-
Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Dam Ci najbardziej wypasione pudełko zapałek i dorzucę paczkę fajek, a co tam, nawet najlepsze cygaro. Zrób jakiekolwiek zdjęcie, nie mowię, żeby lepsze niż ja ajfonem ;). Nie popadajmy w paranoję, bo nie spotkałem jeszcze dobrego fotografa, który fotografowały byle czym... Troszę rozsądku :).
.
to było ironicznie (ten mój post) mistrzu - bo zawsze mnie śmieszą takie teksty na forum, teksty o telefonach komórkowych również mnie bawią - wesołych świąt i udanego zakupu życzę - i chetnie poczytam jak już kupisz tą R.
-
Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
teksty o telefonach komórkowych również mnie bawią
Też nie rozumiem jarania się smarkfonami, telefony komórkowe to było "coś" 20-25 lat temu. Dziś nic nadzwyczajnego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
to było ironicznie (ten mój post) mistrzu - bo zawsze mnie śmieszą takie teksty na forum, teksty o telefonach komórkowych również mnie bawią - wesołych świąt i udanego zakupu życzę - i chetnie poczytam jak już kupisz tą R.
Z tym mistrzem to mi pojechałeś :mrgreen:. Ja prosty amator jestem a fotki robię jedynie dla przyjemności swojej i tych, którym się one podobają. Ironia czasem też jest potrzebna a momentami wręcz wskazana ;).
Natomiast zdanie mam takie, że owszem, pewnie 80% zależy od talentu, ale sam talent bez sprzętu też niewiele zwojuje. Przekonałem się o tym startując swego czasu w rajdach samochodowych, kiedy dysponując bardzo dobrym sprzętem ulegałem młodym talentom w słabszych autach i sam wiem ile trzeba ćwiczeń i wysiłku żeby braki talentowe nadgonić pracą :roll:. Natomiast te młode chłopaki jadąc na limicie w pewnym momencie nie dawali rady średniakom w dużo bardziej zaawansowanych samochodach. I właśnie tak w każdej dziedzinie marnuje się wiele talentów - nie stać ich na starty na poziomie, które mogłyby zapewnić mistrzostwo, bo zawsze znajdą się tacy co robią to za grubą kasę i "okupują" miejsca. Dlatego dzisiejszy sport i wiele innych dziedzin są mocno wypaczone...
Niemniej jednak jak kogoś stać, to zawsze bardziej polecam dobry aparat jako sprzęt do robienia zdjęć niż pudełko od zapałek ;).
Co do eRki, to chyba jednak zdecyduję się na sprawdzonego 5D4, bezlusterkowce niech testują póki co inni. Poczekam jak sytuacja się rozwinie i może kiedyś...
Wesołych Świąt i mega ujęć!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
WzW
Też nie rozumiem jarania się smarkfonami, telefony komórkowe to było "coś" 20-25 lat temu. Dziś nic nadzwyczajnego.
Może tak, ale dzisiejsze telefony "robią" naprawdę niezłe fotki, więc nie dziwi fakt, że większość społeczeństwa używa ich praktycznie wszędzie. Jeszcze 10 lat temu chodziłem po górach z ciężkim plecakiem, puszką i 2 obiektywami. Dziś, pewnie też z lenistwa i nadchodzącej starości :), ale coraz rzadziej chce mi się zabierać aparat na piesze wędrówki skoro ajfonem jestem w stanie uwiecznić dużo.
Także trzeba jasno rozdzielić pewne kwestie. Profi aparaty są i nadal długo będą niezastąpione w specyficznych warunkach, ale jeżeli ktoś "cyka fotki", to 98% ludzi poza wąskim gronem wtajemniczonych, dalej nie będzie w stanie odróżnić czym to zostało pstryknięte ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Z tym mistrzem to mi pojechałeś :mrgreen:. Ja prosty amator jestem a fotki robię jedynie dla przyjemności swojej i tych, którym się one podobają. Ironia czasem też jest potrzebna a momentami wręcz wskazana ;).
