a czy grip to nieodzowna sprawa ? mnie przy przejsciu z 400d na 40d brakowało po 10 minutach zabawy i musiałem kupic .. a tutaj tak samo to wyglada ?
Wersja do druku
a czy grip to nieodzowna sprawa ? mnie przy przejsciu z 400d na 40d brakowało po 10 minutach zabawy i musiałem kupic .. a tutaj tak samo to wyglada ?
7D Będzie lepsze dla ptasiarzy, spotterów, fotografów sportu i reporterów.
Cała reszta zastosowań... Mark II wymiata. :)
Teraz dużo się mówi o NAPRAWDĘ tanim FF od Sony (750 czy jakoś tak...) - w połączeniu z Zeissami AF to może być szalenie interesująca opcja... tak do ISO 400. ;)
Jedną rzecz będziesz musiał tylko wziąć pod uwagę. Używając tego samego szkła na 5D, aby zachować taką samą GO, będziesz musiał domknąć przysłonę o jakieś 1,6EV. Inaczej zrobisz zdjęcie z mniejszą niż na 40D głębią ostrości, co często może powodować odbiór, że fotka jest mało ostra.
Pod tym względem, "ciemne" szkła zrobią Ci się dość "jasne".:-)
Racja, racja.
Aby zrobic ten sam kadr w FF musimy podejsc blizej obiektu, dzieki temu fizycznie zmienia sie odleglosc wzgledem nas i np. fotografowanej osoby. A jak sie zmienia (blizej) to mamy zdecydowanie bardziej rozmyte tło. Do tego fajniejsze obrazowanie takiego marka II i roznice widac golym okiem :-P
tak tak...w tym cały bajer .. i zoomowanie C85/1,8 będzie wymagało mniejszego nachodzenia się a i kościoły staną sie większe :) a szkła użyteczniejsze