akcja 'kolorowe kredki' ;)
Wersja do druku
jak to mawiaja, Najwazniejszy jest Fun ;)
podsunoles mi pewien pomysl warty zrealizowania :D
Umówmy sie po prostu w jakimś miejscu o konkretniej godzinie. Tak chyba bedzie najlepiej, przecież nie będziemy chodzić i zaglądać wszystkim czy ktoś ma jakąś wywieszkę pod pazuchą.
Wejdź na stronę wydarzenia z portalu MM, nie wiem czy teraz to dodali (prędzej nie zauważyłem) - na początku tematu masz opis jak dojechać, noclegowac, parkować:
http://www.mmtrojmiasto.pl/3730/2008...ctChanged=true
Pozdrawiam,
robgr85, podziekowac bo szukalem wlasnie info gdzie postawic samochod ;)
No to do zobaczenia przed stocznia, ciekawe czy się odnajdziemy. Jak ktoś wpadnie na miejsce spotkania (np. KFC, przez Zieleniakiem itp.), to zostawcie info. Postaram się do kogoś dołączyć. Podobno w grupie raźniej… Pozdro :)
w końcu się coś dzieje w 3city..
Swego czasu byłem na stoczni ze 7 lat temu jak to były jeszcze dziewicze tereny, mogłem wejść do hal i kotłowni i focić do woli, jutro pewnie nie bedzie
takiego wow ale i tak zajefajnie.
jeśli Bozia da i się pojawię, to ja też sobie pykne plakietkę z CB.
pzdr
może się to komuś przyda:
http://www.mmtrojmiasto.pl/3755/2008...ctChanged=true
no niestety - mnie sie jednak nie uda :( strasznie mi szkoda, bo to bycmoze ostatnia okazja... no ale coz, nie mozna miec wszystkiego, co sie chce... zycze wszystkim dobrej pogody i milego focenia jutro :)
Troche poczytalem i sie caly czas zastanawiam czy ubrac wysokie hd'ki ze wzgledu na ich pancernosc czy raczej stare zniszczone adki w celu komfortu :| Jak ogladalem zdjecia ktore tam sa umieszczone to niektore tereny moga byc strasznie wyniszczajace dla obuwia :\
Trzeba połączyć wygodę z funkcjonalnością, ja tam ubieram się bardziej na extrelane warunki. Nie mam zamiaru płakać jak się gdzieś ubrudzę itp.
Od razu przypomina mi się pani ze szlaku w Zakopanem, biedna kobitka szła na wysokich szpileczkach na Giewont popędzana przez swojego chłopaka w super mokasynach, do dziś zastanawiam się jak daleko doszli.
Dlatego chyba tak samo zrobie, jak na ekstremalne warunki + polowa ubran w samochodzie na przebranie w cos wygodniejszego po foto deju :P
Ps. Plakietke bede mial przy aparacie, a aparat w jedynym slusznym miejscu ;-)
ja dzisiaj też zrobiłem przegląd generalny swoich starych hd'ków. Nigdy tam nie byłem, ale z opisu jaki podali wolę mieć buty które bez problemów mogę zabłocić nie przejmując się zbytnio że przemokną, czy zniszczą na jakimś smieciu.
Przebranie? eee... i tak będę samochodem więc nikt mnie nie będzie musiał oglądać umorusanego w publicznych miejscach (tramwaj, kolejka). Poza tym wątpię, że jakoś tam się bardzo upaćkam (chyba że gdzieś glebę zaliczę, ale rzadko mi się to zdarza). Ewentualnie sobie jakieś buty na zmianę wezmę żeby wracając wycieraczki nie zapaskudzić.
Odnośnie plakietki - chyba sobie agrafkami do plecaka przypnę. Musze ją jeszcze zrobić, ale projekt już jest - potem drukowanie i kolorowanie :)
No ja tez musze zrobic plakietke, zapomnialem w pracy wydrukowac szkicu i musze teraz zrobic caaaalutka wlasnorecznie hehe, W sumie racja z tym przebraniem tylko ze ja odrazu z pleneru mozliwe ze do pracy jade :P A cale nogawki uwalone jakims blotem itp nie wygladaja za elegancko :D
Ps. ma ktos moze pozyczyc karte 1-2gb ? :-| Oczywiscie taka ktorej nie uzywa na codzien itp. ?? Bo patrzac na te tereny to laptop moze sie okazac glupim wyjsciem :-|
No to faktycznie przebranie Ci się przyda (albo ubranie w cebulkę, jakieś bojówki na jeansy i nawet jak błotem zachlapiesz to masz bardzo szybkie przebranie - zdejmujesz jedną warstwę), ja w najgorszym wypadku (poślizg niekontrolowany w błocie) sobie siedzenie kocem wyłożę...
Moge Ci nawet w niedziele wieczorem prosto pod dom przywiezc ;) Bede jechal do pracy do gda wiec bedzie mi po drodze ;)
Ze znalezieniem bedzie najwieksza zabawa, o ktorej bedziecie na miejscu ? Bo ja planuje byc ok 10:00 albo wczesniej nawet
właśnie się zastanawiam ile zajmnie mi przejazd z oliwy do głównego (czy w sobotę o tej godzinie są szanse na korki?), oraz ile czasu zajmnie mi znalezienie miejsca do zaparkowania.... Ja staram się tak wycyrklować godzinę wyjazdu, aby być na miejscu około godziny 10tej, lepiej trochę za wcześnie niż zbyt puźno.
