Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • retter
    Początki nałogu
    • 2007
    • 432

Ja juz 2-3 rok smigam na Hahnel od
    http://allegro.pl/bp-511-514-canon-h...366850062.html
    tylko tu masz akurat HAMA, ale gw 5 lat.

Czego chcesz więcej ?
    szukaczka http://maciejko.net/cbsearch/

FaanBW

Komentarz

• axk
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2027

Zamieszczone przez zbirr
      ...bo sporo zastrzeżeń i reklamacji jest na GP ostatnio w mojej firmie...
      Jaki model GP?
      EOS + Speedlite

Komentarz

• foto-oko
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 30

W zyciu nie kupie chinskiego zamiennika oryginalnego akumulatora. Przetestowalem ok. 15 roznych zamiennikow. Dlugosc zycia w najlepszym razie jest 2x krotsza od oryginalu.

Komentarz

• Zybi_S
          Bywalec
          • 2010
          • 126

Witam

Zamieszczone przez foto-oko
          W zyciu nie kupie chinskiego zamiennika oryginalnego akumulatora. Przetestowalem ok. 15 roznych zamiennikow. Dlugosc zycia w najlepszym razie jest 2x krotsza od oryginalu.
          Z niemarkowymi można trafić lepiej lub gorzej. Jednak ich cena jest wyraźnie niższa od oryginalnych (firmowych).

Jak dla mnie dobrym rozwiązaniem jest zakup odpowiednika oryginalnego akumulatora firmowanego przez jakiegoś znanego producenta lub jak to często bywa po prostu firmowanych własną nazwą (marką).

Oryginały mają w zasadzie dwie nieodłączne cechy: są dobre i drogie

Dokładnie taki sam akumulator nie firmowany przez np CANON'a (C, N, P, O itd. nie mają chyba własnych fabryk akumulatorów, co najwyżej mogą je składać z gotowych komponentów)i inne firmy fotograficzne będzie tańszy.

Tańszy nie musi oznaczać gorszy, a droższy lepszy.
          W dodatku możemy trafić na wadliwą sztukę naprawdę typowo dobrych akumulatorów.

Pozdrawiam

Komentarz

• jacek-ie
            Bywalec
            • 2009
            • 132

Nigdy nie mów nigdy

Używałem zamiennika za 6 € do Canona 500 D przez rok, nie zauważyłem żadnej różnicy z oryginałem (chodziły zamiennie), ilość zdjęć z lampą i bez bardzo podobna.

Jest za to różnica w cenie i to często kilkukrotna. Oryginał najtaniej ok 35 €, zamiennik 6 x tańszy ... Nawet, gdyby chodził o połowę krócej, to i tak jest wtedy 3 x tańszy ...

Można się zarzynać na oryginałay lub nie kupować w ogóle, bo drogo, ale doszedłem do wniosku, że 6 € mnie nie zbawi, a zawsze mam drugą baterie w torbie, co nie raz mi się przydało. W tej cenie nawet i dwie można sobie spokojnie pozwolić.

Tak zresztą właśnie zrobiłem przesiadając się na następcę (inne baterie niestety) i nabyłem dwa zamienniki, na razie chodzą od początku bez żadnych problemów.

Pozdrawiam,

J.

Komentarz

• retter
              Początki nałogu
              • 2007
              • 432

Markowe C, N ... mogą być sprawdzane mierzone selekcjonowane.

Dobre podróbki hama, hannel ta sama linia produkcyjna (podobny koszt prod), nie mierzone, a nawet wstępnie nie muszą być uformowane lub trosze starsze niż markowe a zalega spore ilości (z wiekiem aku traci przydatność).

No i firmy krzak 4000mAh i cuda nie widy ubytki odpady i stare. Byle jak produkowane.

Nie ma znaczenia aku do aparatu czy aku z auta.
              szukaczka http://maciejko.net/cbsearch/

FaanBW

Komentarz

• r_m
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 2418

Zamieszczone przez foto-oko
                A jaka jest różnica w cenach?
                Na razie nie narzekałem na zamienniki (noname), główne bp511, ale wiem, że z jakością chińszczyzny bywa różnie.

Komentarz

• zbirr
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 206

Zamieszczone przez axk
                  Jaki model GP?
                  Począwszy od zwykłych baterii, na akumulatorach kończąc. Jedynie na recyko ludzie nie narzekają.

Komentarz

• kris81pl
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 24

Ja używałem w Pentaxie zamienników Phottixa - jestem w pełni zadowolony po ok. 1 roku użytkowania.
                    Teraz mam zamienniki Phottixa w 50D, działają, póki co wszystko ok.
                    C5Dc, C50D, C500N

Komentarz

• lozik
                      Dopiero zaczyna
                      • 2009
                      • 28

też zamówiłem niedawno Phottixa, zobaczymy czy było warto jak dojdzie paczka ale miałem wrażenie, że jego polecają użytkownicy najczęsciej

Komentarz

• Marcinsxx
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 34

Używam Phottixa już w drugim aparacie i śmigają aż miło już prawie rok - a więc również polecam.
                        http://picasaweb.google.pl/MarcinSX

Komentarz

• jacek-ie
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 132

A ja mam od 3 tygodni zamienniki LP-E6 (Canon 5DII, 7D, 60D) i nawet na mrozie nie działają krócej ...

A dało ognia do -10 ostatnio

Tylko Panowi Szlachta - czy warto płacić 5 x tyle za baterię z oryginalną nalepką ??

J.

Komentarz

• axk
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2027

Zamieszczone przez jacek-ie
                            Tylko Panowi Szlachta - czy warto płacić 5 x tyle za baterię z oryginalną nalepką ??
                            Jeżeli myślisz że różnica tkwi tylko w "oryginalnej nalepce" to jesteś w błędzie.
                            EOS + Speedlite

Komentarz

• lukaszr
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 130

Zamieszczone przez jacek-ie
                              A ja mam od 3 tygodni zamienniki LP-E6 (Canon 5DII, 7D, 60D) i nawet na mrozie nie działają krócej ...
                              A z czystej ciekawości - jakie konkretnie ? Czy to typowy noname chiński ?

Komentarz

• gadget_zary
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1046

Ja kupiłem niedawno 2 zamienniki BP511 Delta. Przez te kilka dni zdążyłem zrobić ok 500 zdjęć i póki co wskaźnik pokazuje full (2 w gripie). Ile tak jeszcze będzie zobaczymy, kupiłem tylko dlatego, że chciałem wszystko już zamówić w 1 sklepie podczas zakupów świątecznych.

Komentarz

Pracuję...