Natomiast zdanie mam takie, że owszem, pewnie 80% zależy od talentu, ale sam talent bez sprzętu też niewiele zwojuje. Przekonałem się o tym startując swego czasu w rajdach samochodowych, kiedy dysponując bardzo dobrym sprzętem ulegałem młodym talentom w słabszych autach i sam wiem ile trzeba ćwiczeń i wysiłku żeby braki talentowe nadgonić pracą :roll:. Natomiast te młode chłopaki jadąc na limicie w pewnym momencie nie dawali rady średniakom w dużo bardziej zaawansowanych samochodach. I właśnie tak w każdej dziedzinie marnuje się wiele talentów - nie stać ich na starty na poziomie, które mogłyby zapewnić mistrzostwo, bo zawsze znajdą się tacy co robią to za grubą kasę i "okupują" miejsca. Dlatego dzisiejszy sport i wiele innych dziedzin są mocno wypaczone...
Niemniej jednak jak kogoś stać, to zawsze bardziej polecam dobry aparat jako sprzęt do robienia zdjęć niż pudełko od zapałek ;).
Co do eRki, to chyba jednak zdecyduję się na sprawdzonego 5D4, bezlusterkowce niech testują póki co inni. Poczekam jak sytuacja się rozwinie i może kiedyś...
Wesołych Świąt i mega ujęć!!!
Może tak, ale dzisiejsze telefony "robią" naprawdę niezłe fotki, więc nie dziwi fakt, że większość społeczeństwa używa ich praktycznie wszędzie. Jeszcze 10 lat temu chodziłem po górach z ciężkim plecakiem, puszką i 2 obiektywami. Dziś, pewnie też z lenistwa i nadchodzącej starości :), ale coraz rzadziej chce mi się zabierać aparat na piesze wędrówki skoro ajfonem jestem w stanie uwiecznić dużo.
Także trzeba jasno rozdzielić pewne kwestie. Profi aparaty są i nadal długo będą niezastąpione w specyficznych warunkach, ale jeżeli ktoś "cyka fotki", to 98% ludzi poza wąskim gronem wtajemniczonych, dalej nie będzie w stanie odróżnić czym to zostało pstryknięte ;).
Tym bardziej że np. prawa fizyki (ogniskowa -> głębia ostrości) "nadrabiają" wbudowanym w smarfony oprogramowaniem AI umożliwiając rozmywanie "świata" wokół postaci/portretu
jp
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Tym bardziej że prawa fizyki (ogniskowa -> głębia ostrości) "nadrabiają" oprogramowaniem np. rozmywając "świat" wokół postaci/portretu
jp
Ciekawa sprawa, że producenci smartfonów rozmywanie tła i technologię Live Focus oficjalnie promują fotografiami, których telefon nigdy nie wykonał - wykupionymi ze stockowej bazy i wykonanymi lustrzanką https://www.gsmmaniak.pl/931320/gala...ie-lustrzanka/
Inna sprawa, że to "programowe rozmycie" to jedna wielka tragedia.
-
Dla kogo kto zna sie na fotografowaniu tak. Dla wiekszosci spoleczenstwa - zdecydowanie nie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Ciekawa sprawa, że producenci smartfonów rozmywanie tła i technologię Live Focus oficjalnie promują fotografiami, których telefon nigdy nie wykonał - wykupionymi ze stockowej bazy i wykonanymi lustrzanką
https://www.gsmmaniak.pl/931320/gala...ie-lustrzanka/
Inna sprawa, że to "programowe rozmycie" to jedna wielka tragedia.
No nie wiem. AI akurat co wersja radzi sobie co raz lepiej i obecnie jest lepiej niż dobrze. Niewykluczone, że niedługo branza foto będzie miała jeszcze gorzej (fotografowie i modele/ki również). Dla AI rozmywanie obrazu, podmianki a nawet tworzenie otoczenia to już żaden problem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
No nie wiem. AI akurat co wersja radzi sobie co raz lepiej i obecnie jest lepiej niż dobrze. Niewykluczone, że niedługo branza foto będzie miała jeszcze gorzej (fotografowie i modele/ki również). Dla AI rozmywanie obrazu, podmianki a nawet tworzenie otoczenia to już żaden problem.
Jestem tego samego zdania.
Ponadto AI wkracza już do aparatów foto.
Być może niedługo ze światła padającego na matrycę wybrane (przez AI) partie pixeli będą rejestrowały tylko wybraną (przez AI) ilość światła
jp
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Moim zdaniem nie bardzo to porównanie. Tani bardzo przyzwoity aparat młodziak może teraz kupić za naprawdę niewielką kasę. I taki sprzęt umożliwia wiele w zakresie skorzystania z tego "młodego talentu" - bardzo wiele. Problem polega na tym że często żadnego talentu nie ma a zostaje jedynie onanizm sprzętowy i wiara że jak się kupi pełną klatkę z plecakiem eLek to taki Jacob Sobol rzeczywiście jedyne co może to iść łowić ryby ;).
Znam trochę takich przypadków i nie ma to nic wspólnego z tym co piszesz o samochodach, bo tam "próg wejścia" jest o kilka rzędów wielkości inny. Przy tym jak nie jedzie to nie ma wyników i choćby był talent na miarę Kubicy to niczego nie osiągnie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Przy tym jak nie jedzie to nie ma wyników i choćby był talent na miarę Kubicy to niczego nie osiągnie.
Kubica to trochę inny świat, bo takiego talentu dawno nie było i długo nie będzie. I tu trochę ironicznie mogę stwierdzić, że Robert na kosiarce osiągnie lepsze rezultaty niż nasi niektórzy polscy rajdowcy w klasie R5 ;).
P.S. Miałem rajdówkę oklejoną w barwy RK dokładnie tak, jak startował Imprezą WRC w Firstmotorsport :). Oczywiście wszystko za przyzwoleniem i błogosławieństwem Robcia ;).
W temacie AI, to soft smartfonów trzeba jeszcze mocno dopracować, bo połączenie krawędzi wygląda dramatycznie a rozkład głebi pozostawia wiele do życzenia, co jednak nie przeszkadza większości zachwycać się efektem ;).
-
Jak dla mnie 5d4 nie wnosi wiele nowego względem mk3. AF ten sam + większa rozdzielczość. Na dzień dzisiejszy na backup wolałbym drugie mk3 lub bardziej 6d2 albo właśnie nowe R (zależnie od środków) :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Jak dla mnie 5d4 nie wnosi wiele nowego względem mk3. AF ten sam + większa rozdzielczość. Na dzień dzisiejszy na backup wolałbym drugie mk3 lub bardziej 6d2 albo właśnie nowe R (zależnie od środków) :)
wydaje sie wnosi nową matrycę - taką trochę bardziej zbliżoną do tego co oferuje konkurencja
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
wydaje sie wnosi nową matrycę - taką trochę bardziej zbliżoną do tego co oferuje konkurencja
To prawda. Pominąłem ten aspekt, bo w mk3 matryca jest już bdb a w 6d2 i R nawet lepsza. W nowszej puszce liczę na znacznie lepszy AF i w tej chwili nie wyobrażam sobie już pracy bez obrotowego ekranu :) to są elementy, które coś wnoszą względem 5d3.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
To prawda. Pominąłem ten aspekt, bo w mk3 matryca jest już bdb a w 6d2 i R nawet lepsza
to takie zaklinanie rzeczywistości, w R jest ta lepsza czyli trochę gorsza niż u konkurencji, w mk3 i 6d2 to zabytek technologiczny - uprzedzając dywagacje na temat światłomierza umiejętności, potrzeb i co tam jeszcze można w temacie wymyśleć - używam 6D i jestem zadowolony co nie zmienia faktu że to zabytek technologiczny - ciekawe co będzie w tej R? o megapikselach 6DII (przyszły entry level :mrgreen: jakby R nie było ostro przecenionym entry levelem :mrgreen:) - trzykrotnie odgrzany zabytek technologiczny?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
to takie zaklinanie rzeczywistości, w R jest ta lepsza czyli trochę gorsza niż u konkurencji, w mk3 i 6d2 to zabytek technologiczny - uprzedzając dywagacje na temat światłomierza umiejętności, potrzeb i co tam jeszcze można w temacie wymyśleć - używam 6D i jestem zadowolony co nie zmienia faktu że to zabytek technologiczny - ciekawe co będzie w tej R? o megapikselach 6DII (przyszły entry level :mrgreen: jakby R nie było ostro przecenionym entry levelem :mrgreen:) - trzykrotnie odgrzany zabytek technologiczny?
Ale nie rozumiem jaki problem? Wystarczy kupić te niesamowicie postępowe puszki konkurencji - jak rozumiem jedynie słusznej firmy 8-) i nie tracić czasu tutaj na uświadamianie .....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
to takie zaklinanie rzeczywistości, w R jest ta lepsza czyli trochę gorsza niż u konkurencji, w mk3 i 6d2 to zabytek technologiczny
A mi głupiemu podoba się obrazek z M50...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ale nie rozumiem jaki problem? Wystarczy kupić te niesamowicie postępowe puszki konkurencji - jak rozumiem jedynie słusznej firmy 8-) i nie tracić czasu tutaj na uświadamianie .....
chciałem tylko odrobinę stonować ten mit o bardzo dobrych matrycach żebyśmy się nie zagubili w naszych rozważaniach - wydaje się że cała konkurencja używa nowszych technologii? nie tylko jedynie słuszny producent, ktoś jeszcze jest z tyłu?
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
mi to nawet się podoba obrazek z mojej xperii jak wysyłam mmsa :mrgreen: do znajomych - każdy aparat znajduje swoje zastosowanie, a co dopiero taki m50 ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
chciałem tylko odrobinę stonować ten mit o bardzo dobrych matrycach żebyśmy się nie zagubili w naszych rozważaniach - wydaje się że cała konkurencja używa nowszych technologii? nie tylko jedynie słuszny producent, ktoś jeszcze jest z tyłu?
Czyli jak konkurencja odstaje w innych dziedzinach to też będziesz przypominał w każdym możliwym miejscu :p?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
Canonem ciężko się robi zdjęcia pod słońce lub wogóle ciężko się robi zdjęcia jak się nie wie co to światło :)
Tak serio jednak mówiąc to różnice pomiędzy najlepszymi a canonowymi matrycami (które nie są w pełni isoless i nie mają pełnej mulistackowej budowy i prędkości) są tak naprawdę aptekarskie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
No ale nie wiem czy wiesz, że na DXO to tak nie bardzo wypadł więc chyba powinieneś to jeszcze przemyśleć :mrgreen:...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No ale nie wiem czy wiesz, że na DXO to tak nie bardzo wypadł więc chyba powinieneś to jeszcze przemyśleć :mrgreen:...
Muszę chyba poczytać, ponieważ gdyby nie braki zapasów podczas cashbacków, już bym go miał w domu.
Z resztą The Photography Show będzie w marcu, tam double cashback. Więc kto wie czy i R'ka się nie załapie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Czyli jak konkurencja odstaje w innych dziedzinach to też będziesz przypominał w każdym możliwym miejscu :p?
nie - bo ja fotografuję canonem i nie widzę żeby to się miało nawet w dłuższej perspektywie zmienić i wady konkurencji zasadniczo mnie nie ruszają
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Canonem ciężko się robi zdjęcia pod słońce lub wogóle ciężko się robi zdjęcia jak się nie wie co to światło :)
Tak serio jednak mówiąc to różnice pomiędzy najlepszymi a canonowymi matrycami (które nie są w pełni isoless i nie mają pełnej mulistackowej budowy i prędkości) są tak naprawdę aptekarskie.
około 2EV (zależy jak liczyć i co liczyć) na nowych i około 4EV na tych "bardzo dobrych" jeżeli przyjmiemy (mało optymistycznie) cały DR matrycy na 10EV no to rzeczywiście różnica jest aptekarska :mrgreen: kilkadziesiąt procent
"jak się nie wie co to światło"
"jak się nie umie używać światłomierza"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
około 2EV (zależy jak liczyć i co liczyć) na nowych i około 4EV na tych "bardzo dobrych" jeżeli przyjmiemy (mało optymistycznie) cały DR matrycy na 10EV no to rzeczywiście różnica jest aptekarska :mrgreen: kilkadziesiąt procent
A jakieś podstawy tych wyliczeń?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A jakieś podstawy tych wyliczeń?
