostep moderatorzy (przynajmniej 2) i którys z nich wystawia ankietę.
Canis ma rację. Z moją dyspozycyjnością jest niestety wciąż słabo i wyszło to co jesienią zeszłego roku.
Założę osobnego maila na "Fotografię miesiąca" i w razie mojej nieobecności będzie ankiety będzie mógł wystawiać kto inny.