10-24 to kompletna bzdura, ale jak sie okazuje w granicach poboznych zyczen wielu uzytkownikow. jak mowia: wiara czyni cuda, ale logiczne myslenie oszczedza zawodow
Wersja do druku
10-24 to kompletna bzdura, ale jak sie okazuje w granicach poboznych zyczen wielu uzytkownikow. jak mowia: wiara czyni cuda, ale logiczne myslenie oszczedza zawodow
najlepsze są czarne elki.
;]
Tjaa i w szczególnośći te 400/4 za 1400 Euro. To już nawet śmieszne nie jest.
Natomiast to co dał Akustyk było już jakiś czas temu nawet w lepszym tłumaczeniu ale wyżej na giełdzie jest następujaca "informacja" :mrgreen::
:D.Cytat:
1DsTc (True Colour), is a true colour processor (many have referred to Canon's patents in this area for a long time) which will deliver everything a 1Ds2 and 1D2 currently delivers:-
Features:-
- 16.2 MP (Equiv 32MP bayer sensor)
- 8fps (buffer 32 RAW, unlimited large Jpg)
- ISO50-6400 (custom function ISO18 and ISO12800)
- Dust prevention system (upgraded 400D model)
- full frame
- 8.2MP mode for sports shooters (uses full sensor, but @ 8.2MP)
- Mirror lockup programmable button(s)
- 11 shot bracketing (available 11,7,5 & 3)
- Personal and custom functions all available in camera
- EXIF data from lenses including calulated focus distance
- Focus spots can be seen in previews
- Preview screen autorotates depending on how you hold camera
And more.....
Jakoś mnie rozbawiło :
- ISO50-6400 (custom function ISO18 and ISO12800)
:lol:
50-6400 to już extremalnie a jeszcze 18 i 12800 ... hyh :lol: :grin:
Nie martw sie mnie to rozbawiło w całości :mrgreen:.
Póki co w canonie USA trwają promocje na wszystko co tylko się da (no może z wyjątkiem 400D):
http://www.usa.canon.com/app/html/NF...=specialoffers
http://www.usa.canon.com/consumer/co...omocat=General
Bonk trojka jest troche mniejsza od jedynek ;)
Mimo wszystko chyba lepsza taka "mniejsza" jedynka w postaci Bonk 3D jak 30D/5D z gripem.Cytat:
Nie kazdy potrzebuje takiej cegly jak 1DIIn. Szczegolnie w podrozy.
Dla pstrykacza wiekszy problem jedynek to gigantyczne baterie czy ladowarki.
Jak nie chca niech nie kupuja wiekszego modelu :D Canon zostawi 5D pewnie jeszcze nieco po premierze trojki, wiec beda sobie mogli kupic mniejszy.
Canon to zapowiedzial. Teraz trzeba tylko poczekac na realizacje.Cytat:
EDIT: Moj blad - 1DIIn juz zjechal do $3500 wiec miejsce w szeregu sie zmniejsza. No chyba ze Canon zunifikuje obie jedynki, wtedy to co innego.
Ja bym jednak 1DIIn do 5D nie rownal. Cena to jedno, reszta to inna bajka.
A co tam, pochwalę się :mrgreen:
Za około tydzień będę miał przedprodukcyjną trójkę do testów (starzy forumowicze pamiętają pewnie - miałem już tak 5D sporo przed premierą). Z aparatem mają być dwa nowe szkła. Zobaczymy co to będzie.
Jak tylko nie będzie blokady informacji, to postaram się coś pokazać i opowiedzieć.
Aha, cenę tej puszki juz przewidzieliście. Ktoś tam zdecydował sie pomachać nikonowi na pożegnanie :mrgreen:
Oskarkowy a kiedy premiera ? :)
Pojęcia nie mam. Ale na pewno w lutym będzie wszystko wiadomo, w końcu nie wypuszczą aparatu po PMA. Ja nawet nie wiem, czy ten aparat, którym będę mogł się pobawić będzie dokładnie taki, jak wersja produkcyjna.
ZTCW Canon często ma puszki bez napisów, które nie są później produkowane.
Super! Masz tylko spora szanse dostac cos, co juz w przedbiegach
odpadlo... To tak niestety dziala, jest sporo roznych wersji w testach...
(sorry, wlasnie zauwazylem, ze to samo napisales...)
Ale szkla powinny byc pewne.
Dla mnie ciekawe jest czy owa 3D bedzie bardziej mini 1D, czy mini 1Ds.