Lekkie przytloczenia moga byc, zwlaszcza we wrzeszczu, przedswiateczny szal zakupow w galeri bandyckiej da sie odczuc, ale reszta miasta powinna byc w miare przejezdna, nie ma za duzo remontow itp ;) Ja z sopotu jade max 30 minut wiec Ty z oliwy jakies 15-20 minut i powinno byc dobrze ;)
widzę że najeli się wybiera?? :))) Dobra ja też będę niezależnie od pogody...:) Szczerze mówiąc będę żeby Was poznać bo jak już wspominałem pomysłów nie mam...
Dla rozpoznania: dwa metry i na plecach oliwkowa Kata NG5737 może być?? (niestety nie mam gdzie drukować w chwili obecnej)
Nie wiem czy na 4gb mi aku wystarczy ;) W razie czego tel do mnie masz zeby nas odnalezc, Ja zreszta tez numer mam, wiec w razie jakbysmy Cie nie znalezli to dam znac gdzie jestesmy ;)
Jak czytam, to co poniektórzy będą mieli jakieś oznaczenia na plecakach itd. Więc trzeba wypatrywać, mam nadzieje że uda mi się wyłowić jakiegoś forumowicza CB.
Dobra, co mi tam :P Jakby ktos mnie szukal -> 503-710-625 <-
A niech dzwonia :P Ja jestem otwarty czlowiek :D I po to podalem publicznie ;) A teraz zabieram sie za czyszczenie matrycy bo syf syf syf ! ;)
oj widzę że wszyscy zwarci i gotowi :)
Ja prawdopodobnie pojadę tym o 9.07 w Orłowie - i będę się gdzieś przy wejściu kręcił - na plecaku będę miał logo forum i mój nick, i jeszcze drugą plakietkę gdzieś z przodu też przyczepię :D
Zapisałem też numer do Tezeta to jutro zadzwonię do Ciebie. Teraz jest zapisanych tam około 300 luda na mm.trojmiasto.pl :/
:) pogoda się, tfu tfu, udała. Ale ostrzegam, tam jest błoto po kolana i cholernie ślisko.
Termosy, czapki, rękawiczki, ubranie nadające się do ubłocenia i szybkiego zdjęcia czegoś z wierzchu, dobytek w plecaku na wypadek upadku, wygodne buty - zdecydowanie polecam.
Tezet - będę do Ciebie dzwonić, zrobimy jedną grupę z canon- board ;)
Ponawiam apel o długopisy - weźcie, będzie szybciej.
Poza tym jesteśmy dobrze przygotowani. Reszta zależy od Was i innych Uczestników. Już teraz proszę o maksymalną ostrożność, tam są wszędzie blachy, druty, gwoździe, ślisko, może coś spadać z dachów, jest ślisko na nabrzeżach. Zapomnijcie o włażeniu na żurawie i drabiny. I cierpliwość, najpierw pokażemy co i jak, nie zacznijcie się wcześniej rozłazić, bo ochrona Was 'zdejmie' ;)
No i już teraz zapraszam do wrzucania zrobionych prac do www.mmtrojmiasto.pl - przed nami konkurs, wystawa Waszych zdjęć... :)
Martwi mnie ten snieg tylko :D
Byle śnieg nas nie powstrzyma :]
Ci którzy byli, dobrze wiedzą że pogoda nie sprawiała problemów... teraz muszę tylko znaleźć czas na selekcję i obróbkę ztrobionych zdjęć :P
Wielkie dzięki za wspólnie spędzony czas, za możliwość poznania Was, fotografowania 10-22 i 24-105 L IS :D I za to że nie musieliśmy biegać z szaleństwem w oczach. I za sesję kopaną :D Niech żałuje ten kto nie był.
robgr85 muszę Ci powiedzieć że wypatrywaliśmy Ciebie :)
hehehehe samson dla Ciebie sesja kopana była zdecydowanie przyjemniejsza :)
momentami było tłoczno, momentami było mroźno, momentami było groźnie...
zwłaszcza gdy na horyzońcie pojawiał się pan w pełnej czerni z pochwą przypasaną do pasa...:shock:
i łypał na nas swoim mydlanym okiem
:mrgreen:
taaa to fakt... widziałem owego pana :D
no dobra pora wrzucić pierwsze wypociny zrobione na szybko
mam pokazać te dwa gdzie zbierasz z buta w twarz?? :D
Nie gadaj tylko pokazuj swoje zdjęcia :)
co do tłoku to w sumie chyba za bardzo nam nie przeszkadzał i raczej robiliśmy co chcieliśmy bez większych utrudnień :D
p.s. ktoś ponoć skwitował z sarkazmem że studio rozstawiamy :D
no to jak zaczęliśmy z modelem nr.1, to ja się nie wyłamię ...to się nazywa owczy pęd :)
To ja w takim razie, też coś na szybko wrzucę :wink:
Pozdr. Kogut vel Cobretti 8-)