Też mnie to intryguje skąd on bierze te wartości :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Też mnie to intryguje skąd on bierze te wartości :)
Skoro wątek trochę dotyczy R to mamy porównanie matrycy R z konkurencją FF:
http://www.photonstophotos.net/Chart...ny%20ILCE-7RM3
Są ludzie, którzy z tą "przepaścią" w DR potrafią żyć i gotowi są użerać się z tym technologicznym bublem.
-
Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Jeżeli już o różnicach technologicznych mówimy, to nie ten wykres.
Tu widać różnicę w technologii:
Oczywiście, że realne zyski dla użytkownika są marginalne - nie specjalnie często zdarza się konieczność obrobienia 14 EV dynamiki, szczególnie jak potem nie ma tego na czym pokazać - a to dziś zdecydowanie większy problem.
Podstawowa różnica technologiczna to dual-gain (Canon nie zdecydował się na zakup patentu zapewne). Jeżeli weźmiemy tylko technologię pod lupę, to jest to 2 generacje do tyłu (dual i stacked).
Z punktu widzenia zaawansowanej obróbki dual-gain przydaje się wtedy, kiedy musimy wyciągnąć bardzo, bardzo głębokie cienie jednocześnie na tej samej klatce zachować światła oddalone od tych cieni właśnie o te 12 EV.
Chodzą pogłoski, że Sony (ci od matryc a nie ci od aparatów) pracują nad matrycą multiple-gain. To będzie fajna sprawa.
P,paw
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Podstawowa różnica technologiczna to dual-gain (Canon nie zdecydował się na zakup patentu zapewne). Jeżeli weźmiemy tylko technologię pod lupę, to jest to 2 generacje do tyłu (dual i stacked).
O matrycach dual-gain od Canona pisałem na tym forum kilka lat temu. Przyznaję, że zaskoczył mnie fakt, że Canon nie zdecydował się do dzisiaj użyć tego rozwiązania w aparatach konsumenckich.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
O matrycach dual-gain od Canona pisałem na tym forum kilka lat temu. Przyznaję, że zaskoczył mnie fakt, że Canon nie zdecydował się do dzisiaj użyć tego rozwiązania w aparatach konsumenckich.
To może być też ograniczenie technologiczne.
Na przełomie matryc 5D3->5D4 Canonowi udało się przeskoczyć problem zbliżenia LSI do pikseli (czyli w uogólnieniu przetworników ADC). Możliwe, że przy ich obecnej implementacji wciśnięcie jeszcze logiki związanej z przełączeniem pojemności piksela spowodowało by więcej strat niż zysków.
P,paw
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Jeżeli już o różnicach technologicznych mówimy, to nie ten wykres.
Tu widać różnicę w technologii:
Oczywiście, że realne zyski dla użytkownika są marginalne - nie specjalnie często zdarza się konieczność obrobienia 14 EV dynamiki, szczególnie jak potem nie ma tego na czym pokazać - a to dziś zdecydowanie większy problem.
Z tego co pamiętam to nie kwestia patentu, bo to wykorzystują w swoich matrycach ale nie w tych do foto - nie wiem dlaczego.
Co do stacked to tu najbardziej zaawansowany jest Szajsung. Chodzą ploty że następne matryce dla Fuji mają zrobić oni.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Z tego co pamiętam to nie kwestia patentu, bo to wykorzystują w swoich matrycach ale nie w tych do foto - nie wiem dlaczego.
Co do stacked to tu najbardziej zaawansowany jest Szajsung. Chodzą ploty że następne matryce dla Fuji mają zrobić oni.
Owszem, wszyscy pamiętamy co potrafiło APS-C w NX1...
P,paw
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Owszem, wszyscy pamiętamy co potrafiło APS-C w NX1...
P,paw
Dokładnie.
Skądinąd to jest też ciekawa historia że taki potentat poległ na rynku foto. Jednak jest to specyficzna branża....
