Filtry polaryzacyjne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

jescze zwroc uwage ze przy 10mm to mozesz potrzebowac slima celem unikniecia winietowania, ale nie jestem pewien i nie wiem gdzie to sprawdzic :-(

http://sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/filtry_b+w/ tu masz B+W za 460 - chyba najtaniej a filtr jest bardzo dobry

lub hoya SHMC za 399 jeszcze ci zlotowka zostanie :-)
    Instagram

Komentarz

• Jac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4813

a i jeszcze jedna sprawa B+W lepiej sie czyszcza niz Hoya, sprawdzilem :-).. chociaz majac izopropanol w reku wszystko jest latwe :-)
      Instagram

Komentarz

• Nemeo
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1757

lub hoya SHMC za 399 jeszcze ci zlotowka zostanie
        Czy filtr który mi proponujecie, sprawdzi się też w Canonie EF 100-400 f 4,5-5,6 L IS USM , którego zamierzam właśnie nabyć ?

Komentarz

• Semtex
          Początki nałogu
          • 2005
          • 347

Hoya jak dla mnie ale shmc jest ok , b&w podobno ciut lepszy ale droższy
          5d + plecak

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zamieszczone przez Nemeo
            Czy filtr który mi proponujecie, sprawdzi się też w Canonie EF 100-400 f 4,5-5,6 L IS USM , którego zamierzam właśnie nabyć ?
            Jezeli filtr ma gwint 77mm to musi sie sprawdzic... Jedyny problem z filtrami to winietowanie przy szerokim kacie - ale 99% uzytkownikow tego forum to nie dotyczy (problemy zaczynaja sie dopiero od matrycy 1.3x)
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Nemeo
              Lepiej wez B+W albo Heliopana.
              Przy szkle za taka kase te 50zl drozej za filtr nie powinno byc wielka roznica .

Komentarz

• Marfackib
                Bywalec
                • 2005
                • 169

Zdecydowanie stawiam na B&W.
                Kupuję filtry zawsze tu www.fotoplus.pl. Sklepik mogę polecić z czystym sumieniem.
                20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L

Komentarz

• Polaco
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1135

Zamieszczone przez Marfackib
                  Zdecydowanie stawiam na B&W.
                  Kupuję filtry zawsze tu www.fotoplus.pl. Sklepik mogę polecić z czystym sumieniem.
                  Wychodzi na to ze te B&W sa o wiele tansze niz Heliopany. Marfackib, czy naprawde te B&W sa tak dobre ze nie warto przeplacac kupujac Heliopany ?
                  Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                  Troche moich knotow

Komentarz

• Dolek
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 101

Tak na prawdę są tak dobre, że nie warto przepłacać, sam mam UV i polara B&W i są rewelacyjne, a do 10-22 to faktycznie zastanów się nad wersją slim
                    Coś tam jest do pstrykania

Komentarz

• Marfackib
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 169

Zamieszczone przez Polaco
                      Wychodzi na to ze te B&W sa o wiele tansze niz Heliopany. Marfackib, czy naprawde te B&W sa tak dobre ze nie warto przeplacac kupujac Heliopany ?
                      Heliopana nigdy nie miałem, ale mam Hoye i B&W.
                      B&W to pierwsza liga.
                      Sam będę teraz kupował polara i VU 77mm (a mam 72mm) i kupuję napewno B&W. Zrobiłem błąd jak kupowałem 72 mm było od razu kupic 77mm i redukcję. Ale za nieprzemyślane zakupy trzeba zapłacić 2 razy.
                      20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L

Komentarz

• Polaco
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1135

Heliopana nigdy nie miałem, ale mam Hoye i B&W.
                        B&W to pierwsza liga.
                        HOYA to wiadomo ze jest dobra (czarna seria) ale nie najlepsza, szkoda ze nie miales Heliopana, moze ktos sie znajdzie kto testowal obie firmy ?

Sam będę teraz kupował polara i VU 77mm (a mam 72mm) i kupuję napewno B&W. Zrobiłem błąd jak kupowałem 72 mm było od razu kupic 77mm i redukcję. Ale za nieprzemyślane zakupy trzeba zapłacić 2 razy.
                        Ja wole kupic 2 razy, przy redukcji nie zalozysz oslony przeciw slonecznej, juz nie mowiac o dekielkach

BTW, ten sklep ktory polecales dobrze pakuje te filtry ? Bo ceny maja calkiem ciekawe, ale balbym sie ze nasza poczta mi polamie filterki.

Ps.: Jak sie zdecyduje na B&W to masz u mnie piwo
                        Troche moich knotow

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Polaco
                          Ps.: Jak sie zdecyduje na B&W to masz u mnie piwo
                          A ja moze cie przekonam? Mialem kiedys kilka Hoyi SHMC i zmienilem na komplet B+W MRC 8) . Zdecydowanie nie zaluje - mniejszy spadek ostrosci, latwiejsze czyszczenie, cena niewygorowana (wszystkie bralem z www.sklepfotograficzny.pl i wszystkie doszly bez uszczerbku - pudelko wypelnione papierami itp wymoszczeniem).

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Ja rowniez jestem w trakcie zmiany Hoyi SHMC na komplet B+W MRC - zmiana dokona się prawdopodobnie w tą sobotę Poszukaj w archiwum o moich perypetiach z czyszczeniem (słowo kluczowe: Ludwik ;-) )
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Polaco
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1135

Do Viteza i Muflona, dziekuje za szybka rade. Mysle ze decyzja zapadla, biore B&W, Heliopany sa o 100 zl. za sztuke, a tych filtrow troche bede potrzebowal. Przy jakims wspolnym plenerku macie u mnie piwo (oczywiscie caly czas mowa o bezakoholowym ).
                              Troche moich knotow

Komentarz

• Nemeo
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1757

Czy się różni filtr polaryzacyjny B+W kołowy MRC Slim od B+W kołowy MRC ?

Komentarz

Pracuję...