kuna ludzie ... w Elektro World sprzedają 30D z Kitem po 3999 z legalnej dystrybucji i bez najmniejsszych problemów ... odpuście firmy które KRADNĄ VAT ... a taki foto it z tego co piszecie 100% obraca towarem NIELEGALNIE....
Wersja do druku
kuna ludzie ... w Elektro World sprzedają 30D z Kitem po 3999 z legalnej dystrybucji i bez najmniejsszych problemów ... odpuście firmy które KRADNĄ VAT ... a taki foto it z tego co piszecie 100% obraca towarem NIELEGALNIE....
No niestety już się stało i wielu kupiło w fotoit. Niedługo robimy na nich wyprawę krzyżową i będzie po sprawie :)
Nie przejmuj się. Jak coś, to się do nich za tydzień wybierzemy i zrobimy borutę. Dzwoniłem chyba w poniedziałek i usłyszałem hasło, które powtarzają jak mantrę - po 20. kwietnia. Tak więc po 20 możemy się wybrać, przy czym przekręcę jeszcze do nich w piątek aby się zapytać czy można :) Wg mnie możemy być spokojni - jak nie dadzą po dobroci, to ich przyciśniemy. A jak to nic nie da, to odwołamy się do wyższych instancji :razz:
Fotopanorama w Krakowie tez dala mi na obiektywy wydruki z komputera na 30D oraz 70-200L jako dowody zakupu. (Ale przy zakupie Tamrona dostalem paragon dopiety do gwarancji) Do tego wszystkie gwarancje mam Canon Polska ale numer wpisywany jest recznie oraz co to za szklo. (Na Tamronie numer obiektywu wybity jest na gwarancji) . Jak zawozilem na Zytnia sprzet i pokazywalem te dowody zakupu to nie robili zadnych problemow ze to nie jest wydruk z kasy. Do Canona po promocje 30D tez wysylalem ksero tego wydruku o zakupie. Pieniadze otrzymalem. Wiem ze masa sklepow i sprzedawcow prowadzi strategie ze przy zakupie z faktura doliczaja sobie 200 zl albo cos w tych granicach. Na razie nie mialem zapotrzebowania na fakture, ale moze cos jest nie w porzadku?
ja kupiłem u fotobasi 400D z kitem nieświadomy wogole cashbacku. chcę wypełnić formularz na stronie canona ale podczas wyboru produktu występuje tylko 400D korpus i ani śladu zestawu ani nawet kita osobno, anybody ma podobny problem czy powinno pójść gładko ??
Za takie szkla jak 24-105 czy 70-200 oddaja jakies marne grosze.. a za syf jak EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ktory i tak kosztuje nawet 1600 zl oddaja az 580 zł. NIedlugo to beda do tego doplacac zeby im z magazynow zeszlo!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
z kodu na pudelku bedzie chyba wynikalo z tego ze to byl zestaw KIT. Z drugiej strony to by bylo glupie jakby sie okazalo ze za oddzielnie kupione body oddadza kase a za KIT zestaw juz nie. Ale jaki problem napisac maila do Irlandii? Jak ktos ma tlenofon czy inne Koncety mozna zadzwonic i wyjasnic. Jak mnioe nurtowala promocja 30D i watpliwosci mialem to zadzwonilem do zrodla. Bo nawet w Canon Polska ciagle co innego mowili.
Pavlik, na pewno pojdzie gladko, przeciez nie jest wymogiem promocji, zeby czlowiek kupil samo body z zaslepka
80 euro za 400D Ci sie nalezy i juz :-D
Zbig, ja akurat bylam u nich w poniedzialek, bo zadzwonilam, proszac o wystawienie paragonu, powiedzieli, zebym przyjechala, wiec przyjechalam - i tu stary numer: przez telefon wszystko spoko, a na miejscu juz nie tak pieknie. Ale pomoglo mi, ze Ty pokazales tu na forum paragon od nich - wydrukowalam go i pokazalam, mowiac, ze kolega nabyl u nich sprzet dwa dni wczesniej i paragon otrzymal, wiec ja tez grzecznie prosze. Panowie odbyli szeptana kunsultacje, w wyniku ktorej otrzymalam paragon na obiektyw kupiony po cenie sklepowej i odmowe wystawienia paragonu na body kupione po cenie z allegro. "Sama pani sie zgodzila, ze bez papierow" - powiedzieli. No, to nie do konca tak, bo kupujac body, zgadzalam sie na brak gwarancji producenta, ale nie na brak papierow w ogole... Coz, okazalam sie losiem, na drugi raz bede uwazac.
