Jaki komputer?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez Tom01
    Proszę zdradzić skąd Pan to ma? Ściągałem wczoraj RC32 z M$ i jest to 7100.
    Z rapidshare . Działa na normalnym kluczu z MS, aktywuje się bez problemu.

Komentarz

• panmateusz
      Początki nałogu
      • 2009
      • 310

A krąży gdzieś w sieci polska kompilacja 7217?
      Ostatnio edytowany przez panmateusz; 23468.
      Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Komentarz

• Tezet-gdynia
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1283

Vitez, skanowales tego 7217 na wiry? Ponoc na torrentach itp kraza kompilacje zawirusowane itp. Jedyna bezpieczna wolna od syfu jest ponoc z MS.com
        www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• dj_drops
          Coś już napisał
          • 2009
          • 84

ja mam PL, ale nie wiem którego builda, śmiga aż miło - nic o wirach mi nie wiadomo, w razię czego mogę podać namiar
          Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
          http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• sid
            Uzależniony
            • 2004
            • 643

Cytuję za serwisem vista.pl
            Windows 7 RC zainfekowany !
            Problem dotyczy systemu Windows dostępnego w popularnej sieci wymiany plików torrent. Infekcja to koń trojański TROJ_DROPPER.SPX. Program ten umieszczony został w pliku setup.exe. Przypomnę również, iż poprzednio w ww. sieci znalazła się zainfekowana i spreparowana wersja Windows 7 RC zawierająca konia trojańskiego, który przyłączał komputery do bonetu wykorzystywanego do dalszej dystrybucji innego złośliwego oprogramowania. Jego ofiarą padło ponad 27 tysięcy komputerów.

Dużym prawdopodobieństwem korzystania z torrentów przez innych użytkowników było zamulenie serwerów MS, które wręcz padały z przeciążenia, gdy każdy chciał pobrać najnowszą (i bezpłatną) wersję RC następcy Windows Vista. Wiele osób dostało nauczkę, iż nie warto korzystać z niepewnych źródeł jakim są sieci wymiany plików, gdyż może się to skończyć bardzo źle.

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
              Vitez, skanowales tego 7217 na wiry? Ponoc na torrentach itp kraza kompilacje zawirusowane itp. Jedyna bezpieczna wolna od syfu jest ponoc z MS.com
              Na torrentach tak... jednak ja nie ściągam z torrentów . Skan robiony - "mój jest chyba w porządku" .
              Co do polskiej wersji... instalki polskiej nie ma, ale spolszczenia są. Nie wiem czy do wersji 7217 są bo się nie interesuję, wolę angielską wersję.

Komentarz

• Tezet-gdynia
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1283

Czesto torrent = rapid = odsiebie = ftp'y = wszystko inne Wiec akurat tutaj tez mozna sie naciac To tylko inny system przechowywania plikow, ale wersja moze byc wrzucona taka sama
                www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• panmateusz
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 310

Vitez, pisałeś, że korzystasz z wersji 64-bitowej. Czy jest sens instalować 64-bitową siódemkę na dośc leciwym komputerze - Core 2 Duo 2.2 GHz z 2GB pamięci?

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
                    Czesto torrent = rapid = odsiebie = ftp'y = wszystko inne Wiec akurat tutaj tez mozna sie naciac To tylko inny system przechowywania plikow, ale wersja moze byc wrzucona taka sama
                    Naciąć się można... ale przed instalacją przeskanowałem najpierw plik .iso a potem już nagraną płytkę dwoma niezależnymi skanerami, bo czytałem już wcześniej, że różne buildy bety czy pre-RC bywały zainfekowane... więc raczej się nie naciąłem .

Zamieszczone przez panmateusz
                    Vitez, pisałeś, że korzystasz z wersji 64-bitowej. Czy jest sens instalować 64-bitową siódemkę na dośc leciwym komputerze - Core 2 Duo 2.2 GHz z 2GB pamięci?
                    64bit jest sens instalować gdy ma się ponad 3GB ramu. W innym wypadku raczej nic konkretnego nie da ta wersja, poza trudniejszą dostępnością sterowników (np do USB sticka BlueConnect nic nie ma pod Win 7 64bit, więc muszę się wstrzymać z instalacją tego systemu na laptopie) - ale Win7 jest też w wersji 32bit (x86), więc śmiało.

Komentarz

• panmateusz
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 310

Zamieszczone przez Tom01
                      Proszę zdradzić skąd Pan to ma? Ściągałem wczoraj RC32 z M$ i jest to 7100.
                      A jak pobrać cokolwiek ze strony Microsoftu? Próbowałem wczoraj, zalogowałem się i wywala mi praktycznie pustą stronę z jakąś animowaną ikonką...

Komentarz

• renes
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 510

Wie ktoś może czy kara graficzna Matrox Millenium P650 DualHead 64MB będzie pracowała z Vistą 64bit oraz Wind 7 ? Mam ją do obróbki zdjęć z XP Pro PL.
                        Ostatnio edytowany przez renes; 8861.

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez renes
                          Wie ktoś może czy kara graficzna Matrox Millenium P650 DualHead 64MB będzie pracowała z Vistą 64bit oraz Wind 7 ? Mam ją do obróbki zdjęć z XP Pro PL.
                          Na stronie producenta są sterowniki do Visty 64. U mnie wszystkie sterowniki do Visty 64 zadziałały bez problemu i z Win 7 64bit.

Komentarz

• renes
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 510

Dzięki. Rzeczywiście są do tego Matroxa:
                            Download drivers and software for Matrox Video products, including graphics cards, DualHead2Go and TripleHead2Go, and more.

Karta w "starym" komputerze więc zostaje, co mnie cieszy bo ja lubię.

Komentarz

• Tezet-gdynia
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1283

Ja nie moglem znalezc sterownika do karty dzwiekowej, na stronie producenta nie odnalazlem w ogole ani visty ani 7, juz bylem podlamany ale pobralem do xp i zainstalowalo sie pod 7 bez wiekszych problemow. W sumie tylko plulo sie ze karta obsluguje dzwiek 3d ble ble ble, ale i tak sie zainstalowala i dziala Takze czasami warto probowac
                              www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• renes
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 510

Jaka klawiatura?

Jeszcze w sprawie klawiatury. Czy bezprzewodowa klawiatura sprzed 4 lat będzie współpracowała z Vistą 64bit?

Jeśli nie, to co myślicie o Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 v3 ? Używa ktoś może?

W drugim komputerze mam Logitecha 1500 Laser Cordless, raczej słaby i ciężka mysz, akumulatory padły (także te wymienione) dość szybko, dlatego Logitecha raczej już nie wezmę.

Komentarz

Pracuję...