35 1.4 L sample

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BelYaal
    Początki nałogu
    • 2007
    • 387

Wyglada na blende... i dobrze wyglada... podoba sie

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez BelYaal
      Wyglada na blende...
      Wygląda na lampę :-)
      Digart

Komentarz

• trampek
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1546

Zamieszczone przez MMM
        Wygląda na lampę :-)
        Nawet nie ze wyglada na lampe tylko najzwyczajniej widac.... zastanawia mnie tylko czy z jakims softboxem czy jakas nakladka, czy moze sama??? jak tak chetnie bym poznal ustawienia i lampy i aparatu.
        R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• VanMurder
          Uzależniony
          • 2007
          • 600

na ogół staram się lampy nie używać ... ale w tym przypadku nie było szans bez dopalenia, a na blendę nie było czasu ...
          zdjęcia robiłem w samo południe w Arizonie (bezchmurne niebo)

5D+580EX + Sto-Fen (biały) na wprost kompensacja -1EV, a puszka na -2EV, pomiar cało matrycowy uśredniony, dodatkowo polar Hoya by przyciemnić niebo, starałem się robić z bardzo bliska, by światło lampy nie było takie płaskie ...
          pozdrawiam
          mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• trampek
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1546

Zamieszczone przez VanMurder
            na ogół staram się lampy nie używać ... ale w tym przypadku nie było szans bez dopalenia, a na blendę nie było czasu ...

5D+580EX + Sto-Fen (biały) na wprost kompensacja -1EV, a puszka na -2EV, pomiar cało matrycowy uśredniony, dodatkowo polar Hoya by przyciemnić niebo, starałem się robić z bardzo bliska, by światło lampy nie było takie płaskie ...
            pozdrawiam
            DZieki. Polara bym sie nie domydlil - a on tu duza robot robi. Pytalem dlatego ze siwetny efekt. Poprobujemy na zyczeniach pod kosciolem...tylko na pogode musze poczekac

Efekt przypomina mi
            Ostatnio edytowany przez trampek; 6355.
            R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• perfektcom
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 45

Zamieszczone przez hyzop
              Zastanawia mnie słowo "byłem"
              Musiałem sprzedać 10-22 bo to EF-S a na FF już nie chulał.

Kupilłem 16-35 w jego miejsce
              Canon 5D, 16-35/2,8 II , 24-70/2,8 , 70-200/4 IS , 50/1,4, 85/1,8, 550EX, 580EX II, 055B etc

There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept.
              ---Ansel Adams [American Photographer, 1902-1984]

Komentarz

• hofi66
                Początki nałogu
                • 2005
                • 290

Co by odświeżyć wątek ...

a to już jest w innym miejscu - (przepraszam za zdublowanie) ale pasuje mi do tematu wątku:

Sporo ciekawych zdjęć właśnie przygotowuję, więc niebawem pokaże tutaj inne przykłady oraz w wątku na temat baletu. Pozdrawiam
                Ostatnio edytowany przez hofi66; 1178.
                Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Komentarz

• perfektcom
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 45

Zamieszczone przez hofi66
                  Było już. Nie ma co porównywać, 35L kładzie tego zooma już po zdjęciu osłony Plastyka, ostrość daleko poza zasięgiem ... przepaść.
                  Zadałem to samo pytanie. testów z "życia" nie widziałem

Odpowiedzi nie było. A to co dla niektórych jest oczywiste dla innych może być punktem do zastanowienia.
                  Po zakupie 16-35 zastanawiam się czy wydac taką samą kasę na polepszenie zdjęć o..... "odrobinkę".

Na razie przekonałem się po tych postach i po moich fotkach że jestem za cienki aby podchodzic do tak zacnego szkła jak 35L. Wydaje mi się że po wielu latach na "byle jakim" :wink: 16-35 mogę się zacząc zastanawiać na 35
                  Canon 5D, 16-35/2,8 II , 24-70/2,8 , 70-200/4 IS , 50/1,4, 85/1,8, 550EX, 580EX II, 055B etc

There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept.
                  ---Ansel Adams [American Photographer, 1902-1984]

Komentarz

• hofi66
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 290

Zamieszczone przez perfektcom
                    Na razie przekonałem się po tych postach i po moich fotkach że jestem za cienki aby podchodzic do tak zacnego szkła jak 35L. Wydaje mi się że po wielu latach na "byle jakim" :wink: 16-35 mogę się zacząc zastanawiać na 35
                    Nie traktuj siebie tak surowo, warto spróbować 35L jak każda stałka uczy bardziej kreatywnie konstruować kadry. Czasem trzeba się nachodzić, ale może to dobrze. Zoom rozleniwia nieco

Ostatnio edytowany przez hofi66; 1178.
                    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Komentarz

• Dzygit-Dublin
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 754

Zamieszczone przez hofi66
                      35L jak każda stałka uczy bardziej kreatywnie konstruować kadry. Czasem trzeba się nachodzić, ale może to dobrze. Zoom rozleniwia nieco
                      Popieram w 100% , z własnego przykładu lenia zoom-owca
                      pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• Glorf
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 258

Zamieszczone przez VanMurder

pozdrawiam
                        A takie pytanie moze ciut z innej beczki: nie myslales zeby zakupic sobie do takich celow dsa mk III?

Komentarz

• 777
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 536

chcialbym tylko zauwazyc ze 1Ds mkIII nie sprzedaja w cenie puszki coli
                          to jednak troche $ jest....
                          po 2 nie wiem czy 1Ds mkIII ma tyle lepsza jakosc nad 5d zeby cos tu pomogl
                          jednak rozpietosc tonalna matryc nie zmienila sie az na tyle
                          Ostatnio edytowany przez 777; 8661.
                          6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• Glorf
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 258

Chodzilo mi bardziej o mozliwosc wyzszych ISO. WIem ze to diablo droga maszyna ale dla pro fotografa do tego pracujacego w US wydaje mi sie ze to jest polka do uchwycenia.

Komentarz

• stałoogniskowy

Hej
                              Mam pytanie do innych użytkowników tego szkła: mianowicie czy też występuje u was tak potworna aberracja chromatyczna? Podam przykład - używam 5D i robie zdjęcie w plenerze gdzie np. w rogach mam duże połacie drzew z gęsto upakowanymi liściami i przebijającym się przez nie jasnym niebem. Po obejrzeniu rezultatu mam w tych miejscach wręcz całe przebarwione obszary na taki jasny fiolet-róż. Totalna mizeria - czy mam jakiś felerny egzemplarz czy też macie podobnie?
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              wrzucam przykłady:

Ostatnio edytowany przez Gość; 19255. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• TomS
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 880

Mi się przy tego typu zdjęciach jeszcze aberracja nie udzieliła. Mam go ponad półtora roku i jak do tej pory udzieliła mi się tylko raz.

Komentarz

Pracuję...