Chce przez to powiedzieć tyle, że ten wyświetlacz to wada tego aparatu nic więcej 8). I chyba jedyna istotna.
Wersja do druku
Mogły być ostre. Ale na tym ekraniku nie da się tego ocenić. Po prostu konstrukcja tego ekranu jest taka a nie inna. Możesz sobie porównać to z ekranami CRT i LCD monitorów komputerowych - gdzie 40D ma coś jak CRT, a np. D90 (i też starsze EOSy) ma LCD, gdzie piksel odpowiada pikselowi. Parę postów temu podałem linka do DPreview - tam masz powiększenie - oceń sam.
święta prawda :)
parametry te same ale w 40d ta sama ilosc pikseli jest rozrzucona na większej powierzchni co czyni go mniej wyraźnym , choć oglądając dpreview.com nie zauważyłem żeby był aż tak tragiczny :-|Cytat:
bardzo ciekawi mnie wlasnie porownanie LCD 40d z 400d bo tym drugim robilam zdjecia i tak jak napisal moj poporzednik ten ekran w 400d jkest dla mnie jak najbardziej do zaaklceptowania a widze ze parametry ma te same co 40d
ps. trzymałem ostatnio 40d w rękach :d i powiem do tych co nie mieli z nim styczności i chcą się przesiąść z xxxD, że jest z niego kawał KOBYŁY 8) oczywiście na + jak dla mnie ... normalnie trzymając go czujecie się prof ;)
zapnij jeszcze do niego gripa :)
Z gripem straszy ludzi:)
A co powiesz na 40D+grip+24-70+osłona+wyzwalacz radiowy???:mrgreen:
Sam się zląkłem jak zobaczyłem i pstryknąłem kilka fotek takim zestawem u
znajomego fotografa:-D
Wracając do tematu, to bardzo poważnie myślę o zmianie puszki na 40D. Myślę, że ekranik i tak będzie lepszy jak w 350D. Reszta jak dla mnie to zalety. No chyba że jeszcze o czymś nie doczytałem:confused:
Ze względu na swoją wagę 40D potrzebuje solidnego statywu i mam pytanie, czy statyw manfrotto 785B da sobie rade z 40D+grip+flash 430ex(580) w pozycji prostopadłej ?
Może lepiej spytać jaki statyw do tego rodzaju konfiguracji sprzętowej.
a 580ex z lightsphere nań zapiętym? :-) wyglada jak na wojne jakas...
Ja 40D mam od niedawna, a wczesniej mialem Olka E500, wiec po przesiadce widze tylko i wylacznie plusy :mrgreen:
Z minusow to tyle, ze to cholerstwo jest ciezkie. body + grip + szklo + lampa i po kilkunastu minutach najnormalniej bola rece.
PS. Po dluzszym namysle mam inny minus. Dzwiek migawki mnie denerwuje. W Olku mialem jakis taki ladniejszy i zgrabniejszy :roll:
40d i przyjemny odglos ? ;] bez zartow prosze ;]
Też się pod tym podpisuję - generalnie wydawało mi się, że nigdy nie zwracam uwagi na takie drobiazgi jak odgłos migawki ale po kilku zdjęciach 40d jednak zmieniłem zdanie... Nie wiem jak inne egzemplarze ale w moim odgłos (dla mnie) był tragiczny. Do tego jeszcze ten nieszczęsny telewizor z tyłu wielki ale w zasadzie to niewiele na nim widać i trudno cokolwiek ocenić jeśli chodzi o zdjęcia. Nie mówię, że to zły aparat bo trudno go dyskwalifikować z powodu odgłosu migawki ale u mnie za długo 40d nie gościło.
Pozdrawiam,
D.C.
tez macie problemy huehue cieszcie sie, ze lustro nie gdaka lub nie pieje jak w kompaktach...
Można zawsze słuchać ajpoda podczas robienia zdjęć i kłopot z głowy:)