Rozdzielczosc czy predkosc? Jak stawiacie?
No i czy te dwa szkla to szeroki prime i lekkie tele :lol:
Miejmy nadzieję, że pokażą coś ultraszerokiego przygotowanego pod FF. OIDP do nowego EOS3 szarpnęli się w 1995r na 28-135IS i 550EX. Moze teraz wypuszczą do tej puszki jakąś fajną stałkę 20mm?
Tutaj cieżko coś wyrokować po poprzednim modelu. Mam nadzieję, że będzie coś pomiędzy, czyli matryca jak w 5D, jakieś 3-5kl/s, AF z 1DmkII, grip w puszce i uszczelki. No i niech będzie EC. W końcu nawet na ulotkach sterowanie będzie wyglądało jak sensacja sezonu.
oskarkowy, wez sie pochwal jeszcze troche - z jakiego 'ramienia' Ty tak te przedprodukcyjne wersje do testow dostajesz?? Nie zebym chcial, ot ciekaw jestem polityki wyboru testerow:) Jezeli nie mozesz na forum, to prosze na PM
rozumiem oskarkowego..ja tak kiedys testowalem materialy AGFY....
wiedzialem tylko ze negatyw kolorowy czulosc 100,200,400 .....bez nazwy , no name... a pozniej okazalo sie te to co to byla optima..... i ultra.....
znajomy dostawal materialy kodaka d studia..... i nie wiem skad i dlaczego ktos trafil do mnie....
Ciekaw jestem co powie oskarkowy po beta testach. Logika marketingu Canona wskazuje, że należałoby uporządkować sprawę "1". Raczej nie będzie ruchu w zakresie 30D bo to jeszcze za wcześnie. 5D sprzedaje się za dobrze ale "1" czekają na jakiś ruch. Wprowadzenie 3D mogłoby wyeliminować 1DmkIIn. Oczywiście pytanie co zaoferuje to body. Pewnie większą matrycę i będzie to FF z 1 mpx. Pewnie lepszy AF niż ten z 5D - może więcej punktów? Pewnie pojawi się DIGIC III i anti dust znany już z 400D. Te posunięcia byłyby logiczne i technicznie proste do wprowadzenia. Podejrzewam, że nowa puszka będzie miała możliwość wykonywania większej ilości zdjęć w serii i na sekundę, to był częsty zarzut do 5D.
Na weryfikację przyjdzie nam poczekać. Pozostaje jeszcze kwestia cen ale tutaj na razie można snuć spekulacje...
Tak się składa, że o cenie wiem chyba trochę więcej niż o samym aparacie. Jak już wyżej napisałem: główna cenowa myśl przewodnia tego przydługiego wątku jest słuszna. Pytanie, co za to dostaniemy?
oskarkowy zakładając, że masz dobre informacje cenowe a zakładam, że masz to pozostaje pytanie co możemy otrzymać za cenę nowego body. W tym aspekcie Twój beta test będzie szczególnie ważny informacyjnie dla nas. Zobaczymy co potwierdzi się z naszych podejrzeń i życzeń.
No a ja wlasnie zawyrokowalem ze jesli nowy model bedzie spelnial moje wymagania (ok 8fsp, matryca moze byc z 5D, usczelnienia, wbudowany grip, AF z 1DMkIIN, EC) to sie szarpne na niego jeszcze na pozna wiosne zapewne... a jesli nie to mam nadzieje ze 1DMkIIN stanieje po wyjsciu 'nastepcy' 8)
Prosze jak to sa zarty to juz dajcie spokoj...
A ja nie pojmuje, dlaczego jeszcze nikt nie wypuscil cropowego odpowiednika takich szkiel jak 24-70 lub 24-105, po kiego mi szklo 17-xx, ani to wystarczajaco szeroki ani to wystarczajaco dlugie. Wiec pytam gdzie obiektywy EF-S 15-50 i 15-70 IS ???
a moze wreszcie dadzą cos w klasie Nikkora 200-400 f4 :D
co pewnie bedzie kosztowało majątek ale za to jakie by piekne było :D
Przez jakiś czas miałem ochotę na stałkę 200/2.8, ale jak zobaczyłem mydełko na zdjęciach to mi przeszło. Może zrobią teraz 200mm 1.8 IS. Zgaduję że cena będzie taka sama jak 70-200/2.8 bez IS :).
Np.: liczba soczewek - 24 -chyba rekord :D.
To musiałeś trafić na jakiś felerny egzemplarz, bo mój znajomy ostatni zanabył;) i odbyłem nim całą długą sesję i uważam że to świetne szkło. Już od pełnej dziury.
