Zamieszczone przez
Michu (Pentax)
Yhm-hmmm... Znaczy Gietrzy - nie chciałbym niczego sugerować, ani tym bardziej rozpętywać jakiejkolwiek wojenki systemowej - zważywszy na fakt, że po pierwsze mi wysokie ISO i tak zwisa a po drugie uważam, że aparat służy do robienia zdjęć i tyle, ale skoro powołujesz się na link, który zapodaję, to może skup się dokładniej na tym, co oznacza słowo PRAWA i LEWA. Sampel zapodany przeze mnie ma ZNACZNIE więcej szczegółów z matrycy cropowej (co sugeruje postęp w matrycach Sony). Podobne porównanie K-x i 7D przy ISO 6400 pokazuje, że mimo wszystko te 18MPxl nie robi za dobrze Canonowi.
Jak wspomniałem - nie prowadzę żadnej krucjaty, i sam za Sony nie przepadam, ale uważam, że siłowe naginanie faktów i tworzenie własnych praw fizyki (Najkon nigdy nie będzie miał pełnej klatki, bo to fizycznie niemożliwe) i teorii (Zdjęcia z Canona nie mają duszy) po prostu ośmiesza daną osobę za czas jakiś.
Mi samemu nie do końca chce się wierzyć w tak znakomite osiągi tychże matryc, więc po prostu proponuję z wszelkimi wnioskami wstrzymać się do ukazanie się testów na jakiś Opacznych czy innych Deprewiewach.
Tymczasem zaś życzę spokoju i pogody ducha.