Wybór apple a może cos innego??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzik
    Uzależniony
    • 2008
    • 884

W najnowszych Pro (zegar od 2,4) super sprawa jest multi touch
    Bardzo usprawnia prace.

Komentarz

• westu
      Bywalec
      • 2006
      • 153

Oj dzik przesadzasz troszeczkę jeśli chodzi o te MacBooki Gdyby było tak źle jak mówisz ludzie by ich nie kupowali tyle...
      MB to bardzo fajny komputerek np. dla studenta. Jest w miarę tani jak na Apple a i funkcjonalny. Na 2GHz / 1GB RAM wszystko działa bardzo przyjemnie, choć przyznam, że do "cięższych" aplikacji RAM jest wskazany (i to bardzo).
      Nie wiem czemu np. Safari muli mi cały komputer (zainstalowałem FireFoxa).
      Jest oczywiście kilka minusów ale generalnie pracuje sie na nim bardzo przyjemnie I cieszy oko, co też sobie cenię.

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez westu
        Na 2GHz / 1GB RAM ... Safari muli mi cały komputer
        I masz odpowiedz
        Dla Leo 1GB to troszke malo, tak na styk bym powiedzial
        Zrob update safari jesli tego jeszcze nie zrobiles. Nowa wersja jest zdecydowanie szybsza.

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

dominiqe to przeglądarka internetowa safari na maku potrzebuje 2GB aby nie mulić .....

nie mogę .....

Komentarz

• Riccardo
            Uzależniony
            • 2005
            • 691

Zamieszczone przez popmart
            dominiqe to przeglądarka internetowa safari na maku potrzebuje 2GB aby nie mulić .....

nie mogę .....

Widzisz, to nie chodzi dokladnie o przegladarke, ale o system. Komfortowa praca z tym systemem zaczyna sie od 2 gb RAM. I wtedy mozesz mu nasrac programow ile chcesz...
            Pozdrawiam
            Riccardo
            --
            Fuji & Ricoh

Komentarz

• popmart
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1721

widzę widzę ..... i oczom nie wierzę normalnie jak viśta wio tylko tam z samą przeglądarką system nie muli na 1GB co innego z czymś więcej

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Zamieszczone przez popmart
                widzę widzę ..... i oczom nie wierzę normalnie jak viśta wio tylko tam z samą przeglądarką system nie muli na 1GB co innego z czymś więcej
                Ze he? Vista na 1GB? Na 1GB to to w ogole nie chodzi A buja sie jak woz z weglem aby w ogole wystartowac

Ludzie, ram jest teraz tani jak barszcz. Technika idze do przedu a powiedzenie "Real man use 68k" stalo sie jakby nieaktualne

Komentarz

• Riccardo
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 691

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                  udzie, ram jest teraz tani jak barszcz. Technika idze do przedu a powiedzenie "Real man use 68k" stalo sie jakby nieaktualne
                  teraz powinno byc "Real man use PPC"
                  Pozdrawiam
                  Riccardo
                  --
                  Fuji & Ricoh

Komentarz

• popmart
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1721

Ze he? Vista na 1GB? Na 1GB to to w ogole nie chodzi A buja sie jak woz z weglem aby w ogole wystartowac

Ludzie, ram jest teraz tani jak barszcz. Technika idze do przedu a powiedzenie "Real man use 68k" stalo sie jakby nieaktualne

ojej nie spoć się tylko bo na żartach w stosunku do baczność Apple spocznij to raczej słabo się znasz ...

a vista jako system na 1GB chodzi przyzwoicie zajmuje jakieś 700MB ram i pozostaje jakieś 300na programy ... nie przesadzaj dominik ... troszkę prawdy by się przydało i nie pomyśl sobie że ją chwalę- bo nie jest mi do niczego nie potrzebna choć mam 4GB ramu

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

popmart, ja opisalem tylko moje wrazenia po odpaleniu visty na nowych laptopach z c2d i 1gb ramu. Takich konfiguracji nie powinni nawet wypuszczac. Istna tragedia.

No ale od trollowania na tamat apple to mamy chyba inny watek, nie?

Komentarz

• M.I.K
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 179

Tak się zastanawiam... bo za 1,6k$$ można wyrwać albo MBP 15", białego iMaca 24" i srebrnego iMaca 24". I teraz która z tych maszyn będzie naj?
                        Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Komentarz

• MalFunkTion
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 72

Zamieszczone przez M.I.K
                          Tak się zastanawiam... bo za 1,6k$$ można wyrwać albo MBP 15", białego iMaca 24" i srebrnego iMaca 24". I teraz która z tych maszyn będzie naj?

z imacow ktore podales
                          1. bialy imac 24``
                          2. srebrny imac 24``

to mysle ze szybszy bedzie w kolorze srebrnym (najlepiej jakby byl czerwony - bo wiadomo ze czerwone jest szybsze)

lol

www.djmal.pl

Komentarz

• dzik
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 884

popmart, ja opisalem tylko moje wrazenia po odpaleniu visty na nowych laptopach z c2d i 1gb ramu. Takich konfiguracji nie powinni nawet wypuszczac. Istna tragedia.
                            Bez przesady, dziala bardzo dobrze.
                            Nie lubie visty, ale dziala lepiej niz 10.5 na tej samej maszynie.

Jak na mini maku 1,25GHz 2GB ram z 10.4 w safari wchodze na jakies forum gdzie ktos wrzuci 10 animowanych ikonek albo bedzie reklama flash to system umiera :-D

M.I.K, ja bym bral laptopa + monitor 24"

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

Zamieszczone przez dzik
                              Jak na mini maku 1,25GHz 2GB ram z 10.4 w safari wchodze na jakies forum gdzie ktos wrzuci 10 animowanych ikonek albo bedzie reklama flash to system umiera :-D

No tez to zauwazylem, ze na slabszych maszynach flash strasznie zamula. Oczywiscie obwiniam za to Adobe
                              Tak czy inaczej, flash to zuo

Komentarz

• M.I.K
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 179

Zamieszczone przez dzik
                                M.I.K, ja bym bral laptopa + monitor 24"
                                Powiedz mi jeszcze, ze Eizo na kasie niestety nie spie, a w totka wygrac tez nie planuje.
                                Ale tak bez monitor, mbp lepszy?
                                Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Komentarz

Pracuję...