W kazdym razie dzieki Tobie mam paragon na obiektyw i moge sie ubiegac o cashback, bo z postu JaBlama wynika, ze taki wydruk do niego uprawnia:
no to mam nadzieje, ze ja tez otrzymam :-D
az sprawdzilam, bo myslalam, ze sie pomyliles - ale rzeczywiscie!
taki sam zwrot za to badziewie jak za 5D...
A masz taki wydrukowany paragon ale nie fiskalny?? O ile pamiętam to tak, więc trzeba było z niewinną miną zapytać czy masz pogadac o tym z bratem co przypadkiem w Urzędzie Skarbowym pracuje czy coś w tym stylu.. oni drukując takie coś sami się podkładają - jakbyś nic nie miała to wtedy powiedzą że to nie u nich kupowane ale jak masz taki "nibyparagon" to jest to dowód na to że u nich kupiłaś... Skoro odbyli "szeptane konsultacje" to znaczy że nie jest tak pięknie i zgodnie z prawem jak to niektórzy próbują przedstawić.. A jakie są tego efekty można przeczytać w np. tym wątku..
Pozdr
Artur
Kurde, aż się nie mogę jak się do nich wybiorę po fakturę. Pewnie usłyszę - fakturę można dostać do 7 dni po zakupie ... Jeżeli będzie taka akcja to zrobię dym, bo muszę mieć ten papierek. OK, ogólnie wstrzymuję się z bluzganiem do przyszłego tygodnia.
PS.: Wczoraj szwagier był w Fotorimex i chciał kupić 30D. Puszka była za 4200, w tym była karta 1GB. I wszystko pięknie, fakturę dają, już prawie kupował, a tymczasem na pudle nie było naklejki z numerem body, a więc chyba koniecznym do uzyskania zwrotu kasy. Jeżeli rzeczywiście coś było nie tak, to jest to kolejny przykład na to w jakim państwie żyjemy. :(
O jakiej naklejce mowa? Przecież już tyle razy na forum pojawiała się informacja, że podstawą zwrotu kasy jest wycięcie i wysłanie kodu paskowego z pudełka. Co wprost oznacza, że chodzi o kod stanowiący integralną część pudełka, a nie jakieś tam dodatkowe naklejki. Wiele sklepów zakleja wspomniany kod własnym.
Witam, mam pytanie, czy ktos juz dostał zwrot z wiosennej promocji?
Widziałem kartony ze specjalnymi naklejkami rocznicowymi Canona, i z ladnie wypisanymi produktami objetymi promocją, np 400D KIT. Niestety na 400D Body juz takiej naklejki nie było, zadnej wzmianki o cashbacku, a sprzedawca w sklepie powiedział, że to body juz nie jest objete promocją (brak naklejki). Co wy na to? jest czy nie jest? bedzie zwrot? ;)
żadne naklejki nie są wymagane - to tylko reklama te naklejki.
