Jaki komputer?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Ale moim zdaniem lepiej dołożyć tą stówke i mieć z głowy (a może akurat się zachce w coś zagrać) - ja poskładałem takie optimum...Komentarz
-
Dzieki serdeczne za konkretna odpowiedź. Co do tej stówki to wolałbym dać o sto mniej niz więcej
. Z kolei lepiej dac te 100 aby póżniej nie żałować. Domyslam się że chodzi o karte graficzną, czy ona ma znaczenie dla odtwarzania filmów i filmików?
Komentarz
-
Przy filmach nie ma dużego znaczenia, nawet nie ma za dużego znaczenia przy pracy w Photoshopie... ale ~250 zł to nie dużo za karte i ewentualne gierki napewno lepiej pójdą...
Ewentualnie jeśli coś tańszego a wystarczającego to np. to:
Galaxy GeForce 7300LE 256MB DDR2/64bit TV/DVI PCI-Express 166 złKomentarz
-
jak nie grasz i masz dużo ramu to kup integrę do filmów i obróbki wystarczy w zupełności... a zawsze jeden wentyl mniej (o ile trafi ci sie grafa z wentylem)30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8 + 24-70 f2.8 + 580EX Stofen
Komentarz
-
A ja zapytam po raz wtóry na tym forum: Skoro do grafiki to moża jakiś uzywany Matrox? Kupisz za 30zł a jakością obrazu bije karty za grube tysiące. Tyle że nie pograsz. Polecam, Sam mam 2 karty w kompie, GF7300GT (gigabyte) i Matroxa Mystique. Tej pierwszej używam go gier a drugiej do grafiki.
Jaśle jednak zdecydujesz się na monitor LCD z wejsciem DVI to Matrox nie mam sensu. Nie ma takiego wyjścia.Komentarz
-
Jeszcze jedno pytanie laikaIntel Core 2 Duo E4300 LGA775 BOX 436 zł
Asus P5B Intel P965 LGA775 (PCIE/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR2) 363 zł
Geil DDR2 2GB(2x1GB) PC800 Dual Chanel CL5 327 zł
Seagate Barracuda 320GB SATA2 (ST3320620AS) NCQ 295 zł
Galaxy GeForce 7300GT 256MB DDR3/128bit TV/DVI PCI-Express (1.3ns) 254 zł
Pioneer nagrywarka DVD DVR-112D czarny OEM 123 zł
Obudowa np. CoolerMaster - Elite 331 (RC-330-KKN1-GP) czarna 143 zł
Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450W 178 zł
Razem 2119 zł
Czy to sa ostateczne koszty lub jeszcze coś dojdzie (nie wiem, może gniazda, jakies karty lub tp.)Komentarz
-
To są same cześci, może w tym sklepie poskładają za free a jeśli nie to jeszcze dochodzi ten koszt (ale o to trzeba już zapytać).
Nie wiem co ma jeszcze dojść, może listwa zasilająca i czytnik kart pamięci...
Reszta jest jak najbardziej kompletna...Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
7300GT do gier.... niezła historia 8) normalnie super gry chodzą na tym wręcz wymiatają
Komentarz
-
Oczywiście, aktualnie gram w FEAR i STALKER. Gdyby nie 512MB ramu to na średnich detalach było by idealnie, teraz się czasem przytnie ale to jak doczytuje z dysku. Grafa wyrabia.Komentarz
-
idealnie to mocno subiektywna sprawa ... dlamnie stalker na 7900GS dopiero na 2GB ramu zaczoł chodzić nieźle oczywiście 1280x1024 i 4xAA i FULL detale aczkolwiek nie mogę powiedzieć aby było IDEALNIE, kwestia co komu wystarczy a z chodzeniem idealnie stalkera na 512MB i 7300 to raczej dlamnie słaby żart ale powtarzam dla mnie. I po co właściwie wogóle uruchammiać gry na srednich detalach i słabej rozdziałce i bez AA jak wyglądają one jak produkcje sprzed 3 lat ... całe wow w nowych tytułach widać jedynie w najlepszych ustawieniach, a zejście z textur MAX na średnie to już totalnie zabiera całą atrakcyjność detali i zamioenia grę w staroć graficzny.
i jeszcze raz mówienie że 7300GT to karta do gier to żart dlamnie tak samo dobra do gier jest s3 Trio, a przedewszystkim opowiadanie że w zamian mogą wsadzić sobie badziewie sprzed 7-9!!!! lat i 50pln tańsze, jest jakimś rozwiązaniem zamiast wymiatającej grafy do gier za całe 170-220plnOstatnio edytowany przez popmart; 3267.Komentarz
-
Tylko weż pod uwagę że to badziewie sprzed 9 lat daje o niebo lepszy obraz od Twojego 7900GS(masz tylko GS? Czemu nie GT?
)
Komentarz
-
bo GS ma wieksze mozliwosci podkręcania i obecnie mam szybszą kartę od kazdego GT a o 30% tańszą.... trzeba sie troche znać na tym jak sie mówi
a z tymi mozliwosciami matroxa to nierozśmieszaj mnie ... jaki ten matrox ma ramDAC 350 mhz co ? kazda nawet badziewna karta ma obecnie 400mhz a nawet 2x400mhz i zaawansowane rozwijajace sie sterowniki. W przypadku nieuchronnej zmiany na vistę co zrobisz z tym badziewiem wielkim matroxem jak ta vista bedzie chodzic z takim wspomaganiem 3D?
wiesz co nie powtarzaj legend bo jeszcze ktoś to uzna za prawdę ...Komentarz
Komentarz