Co do 200/1.8 IS to już dawno się mówi, że ma sie pojawić :).
a to przperaszam pogubiłem sie:oops: myslałem ze mowa o 70-200 w wersji 2.8 :) jesli o stałke chodzi to sie nie wypowiem, na zywo nigdy jej nie widziałem. ale jeśli rzeczywiscie jest mydło to moze jakas uderzona była, któreś szkło sie przesuneło i stąd nieostrość, ale jak mówie nie znam tego szkła za to znam tego nikkora 200-400 f4 i powiem szczerze.... moze to panzerfaust ale chciałbym takie szkło miec(i kogos kto bedzie je za mną nosił) :mrgreen:
Wiem ze to zarty ale 200mm 1.8 IS bedzie jednym z najdrozszych szkiel Canona. jak wersja bez IS juz osoagala takie sumy to z IS moze byuc w granicach 400/2,8 bo z z tc 2X to juz nie wiele ciemniejsze jakosc powiedzmy moze byc porownywalna IS IV generacji. wiec obstawiam kolo 7000$:):):) i w zaszadzie nad czym tu is erozpisywac bo na peno nie ma na co czekac.....:(
edit: nikon 200/2 kosztuje 4000$ wiec moze troszke przesadzilem. ale z tcx2 to Canon jest pravie 0.5EV jasniejszy:)
Juz prawie 2 lata temu pisalem ze przyszlosc jest w matrycach tak czulych, ze niebedzie potrzeby uzywac lamp blyskowych
Widzisz, ewidentnie nie widziales 200-400 f4VR i zdjec z niego...
Jakosc jest porownywalna do 500 f4L IS, na tym poziomie trudno
mowic co lepsze, inaczej pokusilbym sie na wskazanie tego
"zooma" Nikona. Rewelacja. Takze dla moich warunkow zoom jest
bardzo wygodny, bo czesto jestem blisko ptakow i wystarczy maly
ruch i kadr bylby za ciasny, zoom daje ci opcje zoomowania ;-)
Co do 200 f2.8L, to jest to obiektyw na poziomie 135 f2L
i za przeproszeniem wciaga wszystkie wersje 70-200 lewa dziurka.
Wiec ktos, kto twierdzi, ze mydlo mial ewidentnie popsute szklo.
Nie robcie temu swietnemy szklu zlej opinii w oparciu o jakis lemon.
Jesli te dwa nowe szkla, to 20mm f..L i 200-400 f4L IS, to
wraca moja wiara w Canona i moj portfel, bez wzgledu na cene,
robi sie dosc gwaltownie (jednego dnia) chudszy :lol:
Jesli tylko jedno z nich wchodzi, tez jest super.
Jesli to 18-200IS to dno...
To już prawie 1000 postów, nie będe przeglądał, sorry jeżeli było:
길어져서 가립니다.
Canon EOS 1D Mark III : 12Mp, x1.2, DIGIC III, 8,5fps,raw 25매까지, 먼지제거, 세로그립분리가능(grip détachable en kit 불어 표현이 이렇습니다), SD+CF, Wifi.(2007 1월) - 3000Eur
AF향상, 측광향상, iso3200의 화질 많이 향상, jpg화질 향상이 이루어짐 : 디직 3의 공통된 성능향상일것 같습니다.
- Canon EOS 40D 10Mp, x1.6, DIGIC III, 5fps, 먼지제거, ISO de 100 a 3200, AF측거점이 늘어나거나 AF성능의 향상이 예상됨 (PMA 2007 4월) - 1200Eur
PMA 2007 4월 발표예정인 렌즈들
- Canon ef 200mm F/2.8 L USM IS -1000Eur
- Canon ef 400mm F/4 L USM IS 흑통 -1400 Eur
- canon ef 10-24 F/2.8 L USM - 1200Eur
- Canon ef 24-70 F/2.8 L USM IS - 1000Eur
- Canon ef 100-400 F/4 L USM IS(3) 흑통이 될수도있다고 함 -1200Eur
Pzdr
Sławek
bawiloby mnie to, gdybym nie uwazal masturbowania sie przed specyfikacjami elektroniki uzytkowej za kompletny idiotyzm i odmiane choroby umyslowej :mrgreen:
niewolnikom emocjonowania sie takimi specyfikacjami wypada tylko powiedziec: "wiara czyni cuda". aczkolwiek rzadziej niz poslugiwanie sie mozgiem