Wymagany jest dowód zakupu (faktura/paragon) oraz wycięty kod paskowy z pudła (lub z dwu pudeł w przypadku zestawów gdzie obiektyw jest równiez objęty promocją) no i oczywiście wypełniony formularz ze strony:
http://canonlensacc2007.onlinerebate...owtoclaim.aspx
:smile:
tak tez podejrzewałem, ale sprzedawca kłocił sie ze mna, ze body nie jest objete promocja. Powiedzial ze dostali od canona wykaz na co jest cashback i na body go nie ma. Dostali w jednej dostawie kity z naklejkami na ktore cashback jest i body bez naklejek "eos anniversary cashback bla blabla", na ktore cashbacka nie ma. Stąd moje pytanie, próbowałem pisać do Canon Polska ale spławili mnie :P
właśnie promocja obejmuje body - wykaz masz na stronie promocji
ależ ja już znam na pamięć wykaz tej promocji i ten sam wykaz na oficjalnej stronie canona pokazywałem sprzedawcy, ten sam wykaz na naklejce na zestawie KITowym. Ale na BODY juz nie bylo naklejki, mnie to nie zmartwilo dopóki sprzedawca sam nie powiedział, że nie ma zwrotu na BODY, nie ma naklejki. Mowil tez ze klienci mowili mu ze za Body zwrotów nie dają i że canon mu dał wykaz gdzie body nie ma w promocji. Podobno było identycznie z 30D, ze za kit był zwrot a za body nie, prawda to? :)
Taka opinia o 17-85 wzięła się z jego wygórowanej ceny. Za około 1000-1200zł to wg mnie bardzi rozsądny zakup. Dokładny tes jest na stronie www.optyczne.pl
Krzysp, OK, masz rację - chyba chodziło w przypadku cytowanego przeze mnie przypadku o naklejkę, która nie ma nic wspólnego z wymogami promocji. Wycofuję to, co napisałem w poprzednim poście - żeby się nikt nie stresował.
A odnośnie kesz-beku, to na stronie Canona jest lista, co jest uprawnione:
Oferta zwrotu części gotówki Zwracana kwota
EOS 5D body 580 zł
EOS 30D body 390 zł
EOS 400D body 310 zł
EF 70-200mm f/2.8L IS USM 777zł
(...)
Tak więc za trzy różne body zwracana jest kasa. W warunkach promocji jest to, co było napisane kilka postów temu (formularz, paragon, kawałek pudła) :) Jak ktoś usłyszy od sprzedawcy, że 400D nie jest objęty promocją, bo nie jest w zestawie jubileuszowym lub innym, niech pouczy takiego miśka, że nie ma racji 8)
zwracaja kase juz za zakup samego korpusu _ bylem w sklepie dzis i sie pytalem _ i sie zakochalem w 5D
A powiedzcie mi czy ceny podane na stronie FOTOIT są cenami do zapłaty, czy w rzeczywistości trochę mniejsze. Ostatnio znajomy chce kupić 400D z kitem i właśnie przeglądałem ofertę fotojokera, który raczej nigdy do tanich nie należał, a tu okazuje się, że 400D(2800) taniej niż w FOTOIT, cyfrowych.pl czy foto-raj, 30d też taniej i problemów z fakturą żadnych nie ma. O co tu chodzi. Czy niektóre sklepy w związku z promocją Canona podniosły ceny?
Fotojoker reklamował się kiedyś hasłem kupuj taniej niż na allegro czy coś podobnego i jak widać im to zostało :)
Po promocji canona 400D w Fotojocker zdrożał o kilka złotych, ja kupował 400D u nich na początku marca za 2688 zł + do tego dawali analogową lustrzankę C 300V Body za która bez problemu wziąłem 200 zł i tym sposobem 400D + kit kosztował mnie 2488 zł czyli jak po promocji canona :) o rabatach na fotoksiążki już nie wspominam :)
Czy ktoś się orientuje czy canon weryfikuje te faktury lub paragony ??
Bo mam kilka pudełek z kodami kreskowymi i mógłbym sobie załatwić kilka "dowodów zakupu".
Mam pytanko do szanownych forumowiczów, aby dostac zwrot kasy np: za 400D to trzeba wysłać nie kod kreskowy z numerem body tylko ten znajdujacy sie pod nim zaczynający sie 4 960.......razem z tym numerkiem nad nim 123....[AA] ??
A ja mam takie pytanie.
Przy wypełnianiu wniosku należy podać nr swojego konta - IBAN.
Jednocześnie w uwagach jest napisane aby podać też SWIFT banku.
