Dobre.
Tylko ja wolałbym go wogóle nie oglądać, a tym bardziej słuchać jego kwakania.:mrgreen:
Wersja do druku
Nie wiem, co mówi prawo, ale ja traktowałbym to również jako kradzież. Co gorsza - byłby to samosąd. Taka mniejsza forma linczu :)
Jak widzisz - mogę. Nawet powinienem. Przecież piszę tu o tym, jak powinno prawo wyglądać. Głupio by było, gdybym pisał, że taka ustawa jest niemożliwa, bo jest sprzeczna z inną ustawą :twisted: . Swój system wartości właśnie opisuję.Cytat:
(Nie)stety w takich dyskusjach nie mozesz napisac, ze prawo Cie w tym temacie nie interesuje, chyba ze szczegulowo zdefiniujesz swoj system wartosci i zasad. W koncu obywateli nie obowiazuje to, co mi sie wydaje ze powinno byc, ale to co jest. A jest prawo.
Bzdura. Może to równie dobrze zrobić wynajęty kat. A jak ktoś sam nie może się odłączyć, to jak świadomie może wydać pozwolenie odłączenia? Są urządzenia, które pozwalają nawet jednym palcem czy powieką wyłączyć maszynę.Cytat:
Z eutanazja jest ten problem, iz brak ich udzialu jest niemozliwy...skoro pacjent sam nie jest w stanie sie odlaczyc od aparatury, to powinien to zrobic ktos odpowiedzialny za niego (oczywiscie za jego przyzwoleniem), a tym kims jest lekarz.
A ja znam wersję:
Założenie butów – 30”;
spacer do lokalu wyborczego – 600”;
oddanie głosu – 120”
zobaczenie min Olejniczaka, Leppera, Kurskiego, Millera, Schetyny, Tuska i przede wszystkim obydwu Kaczyńskich – BEZCENNE!
Tomasz Golinski - za wiele ci nie zostało , no chyba że "ĘĄ" i Ędward Ącki ;)
Pol zartem pol serio to bylo.
Co do przegladania informacji najbardziej mi pasuje ostatnio
www.dziennik.pl
Dobrze poukladane tematycznie, pod kazdym newsem zawsze sa odnosniki do wczesniejszych zwiazanych z tematem, no i ogolnie jest przejrzyscie.
NO i co najwazniejsze dawkowanie informacji wydaje mi sie najbardziej obiektywne.
Z mojego punktu widzenia takie rozumowanie jest bez sensu;)
I tymze katem jest akurat lekarz. Co w tym zlego? Jaki jest cel zatrudniania kolejnej osoby?Cytat:
Bzdura. Może to równie dobrze zrobić wynajęty kat. A jak ktoś sam nie może się odłączyć, to jak świadomie może wydać pozwolenie odłączenia?
[quote]Są urządzenia, które pozwalają nawet jednym palcem czy powieką wyłączyć maszynę.[quote]
Tak, zwlaszcza jak np jestes calkowicie sparalizowany i jedynie mozesz poruszac oczami, albo jestes nieprzytomny, ale wczesniej za zycia przygotowales dyspozycje, ze nie chcesz byc w takiej sytuacji ratowany.
Ale Twoja wersja jest nierealna:p (oczywiscie o ile wszyscy ww beda mieli zawiedzione miny;))Cytat:
A ja znam wersję:
Założenie butów – 30”;
spacer do lokalu wyborczego – 600”;
oddanie głosu – 120”
zobaczenie min Olejniczaka, Leppera, Kurskiego, Millera, Schetyny, Tuska i przede wszystkim obydwu Kaczyńskich – BEZCENNE!
Wiem, że miało być pół żartem, pół serio ;-)
Tym niemniej, czy ten obiektywizm "Dziennika" przejawia się tym np. że jego redaktor naczelny R. Krasowski mówi o red. naczelnym "Wyborczej": "Michnik poświęcił 1/3 życia na obronę byłych ubeków" ??? Notabene sprawa trafiła do sądu i zobaczymy, po czyjej stronie będzie racja.
Co do obiektywizmu "Dziennika" to pamiętam jeszcze wieczór wyborczy sprzed 2 lat:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar....html?skad=rss
Cytat:" Dziś prezes TVP Bronisław Wildstein ma tłumaczyć się przed zarządem telewizji, dlaczego "Wieczór wyborczy" zamiast relacji na żywo ze sztabów wyborczych pokazywał gadające głowy, głównie z "Dziennika". I dlaczego na dziewięciu zaproszonych publicystów aż ośmiu było z jednej opcji, a siedmiu reprezentowało jedną tylko gazetę - "Dziennik" wydawany przez koncern Axel Springer?
Zresztą pp. Michalski, Krasowski, Rybiński mają mocne skrzywienia na prawo, a wtedy o obiektywizm raczej trudno ;-)
Muszisz cofac sie dwa lata. W przypadku gazety jest to na bieżąco.
Te życiorysy skrzywionych na prawo chyba są cienkie w porównaniu z tym:
http://www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm
Wybacz, ale JR Nowak, jako naczelny ideolog Radia Maryja, nie jest dla mnie żadnym autorytetem. Obecność wyłącznie w takich mediach jak wspomniane wcześniej RM, Telewizja "Trwam" czy "Nasz Dziennik", wykładanie w szkole księdza Rydzyka świadczą raczej o pewnym skrzywieniu umysłowym.
Cytat: Wszystkie media - poza Radiem Maryja, Telewizją Trwam i "Naszym Dziennikiem" - pomijają autentyczne osiągnięcia rządu, a szczególnie spotwarzają trzech muszkieterów - Ziobrę, Wassermanna i Dorna.
Zresztą najlepiej o nim świadczą jego publikacje; ze swojego antysemityzmu powinien się leczyć!
A żeby było śmieszniej, to "Wprost" niedawno podał, że "według akt zgromadzonych w IPN Nowak był zarejestrowany jako kontakt operacyjny SB":mrgreen:
IV RP Reaktywacja
Ktos sie niezle napracowal :)