Odp: Zamiana Canona na D7000
Cytat:
Zamieszczone przez
Arni
Czytałem i brałem to pod uwagę. Doszedłem jednak do wniosku, że na 1 mln kupujących zawsze znajdzie się osoba niezadowolona, która zrobi z tego aferę, a pozostałe 999 999w tym czasie robi zdjęcia. Mozna zawsze zostać pechowcem nr 2, ale wówczas pozostaje gwarancja.
Ja też tak myślałem, zawsze miałem szczęście przy zakupach różnych rzeczy, czy to aparaty czy obiektywy - zawsze było ok. Więc zaryzykowałem z D7000. Co się okazało - moje szczęście się skończyło :D
Co do tego, że pozostaje gwarancja... nie po to wydaję kilka tysięcy złotych, żeby od razu sprzęt do naprawy wysyłać (w dodatku, o ile wiem, nic z nim nie robią w serwisie). Po prostu jak wydaję kasę na takie zabawki, to oczekuję, że będą działały tak jak powinny.
Osobiście również nie lubię w ten sposób ryzykować ... kupiłem więc Canon'a :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
ketras
po przeanalizowaniu konkurencyjnego forum chlapanie oleju, a akcje Fatmana które nic nie wskórały z afem odpuszczę sobie D7000.
W porównaniu 5D z 50D co do szumu na wysokich iso wygrywa stara 5-tką, gorzej w porównaniu z 60D ;/
60D ma mniejsze szumy niż 50D!! Wypluwa też zdecydowanie ładniejszy obrazek!! Miałem oba, więc wiem co mówię!!
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
60D ma mniejsze szumy niż 50D!! Wypluwa też zdecydowanie ładniejszy obrazek!! Miałem oba, więc wiem co mówię!!
według mnie z posta którego cytujesz wynika, że autor miał na myśli to co teraz napisałeś wysyłając po kilka wykrzykników %) wyluzuj i czytaj ze zrozumieniem
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
według mnie z posta którego cytujesz wynika, że autor miał na myśli to co teraz napisałeś wysyłając po kilka wykrzykników %) wyluzuj i czytaj ze zrozumieniem
Sorki za skrót myślowy, wiem wiem że 50D "więcej szumi" od 60D. W tamtym wyrażeniu chodziło mi o to iż 5D wypada gorzej z 60D pod względem szumów.