Pytanie moje:
1. Czy należy podać wyłącznie IBAN czy też SWIFT ?
2. Jeśli należy podać SWIFT, to gdzie ? Czy w tej samej rubryce co IBAN? jeżeli tak to który pierwszy?
3. Czy nazwa banku jest nazwą własną czy też mam podać SWIFT?
ktory kod wyciac masz pokazane na stronie canon'a.
ja dopisalem swift dlugopisem zaraz obok IBAN w formularzu i zwrot otrzymalem.
Witam!
Ja też kupiłem 400D KIT'a za 2699zł i dostałem paragona drukowany
z komputera. Moje pytanie brzmi:
Czy jako zwykły klient nie mam przypadkiem 1 miesiąca na odbiór
faktury VAT? Podobno 7 dni jest dla osób prowadzących działalność gosp. itp.
Drugie pytanie brzmi:
Orientujecie się czy podanie zwykłego nr konta banku (nie w formie IBAN / Swift) bardzo wydłuży procedurę zwrotu?
Jeśli tak to skąd mogę wziąc numer IBAN konta?
Aaaa przypomniało mi się coś...
Pan w FotoIt powiedział tak:
"Nie dostanie pan zwrotu, bo za tanio pan kupił zestaw.
Kupił pan zestaw ze specjalnym rabatem canon i na takie nie ma jeszcze
dodatkowo zwrotu"
Przytaknąłem i robie swoje...
Jurto jadę po fakturę VAT, a jak nie to przynajmniej paragon fisk.
Nie wyjdę dopóki nie dostanę!
Ciekawe o co chodzi tak naprawdę?
Powinni coś z tym zrobić bo sklep zapowiadał się na dobry punkt
w Warszawie a jak narazie to się nieciekwie robi :(
Jeśli coś namotali to powinni to wyjasnić bo stracą klientów.
Pozdrawiam serdecznie - Bartek
panow z fotoit sluchac nie nalezy,
bo sa wycwiczeni w tym, zeby na wszystko miec natychmiastowa odpowiedz,
przy czym czasem po prostu rzezbia cos 'on-line' alias ad hoc
zeby tylko cos powiedziec i zeby nie wyszlo na to,
ze czegos nie wiedza
[mowie z wlasnego, kilkakrotnego doswiadczenia]
nawet jesli straca [ja np. raczej sie wiecej do nich nie przejde],Cytat:
Powinni coś z tym zrobić bo sklep zapowiadał się na dobry punkt
w Warszawie a jak narazie to się nieciekwie robi :(
Jeśli coś namotali to powinni to wyjasnić bo stracą klientów.
to niewielu, zreszta zjawia sie nowi - ile jest miejsc w wa-wie,
gdzie mozna swobodnie przetestowac taka ilosc sprzetu?
powodzenia w uzyskaniu faktury - mam nadzieje, ze Ci sie uda!
a propos faktur - Zbig, udalo Ci sie cos wywalczyć?
sławetny 20 kwietnia juz minął...
Witajcie,
energia_ki - nie miałem niestety czasu tam podjechać - jutro może się uda
Bartek - chcesz jutro jechać ? o której ? może się spotkamy ? ja jestem w stanie uderzyć do nich od 10 do 15-16?
Zbyszek
A nie lepiej było kupić w Fotojokerze za fakturą nie ma problemu, do wtorku kosztował 2800, ale że sprzedaje się jak świeże bułki cena od środy, czyli 25 kwietnia urosła do 2900, to już jest druga podwyżka tego aparatu w związku z promocją Canona. Kupując 400d, pani w sklepie mówiła, że jak nie kupię teraz to na drugi dzień, będzie o 100zł droższy i sprawdziło się. Ktoś pisał tu na forum, że sprzęt nie drożeje w związku z promocją, a jednak zwrot pieniędzy przyciąga wielu chętnych, więc i sprzedawcy podnoszą ceny.
Update:
Byliśmy dzisiaj w Fotoit. Panowie bez problemu wystawili faktury. Nie mam zastrzeżeń.
Byliśmy dziś z kolegą Zbig w fotoIt i obeszło się bez zbędnych ceregieli
i dostałem fakturę na 400D.
