Ale jaki stan, wizualny? Przecież mówiąc o stanie aparatu w zdecydowanej większości przypadków mamy na myśli właśnie stan/przebieg migawki oraz napędu lustra, które to mechanizmy wykazują zdecydowanie największe zużycie.
Wersja do druku
Przerażacie mnie... Ja swoim DLem z super tępym AFem zrobiłem w dwa lata 6,5tyś zdjeć, z czego tysiąc zrobili znajomi, którym pożyczyłem body.
O ile ktoś rzeczywiście nie ma parcia na pstrykactwo, lub nie ma sensownych sesji co chwilę, to nie sądzę, by miał wykopany w kosmos przebieg.
Wiecie... Właśnie sprzedałem moje 350d i w czasie przejciowym dozbierania pieniędzy siedze na 30D mojego taty, który ambicjami siedzi nadal w analogach. Pucha ma 2 lata, ponad! A na liczniku niecałe 3k zdjeć, z czego ja moze zrobilem połowe. Więc sprzedając go teraz miałbym zadawane sporo pytań ;)
Gdy kupiłem 5d[nowe] włożyłem kartę z 20d który przedtem używałem I ..od razu zobaczyłem 8499 na liczniku.Na chwile mnie zatkało z wrażenia ale zorientowałem się co jest przyczyną. :smile: Najlepiej po włożeniu karty z innego aparatu zrobić format.Pozdrawiam
Chmm... wygląd. Ja miałem 20D, który wyglądał jakby przed chwilą był jeszcze w sklepie - przebieg ponad 48 tyś. Także różnie to bywa.
Wiesz 20D/30D jest często używany jako body reporterskie (niskobudżetowe redakcje, małe portale internetowe). Także mogą zaliczać całkiem spore przebiegi.
Witam!
Przyjechał do mnie dzisiaj kupiony z 2 ręki 30d.
Wyciągnąłem karte z mojego 40d z ostatnim zdjęciem 100-4317, pstryknąłem fote i na wyświetlaczu pojawił się nr 104-7354. Po przewinięciu do tyłu (na zdjęcie z 40d dalej widnieje 100-4317...
Sprzedawca mówił, że zrobił nim kilkaset zdjęć... Co o tym myślicie?
Pytam z ciekawości, aparat faktycznie wygląda na nówkę, brak jakichkolwiek śladów użytkowania...
pzdr!
Było miliard razy... Po włożeniu karty ze zdjęciami z innego aparatu,aparat kontynuuje numerację...
Nie doczytałeś, a ja tez nie do końca jasno napisałem.
Wyciągnąłem karte z mojego 40d z ostatnim zdjęciem 100-4317, włożyłem ją do 30d, pstryknąłem fote i na wyświetlaczu pojawił się nr 104-7354.
edit: chyba, że aparat kontynuuje numerację swoją, a nie z karty. W takim razie, wygląda na to, że aparat zrobił jednak trochę więcej zdjęć niż kilkaset... ;)