-
2K obniżki na eRkę w cyfrowe.... nic tylko brać:D
a jeszcze wczoraj info z CPS o zwrocie 860zł... robi sie ciekawie...wychodzi nieco ponad 7K:shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
a jeszcze wczoraj info z CPS o zwrocie 860zł... robi sie ciekawie...wychodzi nieco ponad 7K:shock:
Robi się ciekawie :)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
coś Ci się przyśniło chyba bo na cyfrowe.pl cena 9999, najtaniej w/g ceneo na fotopanorama.pl 9799.
Za nieco ponad 7k bierę dwa :)
EDIT: zwracam honor, rzeczywiście jest z rabatem 2000zł, właśnie kupiłem, jeden :P
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
coś Ci się przyśniło chyba bo na cyfrowe.pl cena 9999, najtaniej w/g ceneo na fotopanorama.pl 9799.
Za nieco ponad 7k bierę dwa :)
radze dobrze sie zastanawiaj zanim cos drugi raz napiszesz
info z dzisiejszego newsletera
zgasza sie 9999 i od tego 2000 oraz dla członków cps 860 zwrot to daje....?
czego jeszcze nie rozumiesz?
Załącznik 1553
-
Nie gryź. Masz rację, edytowałem mój post.
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
Nie gryź. Masz rację, edytowałem mój post.
Pozdrawiam.
no nie ma za co...;)
-
To i ja zwracam honor bo nie wierzyłem w szybką cenę 8500.
Pięknie :). Jest to samo co z M. Na początku cena z d... a później jadą w dół ile wlezie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
To i ja zwracam honor bo nie wierzyłem w szybką cenę 8500.
Pięknie :). Jest to samo co z M. Na początku cena z d... a później jadą w dół ile wlezie.
Ale, że już ? No to warto jeszcze z rok poczekać co najmniej :) Jak dojdzie do 6k zł będzie można się zacząć zastanawiać :mrgreen:
-
Zobaczymy. Póki co wygląda to nieźle, chociaż światowa cena 2299$ się trzyma więc ciężko powiedzieć co będzie w marcu ;)...
-
Przecież pisałem, że przed wakacjami będzie po 6500.W każdym razie przyjdzie moment w 2019 gdy 6d2 będzie droższy od R.
-
Panowie, ale ten kod rabatowy to skąd? Na stronie cyfrowe.pl nic na ten temat nie widzę.
Pozdrawiam
-
Masz screena z koszyka ze sklepu strone wcześniej!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bzdura1979
Panowie, ale ten kod rabatowy to skąd? Na stronie cyfrowe.pl nic na ten temat nie widzę.
Pozdrawiam
Tu znajdziesz kody rabatowe:
https://www.cyfrowe.pl/lp/swiateczny-last-minute.html
Jak klikniesz na "Kup teraz" dla powiedzmy "EOS R body + adapter EF-EOS R" to zostaniesz przeniesiony dalej:
https://www.cyfrowe.pl/aparaty/apara...os-r-body.html
Klikasz na "Do koszyka", "Pokaż koszyk" (jak nie zdążysz to na "Koszyk" widoczny w prawym górnym rogu strony sklepu) i na "Mam kupon rabatowy >" gdzie wprowadzasz kod "CFR_CAN_2000" (bez cudzysłowów) a potem klikasz na "Aktywuj kod".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Przecież pisałem, że przed wakacjami będzie po 6500.W każdym razie przyjdzie moment w 2019 gdy 6d2 będzie droższy od R.
6d2 jest w tej chwili po 5400zł. Ciężko będzie zejść poniżej tego.
-
mkamelg, dzięki.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
JERONIMO1
Masz screena z koszyka ze sklepu strone wcześniej!
Cóż, nie zakładam z automatu, że kod promocyjny użyty przez kogoś należy się każdemu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Możesz coś więcej napisać o członkostwie w CPS? Byłem na stronę, ale nic o rabatach nie znalazłem.
-
Cashback za adapter z controlringiem w wysokosci 860zł.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Ale, że już ? No to warto jeszcze z rok poczekać co najmniej :) Jak dojdzie do 6k zł będzie można się zacząć zastanawiać :mrgreen:
Ja myślę, że nie trzeba będzie aż tak długo czekać ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
Chyba już po promocji...
Załącznik 1572