Tak więc kupiłem sobie 400D z kitem za 2699 + Karta 1GB Sandisk Ultra II za 50zł...
Jak dobrze pójdzie to będzie jeszcze minus 310zł :) Jestem Happy!
Pozdrawiam - Bartek
Bartek, rzeczywiście udało Ci się. Ale, jak pamiętasz, panowie powiedzieli, że za 70-200/4L życzą sobie ... 2800 :shock: Może się przesłyszałem, ale chyba nie, bo powtórzył tak samo. Tłumaczył się, że jest niby cashback i wogóle :shock: dlatego tak drogo. Tak więc nadal pozostaje w rozterce jak to jest z tymi sklepami. Ale dobrze, że się dzisiaj udało. Miłego użytkowania 50-tki :)
Panowie, pomóżcie! ;)
Który kod powinienem wyciąć i wysłać?
http://img95.imageshack.us/img95/2553/img0629xj4.th.jpg
Aparat kupowany w Medfoto 4.04.2007 :D
ten w prawym gornym rogu
Czy aby na pewno ten kod????
Może jednak ten, który jest zasłonięty naklejką, poniżej której widnieją znaki Recycling i przekreślony kosz na śmieci.
Na stronie Canona jest wyraźnie pokazane, który kod należy wyciąć a ten w prawym górnym rogu nijak do tego ze strony Canona nie pasuje. Poza tym ma to być kod wycięty z pudełka, nigdzie nie ma informacji, że ma to być naklejka, którą z pewnymi problemami, ale da się odkleić.
Patrz strona: http://canonlensacc2007.onlinerebate...owtoclaim.aspx
Po co tyle kodów na pudełku.
Raczej ten pod naklejką - było o tym już wcześniej, ktoś pytał jak ją odkleić :) Poza tym na stronie C rzeczywiście jest ten kod, który jest ntegralną cześcią pudła.
ja wycialem wszystkie kody a dwa udalo mi sie ladnie odkleic bez niszczenia pudelka... list do irlandii poszedl juz chyba z dobry tydzien temu i pozostaje czekac ze sie uda... dodam ze sprzedawca na allegro troche mnie naciagnal i sam nie wiem czy dobrze zrobilem... zaproponowal ze za dodatkowe 100zl wiecej do ceny body podesle kody do obiektywu 17-85IS... co daloby mi dobre 900zl zwrotu... oferta kuszaca i zaryzykowalem zamiast 3750 zaplacilem 3850 za body... de facto pudelko ktore otrzymalem nalezalo wlasnie do zestawo 30d + wspomniany obiektyw wiec ewidentnie rozdzielil parke... zobaczymy co z tego bedzie i czy jakikolwiek zwrot otrzymam...
ps. rachunek oczywiscie otrzymalem niemiecki i jest na nim ujete i body i obiektyw :]
Jesli by ci nie dal paragonu na obiektyw to mozglbys w ogole nic nie dostac. Tego typu zabiegi jak rozdzielanie zestawow jest nielegalne i nie po to Canon to skladal i dawal atrakcyjna cene zeby ktos zmienial zasady. No ale jak to zwykle Polacy szukaja gdzie by tu dodatkowa kase zarobic. Chcialem wczoraj kupic BODY 5D (sklepu nie bede podawal ale to w Krakowie jest) Przyszedlem po odbior body a facet wystawia mi pudlo po zestawie Kitowym 5D + 24-105 gdzie w srodku jest bialy karton z 5d. Obiektyw zostal sprzedany wczesniej. No i co? I guzik! Canon nie odda kasy bo kod z pudla swiadczy o tym ze jest to zestaw KIT a paragon potwierdza ze zakupione bylo tylko BODY wiec cos sie nie zgadza. COraz bardziej denerwuje mnie taka polityka. CHcesz cos kupic legalnie, dajesz pieniadze do sklepu a tu ciagle kombinowanie jakby klientowi wcosnac i jeszcze dobrze zarobic. Jesli ktos podobnie kupuje z ROZKITOWANYCH Kitow to niech sie nie ludzi ze dostanie zwrot. Informacja ze zrodla Canona. Ja oczywscie podziekowalem za taki towar. WOle sprzedac moje nowiutkie 24-105 i kupic oficjalny KIT zestaw z tym samym obiektywem (ktory na dodatek wyjdzie mnie taniej niz BODY oddzielnie z 24-105) niz wspierac takie nie do konca legalne akcje.
