Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: W jaki sposób sprawdzić ilość wykonanych zdjęć w dSLR?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghooster Zobacz posta
    Witam, zakupiłem 30D z 2giej ręki. Sprzedawca deklarował przebieg aparatu na 5500-6000 klatek a aparat zapisuje kolejne zdj zaczynające sie na 98xx... wiadomo ile razy by zerowany? Od razu wydało mi sie to dziwne zwłaszcza ze ma juz prawie dwa latka a ja swojego rocznego 350D sprzedałem z przebiegiem prawie 6,5tyś klatek a fotografowałem raczej dla przyjemnosci uganiajac sie za sprytnymi kadrami. Teraz pojawia sie pytanie czy na "gorąco" oddać (kupiłem wczoraj) do serwisu Canona aparat na przegląd i w razie kolejnych niejasności przypilić sprzedawce? Jeśli tak to czy ktoś wie ile to kosztuje? Z gory dzieki za info/rade
    Kazda zmiana karty powoduje zmianę licznika.Ilosc lat nie ma sie nijak do ilości zdjęc.Sprawdzać to warto przed zakupem.Moim zdaniem jesli nie ma innych mankamentów to ciesz sie z zakupu i rób zdjecia.Nie widze tu problemu.Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Sprawdzać to warto przed zakupem.
    Oczywiście, jednakże jeżeli chodzi o faktyczny przebieg 30D to można go ustalić tylko i wyłącznie po wizycie na Żytniej. Jeżeli przedmiotem sprzedaży byłby np. 40D, problem "autentyczności przebiegu" praktycznie by nie istniał.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 31-10-2008 o 19:08
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Kazda zmiana karty powoduje zmianę licznika.
    Eee, u mnie nie. Po zmianie karty na nową nic w numeracii mi sie nie zmieniło...
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Gdy kupiłem 5d[nowe] włożyłem kartę z 20d który przedtem używałem I ..od razu zobaczyłem 8499 na liczniku.Na chwile mnie zatkało z wrażenia ale zorientowałem się co jest przyczyną. :smile: Najlepiej po włożeniu karty z innego aparatu zrobić format.Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów