Wybór apple a może cos innego??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Proponuje udac sie do serwisu albo zawolac kogos kto sie "rozumie" na MacOSie. Wszystko mozna latwo sprawdzic. To moze byc jakis duperel. Powiem tak, pracuje na Adobe i jeszcze ani razu, powtorze ani razu mi sie nic nie wykrzaczylo. Co innego na windowsie. Tam klikajac CTRL+P w PS trzymam kciuki zeby sie nie wykrzaczyl.

Komentarz

• M.I.K
      Bywalec
      • 2007
      • 179

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
      Dokupic do iMaka czy MacBooka? Ja od ponad 2ch lat pracuje na iMaku i jest calkiem OK. Mam podpiety drugi monitor i mozna wygodnie pracowac. Z tym, ze nie mam cisnienia na mobilnosc, wiec laptopa nie bralem pod uwage. iMak to dobry wybor

Oczywiscie do iMaka moje ciśnienie jest w postaci symbianowego w950 ;p Czyli drugi monitor nie jest konieczny? Da się to wogóle jakoś kalibrować? <grzesze?8)>
      Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez M.I.K
        Oczywiscie do iMaka moje ciśnienie jest w postaci symbianowego w950 ;p Czyli drugi monitor nie jest konieczny?
        Wszystko zalezy do czego. Ja lubie pracowac na dwoch. Choc ze spaces w leopardzie robi sie naprawde duzo miejsca

[QUOTE=M.I.K;444798Da się to wogóle jakoś kalibrować? <grzesze?8)>[/QUOTE]
        Wszystko sie da ladnie oprofilowac.

Komentarz

• M.I.K
          Bywalec
          • 2007
          • 179

Coraz bardziej przekonuje się do iMaka 20'. Myśle, że warto dopłacić różnice między iM a MB ^^

Komentarz

• VanMurder
            Uzależniony
            • 2007
            • 600

Zamieszczone przez M.I.K
            Coraz bardziej przekonuje się do iMaka 20'. Myśle, że warto dopłacić różnice między iM a MB ^^
            ja mam iMac'a od dwóch lat i jestem bardzo zadowolony , łatwa obsługa stabilność systemu, bardzo łatwo skalibrować monitor i jakość obrazu dużo lepsza niż na mac-booku, po za tym software dala Pro Fotografów pojawiający się ostatnio jest powalający
            pozdrawiam
            Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790.
            mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• iREM
              Uzależniony
              • 2005
              • 951

Zamieszczone przez VanMurder
              ja mam iMac'a od dwóch lat i jestem bardzo zadowolony , łatwa obsługa stabilność systemu, bardzo łatwo skalibrować monitor i jakość obrazu dużo lepsza niż na mac-booku, po za tym software dala Pro Fotografów pojawiający się ostatnio jest powalający
              pozdrawiam
              Potwierdzam, kapitalnie się pracuje na tym sprzęcie. Trzeba jednak pamiętać że te 20 cali jest w panoramie, więc polecam 24! ;-)
              Wszystko można zrobić lepiej.
              www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• FStyl
                • 2007
                • 14

W sobotę na wyprzedaży kupiłem kolejnego maczka, tym razem MACBOOK 2.2, to maszyna nr 4 w moim zestawie, jednak tym razem dodatkowo uzbrojona dla celów mojej żony w Windows XP Domowy dla potrzeb Polskiej Szkoły!!!
                Dla wiadomości innych, różnica systemowa jest kolosalna i warta pieniędzy na korzyść MAC OS X, jednak jeżeli ktoś tylko klepie w Wordzie, to MAC jest mu zbędny, ale dla foto jest stworzony. pod warunkiem umiejętnego wykorzystania możliwości systemu.
                Pozdrawiam i appeluję nie ma co wstrzynać kolejnych wojen, każdemu leży coś innego, jednak ja namawiam wszystkich do Intel Maca!!!

