35 1.4 L sample

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arche121
    Początki nałogu
    • 2006
    • 288

Zamieszczone przez miklo
    Kurcze. Nieprzyzwoicie ********y tandem: 5d+35/1.4. Za 30 lat będzie mnie na niego stać i se kupię :-)
    pewnie szybciej-za 30 lat ,bedziesz juz emerytem ,ktory zamiast focic bedzie bawił wnuki;-)

Komentarz

• Mac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2063

Powoli się przekonuję do tego szkiełka, może popełnię w USA.
      Mimo wszystko postrzelałbym nim fotki wcześniej aby sprawdzić go w boju.
      EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• trampek
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1546

troche malo tu tych sampli...
        R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• mathom
          Początki nałogu
          • 2007
          • 428

Zamieszczone przez miklo
          Kurcze. Nieprzyzwoicie ********y tandem: 5d+35/1.4. Za 30 lat będzie mnie na niego stać i se kupię :-)
          Z emerytury ?
          FF + L
          Moje stocki
          Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• wojkij
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1915

Przepraszam za glupie pytanie. Pod 5d jest spora roznica w ostrosci z dobrym szklem? Powaznie pytam, niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia, jednoznacznej odpowiedzi jeszcze na forum nie wypatrzylem.

100% - www.daminet.pl/~novy/35l.jpg

Z 40d bez obrobki rewelacji nie ma, nie to bym wpadal w manie fotografowania cegiel ale Wasze sample sa sporo ostrzejsze. Blad operatora(choc watpie, sporo tych zdjec nacykalem i przynajmniej jedno by sie trafilo) czy nienajlepsza sztuka?
            Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
            www.kwapisz.org

Komentarz

• Pikczer
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2578

radze od serca, aby (patrzac po oczkach) mniej pozwalac na ogladanie telewizji
              a poza tym - dawac mniej sampli "rodzinnych" a wiecej - "milych dla oka kazdego" ;-)

ps
              niedlugo mam zamiar wyjechac do Egiptu - jesli wyjade (synek w szpitalu), postaram sie podrzucic troche... "neutralnych" zdjec z tego szkla i 5D
              Ostatnio edytowany przez Pikczer; 2878.

Komentarz

• wojkij
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1915

Nie moj dzieciak i w kompetencje rodzicow wchodzic mi raczej nie wypada, ale to fakt, telewizor to nic dobrego. Z drugiej strony to jest jedyne zrodlo wytchnienia dla opiekunow malej, wulkan energii

Sampel jak sampel, po zakupie czlowiek przewaznie foci to co ma aktualnie pod reka. Lepszy rydz niz nic(tak jak w watku o 135L). I ide spac, nienawidze kupowac szkla, pozniej wieczorami z braku wiekszych problemow kontempluje nad corpami... Tragedia
                Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                www.kwapisz.org

Komentarz

• kwv
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 118

dajcie coś na mniejszej dziurce

Jak to szkło ma się do np. krajobrazów ?

Komentarz

• trampek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1546

to moze ja cos:

tu na 2.2@40d iso 1250... wiec troche mydlaniej niz byloby mozna ale

tutaj 1,4@ 40d iso 640. z mojej winy ostrosc na swetrze nie na twarzy..

tu na 1,4@ 40d iso 800 wczorajsze odsniezania

Ostatnio edytowany przez trampek; 6355.

Komentarz

• esteper
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 635

Jak tak patrzę na te sample, no wniosek jeden mi się*nasuwa - nie pozostaje mi nic innego jak zakup 5D + 35/1,4L Z cropowymi body wypada jakoś tak mniej ciekawie.
                      5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• trampek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1546

Zamieszczone przez esteper
                        Jak tak patrzę na te sample, no wniosek jeden mi się*nasuwa - nie pozostaje mi nic innego jak zakup 5D + 35/1,4L Z cropowymi body wypada jakoś tak mniej ciekawie.
                        Moze cos szerzej... twierdze podobnie ale chcialbym poznac wlasnie czyjas opinie

Komentarz

• esteper
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 635

Z 5D te zdjęcia nabierają (IMHO oczywiście) przyjemniejszej plastyki, ostrość też się prezentuje lepiej, może dla tego że są bardziej odcinane plany kadru. Poza tym chciałem mieć standard czyli w okolicach 50mm, ale tak patrząc na te sampelki, lepiej się prezentuje 35mm. Około 50mm które daje to szkło na cropie wygląda mi jakoś ni-jako, ciężko mi to określić, ale na FF jest to lepsza ogniskowa, bardziej wyrazista niż 50mm.
                          5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• Pikczer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2578

Zamieszczone przez trampek
                            Moze cos szerzej... twierdze podobnie ale chcialbym poznac wlasnie czyjas opinie
                            35mm na FF, to jak dla mnie do normalnych/codziennych zdjec najnizsza ogniskowa. Nizsze za mocno znieksztalcaja scene. 16 czy 24 mm daja niesamowite efekty, jednak podstawowym minimum jest wlasnie te 35 mm (powtarzam - jak dla mnie:wink: )

Komentarz

• fotokor1
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 373

próby z 30d
                              Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• Pikczer
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2578

o kurcze - dobrze, ze juz mam to szkielko, bo ogladajac niektore zdjecia w zyciu bym o nim nie myslal

Komentarz

Pracuję...