Poza tym nie wiem czy w przypadku KITU dozwolone jest wystawianie 2 oddzielnych paragonow. W koncu kupuje sie zestaw!
ah wybaczcie :)
to jest Polska wlasnie "kraj odwroconych mozliwosci" jak mawial moj profesor :-) ja zanim zostalem zmuszony do kupna aparatu przez allegro zadzwonilem do miejscowego fotojokera i 2 media markt ktore mam w poblizu... w fotojokerze cena widniala 4800 za body (bylem wstanie dac do 400zl wicej zeby tylko fizycznie kupic aparat ale 1000zl wicej to przesada), w jednym media m. powiedzili mi wprost ze canon polska nie dostarcza im sprzetu wiec nawet nie mam co sie ludzic zeby u nich kupic... w drugim media mieli dzwonic z cena i terminem dostepnosci body oczywiscie zapomnienili wiec sie upomnialem po tygodniu i znow uslyszalem ze canon polska nie chec sprzedawac im sprzetu! dla mnie to jakas chora sytuacja zeby taki kolos jak MEDIA M. mial problemy ze sprowadzeniem sprzetu Canona! no ale tak to widac musi byc w naszym kraju ze sprzet i tak kupujemy od sasiadow za odra... IMHO Canon powinien zrobic specjalna osobna promocje dla Polakow :D swoja droga jakby sprzet stanial na okres promocji o te 200-300zl to by bylo chyba to bardziej sprawiedliwe i lepsze/szybsze rozwiazanie dla Canona i dla nas... aha pamietacie jak rok temu albo moze i dwa byla promocja na 350d plus grip za 1zl? nikt w polsce chyba nie zalapal sie na taka promocje za to gripy lataly na allegro po 250 zl haha
Ja pytalem w kilku sklepach to oni za body 5d liczyli sobie X + 580 zl. a jak sie pytalem dlaczego to mowia ze cena w ostatecznosci i tak mi wyjdzie X bo te 580 zl dostane od Canona zwrotu. Ciekawe! Myslalem ze to dziala na zasadzie X-580 zl.
CO do promocji to nie moga zrobic tak ze sprzet potanialby o te 200-300 zlotych bo sklepy zaczelyby i tak kombinowac jakby zgarniac promocje. Zawsze mozna powiedziec ze w moim sklepie takiej promocji nie ma. Uwierz ze wielu darowaloby sobie szukanie sklepu z promocja.
Ja kupiłem 30D + Kit w elektro world ... z paragonem i na RATY 0% ... za 3999 ;)
cena nie dość ze 200 lepsza niż na allegro z FV to jeszcze sam osobiście widziałem jak pani przyniosła z magazynu i zrywała plomby z pudła abym mógł sobie pooglądać (po zakupie) ....
panowie praktyki polskich handlarzy (nie handlowców) są ŻENUJĄCE !!!! to co piszecie to jawne kpiny i cwaniactwo ... JaBLAM brawo ... wyobrażam sobie jakiego karpia strzelił frajer od 5D...
EDIT : wow swietnie kupiłem na allegro poszły ceny do gory w tej chwili ok 4200 za samo body , ostatnio podejmuje dobre decyzje finansowe ;)
Moze mi ktos pomoc bo wypelniam to zgloszenie i jak wybralem juz produkt EOS 30D EF-S 17-85 IS USM Kit - zestaw z obiektywem to obok musze wpisac Numer fabryczny gdzie go znalesc, ktory to jest ??? Dzieki za pomoc
Ostatnio widziałem jeszcze sztukę , cena była normalna, tak 10 rat , i kupowałem własnie w Gdańsku, gdzie obecnie mieszkam na jakis czas
pozdro !