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

Zamieszczone przez iREM
                  Potwierdzam, kapitalnie się pracuje na tym sprzęcie. Trzeba jednak pamiętać że te 20 cali jest w panoramie, więc polecam 24! ;-)
                  W dodatku 24" ma zdecydowanie lepsze parametry No i 24" to juz jest niezly telewizor

Komentarz

• M.I.K
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 179

Gdybym miał kase na 24' to bym brał w ciemno mam nadzieje, że 'jakoś' da się pracować na 20'

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

Zamieszczone przez M.I.K
                      Gdybym miał kase na 24' to bym brał w ciemno mam nadzieje, że 'jakoś' da się pracować na 20'
                      Jasne, ze sie da. Rozdzielczosc 1680x1050 mi w zupelnosci wystarcza na codzien. W razie czego mam obok 22"
                      Jako telewizor tez sie sprawdza

Komentarz

• M.I.K
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 179

Tak się zastanawiam Panowie, 20' musi być lepszy niż obecny ctr hyundai'a :P

Komentarz

• dzik
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 884

Zamieszczone przez M.I.K
                          Sory, że tak odgrzewam.

Czy naprawde warto dopłacić 800zł różnicy w MacBook 2.1GHz Intel Core 2 Duo/ 1GB/ 120GB/ Combo/ BT/ AE (biały) - MB402PL/A, a MacBook 2.2GHz Intel Core 2 Duo / 1GB / 160GB / SD / BT / AE (czarny)????
                          Coz, dla parametrow nie, dla koloru owszem. Te biale szybko sie brudza i po jakims czasie sa zolto/brudne. W obu za to latwo pekaja obudowy, na czarnym mniej to widac.
                          Inna sprawa ze wlasnie chcesz kupic za kupe kasy kiepsko wyposazonego PC'ta pozbawionego karty graficznej i bez nagrywarki DVD

W wojny macowo/windowsowe sie nie wtracam. Osobiscie mam pc'ta i mi z nim dobrze. Pisze tego posta z Mac'a, kupionego troche ponad dwa lata temu za kupe kasy, aperture2 sie na nim nie odpali "bo nie"
                          To tak w kwestii podejscia apple do klientow.
                          P.S. Adobe twierdzi ze ich produkty lepiej chodza na windowsie.....

Komentarz

• M.I.K
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 179

'Inna sprawa ze wlasnie chcesz kupic za kupe kasy kiepsko wyposazonego PC'ta pozbawionego karty graficznej i bez nagrywarki DVD'

Nie czaje?

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

Zamieszczone przez M.I.K
                              'Inna sprawa ze wlasnie chcesz kupic za kupe kasy kiepsko wyposazonego PC'ta pozbawionego karty graficznej i bez nagrywarki DVD'

Nie czaje?
                              Dzikowi chodzi o to, ze za ta sama kase co za Maka mozesz w markecie dostac peceta z nagrywarka diwidi i dziforsem

Co do plastikow ...dzidek naczytal sie jakis starych postow Problem juz od dawna nie wystepuje i dotyczyl jedynie pierwszej generacji MakBukow z procesorami CoreDuo.
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez dzik
                              Pisze tego posta z Mac'a, kupionego troche ponad dwa lata temu za kupe kasy, aperture2 sie na nim nie odpali "bo nie"
                              Podaj specyfikacje Maczka.

Zamieszczone przez dzik
                              P.S. Adobe twierdzi ze ich produkty lepiej chodza na windowsie.....
                              Gdzie tak pisza?
                              Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• dzik
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 884

Aperture nie chce mi sie odpalic na G5 2x2GHz z GeForce FX 5200, tutaj wina karty. Ta karta jest za slaba bo program musi miec bajery 3d.
                                Na drugim mini G4 nie pojdzie i koniec.

Co do macbooka, nie kupilbym tego komputera nigdy.
                                Apple idzie w bajery w GUI ktore obciazaja karte graficzna, wiec wbudowany intel ledwo daje rade.
                                Moze najnowsze juz nie pekaja, ale jak pamietam historie ibook'ow i macbookow to zawsze mialy jakas wade.
                                W jednym odkleja sie chip grafiki (!) w innym peka obudowa, w tym wada matrycy itd. Apple olewa problem. Jak chip sie odkleil to na gwarancji wymienili plyte na taka sama, po gwarancji naprawa nie oplacalna. Po roku komputer do kosza.

I za to nie lubie apple, ma klienta w d**pie niestety.
                                Wiec wydawanie 3500PLN za pc'ta (mac jest teraz pc'tem) wyposazonego jak inne marketowce za 1500PLN i tradycyjnie juz nie przetestowanego na jakies wady wydaje mi sie dziwne. Ale coz, placimy za znaczek.

Chcesz kupic laptopa apple? Wez macbook pro, tutaj zlego slowa nie powiem.

Komentarz

Pracuję...