a miałem nie zabierać głosu w debilnej dyskusji
Cytat:
Zamieszczone przez
Jester
Jak patrzysz w wizjer 350D to wydaje Ci się, że widzisz głębię ostrości? Bez żartów. Ją widać słabo w wizjerach analogowego 1V albo Olympusa OM-4Ti, które mają ekrany kinowe w porównaniu z wizjerami w dslrach o których tu sobie luźno rozmawiamy...
jakoś używam 350 i canona 100 macro ustawiałem manualnie głębię ostrości przy większości zdjeć nawet przy przysłonach 2,8 niejednokrotnie bardzo małych modeli (pająki)
dziwnym trafem na zdjeciach GO ląduje zawsze tam gdzie chcę i gdzie ją widzę w wizjerze więc nie pisz że tego się nie da zrobić
a dyskusje w stylu co jest lepsze są z gruntu tak głupie jak "która kobieta jest lepszą żoną"
zapomina się tylko o jednym - dla kogo???
Gdyby lustrzanki produkowali w więcej niż dwóch kolorach z pewnością znaleźliby się tu inteligentni inaczej którzy udowadnialiby że aprata w kolorze żółtym jest o niebo lepszy od aparatu w kolorze czerwonym
Co do wyboru to ciekaw jestem czy zadajacy takie pytania kupując bieliznę też pytają wszystkich wokół o to czy obciera w kroku (ergonomia), czy jest wytrzymała i nie trzeszczy (zarzuty wobec 350), czy materiał jest na tyle wytrzymały żeby wytrzymać nagły wzwód.
Ludzie odrobinę inteligencji - czasem wydaje mi się że wiele osób które pytają co wybrać nie dorosło jeszcze do samodzielnego życia i ciągle chcą żeby za nich ktoś dokonywał wyboru.
A teraz moja rada:
chcesz kupić Sony R1 - kup to świetny aparat
chcesz kupić canona 400 d - kup to świetny aparat
ale czy dla ciebie? na to nikt ci nie odpowie bo nikt nie jest tobą
chyba że:
jesteś niepełnoletni lub ubezwłasnowolniony