Zamieszczone przez sal
DataBank vs. karty...
Zwiń
X
-
Taktaktak, ja też się na to nabrałem
. Czytnik niby Cardbus, 32 bity, a działa gorzej niż USB1
-
dzięki za wszystkie sugestie
pewnie się skończy na jeszcze jednej kartce (256/512 i do tego niezbyt szybkiej) oraz databanku. na większe karty poczekam.
btw, USB 2.0 jest naprawde szybkie. Przenośny dysk 3.5" który mam, wyciąga ponad 15MB/s - więc za wolny odczyt wine albo ponosi kiepska elektronika czytnika albo sama karta.
czytnik czytnikowi nierówny
Komentarz
-
A jeszcze lepiej sprawdza się Firewire - szybkość podobna jak USB2, ale obciążenie systemu dużo mniejsze.Zamieszczone przez xonxoffbtw, USB 2.0 jest naprawde szybkie. Przenośny dysk 3.5" który mam, wyciąga ponad 15MB/s - więc za wolny odczyt wine albo ponosi kiepska elektronika czytnika albo sama karta.
Niestety jeszcze nie robią ani czytników ani databanków na FW :-/Komentarz
-
Przydałoby się. żeby grywać filmy z kamery kupiłem kartę FW na PCMCIA. Chodzi Pięknie na chipsecie TI.
A co do Data Banków to tez trzeba uważać, bo wgrać na DB jest łatwo, ale potem z niego to wydobyć - w zależności od interfejsu może to trwać (30GB) nawet dzień i noc!!!!!!!!!!!!!!!!
//mjKomentarz
-
No jak to nie? Przeca napisałem, że jest Sandisk na FW, tylko kosztuje afair ok. 160zł (CF-only). Do dostania na Allegro.Zamieszczone przez muflonNiestety jeszcze nie robią ani czytników ani databanków na FW :-/Komentarz
-
Potwierdzam, FireWire jest debestZamieszczone przez muflonA jeszcze lepiej sprawdza się Firewire - szybkość podobna jak USB2, ale obciążenie systemu dużo mniejsze.
Mam zewnętrzną nagrywarkę na FW i działa jak przecinak, nie mówiąc o tym, że można łączyć szereg urządzeń w łańcuch FW bez zauważalnego pogorszenia transferu.
Gdzieś mam w sieci link do strony, gdzie porównuje się praktyczne różnice w transferze pomiędzt FW a USB2. Różnica na korzyść FW jest miażdżąca![/b]Komentarz
-
Odnośnie tematu kart - ostatnio Mori podawał urla do sklepu z tanimi Sandiskami. Widać producent zareagował w końcu na spadek cen na rynku: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32490756Komentarz
-
Pięknie, pieknieZamieszczone przez salOdnośnie tematu kart - ostatnio Mori podawał urla do sklepu z tanimi Sandiskami. Widać producent zareagował w końcu na spadek cen na rynku: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32490756
Wiedziałem, że opłaci sie poczekać
W .ch 1GB ~450PLN, 2GB ~900PLN 
"Efekt Photokiny"?Komentarz
-
-
No to ceny w PL już bardzo porównywalne, a za 2 tygodnie pewnie jeszcze spadną. Notabene czeka nas chyba mała rewolucja na Allegro, bo skoro te Sandiski kosztują tyle, to nikt np. nie kupi 1GB Microdrive za 30zł mniejZamieszczone przez muflonPięknie, pieknie
Wiedziałem, że opłaci sie poczekać
W .ch 1GB ~450PLN, 2GB ~900PLN 
Nie mówiąc już o wolniejszym Sandisku za większe pieniadze (w tej chwili wisi mnóstwo takich aukcji). I pomyśleć, że wczoraj się zastanawiałem nad ściągnięciem takiego Sandiska z US przez znajomych...
Komentarz
-
SANDISK 1.0GB Compact Flash Card, Ultra II Compact FlashZamieszczone przez Tomasz Golinskimuflon, te karty w .ch to tez Sandiski? Ktore?
SANDISK 2.0GB Compact Flash Card, Ultra II Compact FlashKomentarz
-
Ciekawe rzeczy Waszeć prawisz. To jak się dzieje, że karta sieciowa CF wetknięta do takiego adaptera CF<=>PCMCIA ma autentyczny transfer 10/100 M?Zamieszczone przez salCzytniki na PCMCIA to oszustwo. One mają parametry odpowiadające w większości USB1.1Komentarz
-
Tak to się dzieje. Karta USB2.0 też wyciąga kilka(-naście) MB/sek, a FW pewnie jeszcze więcej. Jednak czytnik CF za cholerę nie chceZamieszczone przez Jurek PliethCiekawe rzeczy Waszeć prawisz. To jak się dzieje, że karta sieciowa CF wetknięta do takiego adaptera CF<=>PCMCIA ma autentyczny transfer 10/100 M?Zamieszczone przez salCzytniki na PCMCIA to oszustwo. One mają parametry odpowiadające w większości USB1.1
Komentarz
-
Dla ustalenia uwagi - co uważasz za czytnik na PCMCIA? Bo dla mnie jest to właśnie adapter wtykany do slotu PCMCIA w notebooku.Zamieszczone przez muflonTak to się dzieje. Karta USB2.0 też wyciąga kilka(-naście) MB/sek, a FW pewnie jeszcze więcej. Jednak czytnik CF za cholerę nie chce
Komentarz
-
Niezbyt rozumiem, gdzie tu widzisz niejasnośćZamieszczone przez Jurek PliethDla ustalenia uwagi - co uważasz za czytnik na PCMCIA? Bo dla mnie jest to właśnie adapter wtykany do slotu PCMCIA w notebooku.Zamieszczone przez muflonTak to się dzieje. Karta USB2.0 też wyciąga kilka(-naście) MB/sek, a FW pewnie jeszcze więcej. Jednak czytnik CF za cholerę nie chce
ale mam na myśli to. Ja mam "wersję UltraII", co jednak nie zmienia problemu.
Komentarz
Komentarz