Nie da się. Z photix Atlas również się nie uda. Spróbuj raczej tego http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=940 lub kup te droższe wywalacze które emulują hss.
Bezprzewodowe wyzwalanie lamp
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Wielkie dzieki polom.
oto mi chodziło.
A to wrzucam jako nowinki, choc moze juz sie tutaj pojawiło
Photoloving - IShoot Sniper
nadajnik-odbiornik o zasięgu 500m
16 -kanałowe, 2.4GHz
czas synchronizacji do 1/500s
Cactus V5 ,
system nadajnik-odbiornik w jednym ( przełączane przełącznikiem).
Zasięg około 100m, czas synchronizacji do 1/1000s,
16 kanałów, 2.4GHz
Komentarz
-
-
-
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
-
Poprzez wyzwolenie błysku odpowiedznio wcześniej od otwarcia migawki.
Jest na elektrodzie temat dot. urzadzenia synchronizującego dowolną lampę błyskową z krótkimi czasami migawki w EOS. Tamto urzadzenie nastawia się potencjometrem zgodnie z tabelą shutterlag danego aparatu. Tutaj był ten temat linkowany jakiś czas temu.
Jak działają wyzwalacze powyżej nie wiem, ale wiem że YN potrafi nie zsynchronizować się (rzadko bo rzadko) nawet z 1/160. W warunkach ustawianej sesji to nie jest problem, bo można powtórzyć ujęcie...Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
-
Komentarz
-
Ile wy tych zdjec w pelnym sloncu robicie ze te krotkie czasy przy wyzwalaniu radiowym sa wam wogole potrzebne?
Moje Yongnuo dzialaja normalnie na 1/250sek i w normalnych warunkach w zupelnosci wystarcza to do wyciecia calego swiatla zastanego.--
Pozdrawiam
Krzysztof ZagórskiKomentarz
-
Nie musiałby http://www.elektroda.pl/rtvforum/top...0.html#9249886
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To chodzi o to "jedno" zdjęcie, własnie
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
-
Do jednego zdjecia latwiej i taniej kupic "glupiego jasia" z goraca stopka. Nie ma mechanicznej migawki = zsynchronizuje sie z dowolnym czasem nawet 1/8000. Ewentualnie Nikona D70
Wyjdzie napewno taniej niz kupowanie pocket wizzardow po 1.5k za sztuke dla jednego zdjecia i przedluzenia e-peena
--
Pozdrawiam
Krzysztof ZagórskiKomentarz
-
Ale zmontowanie zalinkowanego układu, to kilka złotych i trochę relaksu przy majsterkowaniu. A razem z posiadanymi b. tanimi wyzwalaczami radiowymi moga stanowić niezwykle skuteczny duet.
Zaznaczam, ze nie zmontowałem tego jeszcze, tylko dlatego, że mi sie nie chce iść do sklepu elektronicznego.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
-
Komentarz
-
Dinderi, czy możesz sprawdzić to o co prosiłem tu.Ale zmontowanie zalinkowanego układu, to kilka złotych i trochę relaksu przy majsterkowaniu. A razem z posiadanymi b. tanimi wyzwalaczami radiowymi moga stanowić niezwykle skuteczny duet.
Zaznaczam, ze nie zmontowałem tego jeszcze, tylko dlatego, że mi sie nie chce iść do sklepu elektronicznego.
Odnośnie układu z elektrody, to układ ten nie zadziała dla wszystkich lamp
"cytat z tego wątku"
#551 19 Mar 2011 16:40 Re: Elektronika studyjnych lamp błyskowych
adipadi1979 napisał:
Układ do wyzwalania z HSS może chyba być zintegrowany z każdym układem lampy błyskowej
Nie.
Układ synchronizacji HSS współpracuje z każą lampą błyskową,
której zmiana mocy ( energii błysku ) następuje przez zmianę napięcia lub pojemności kondensatora wyładowczego.
Lampy których zmiana mocy ( energii błysku ) następuje przez sterowanie czasem błysku nie nadają się do tego celu.
Z tego co wiem (przynajmniej tak mi się wydaje) w lampach błyskowych na stopkę ilość wyzwolonej energii jest zależna od czasu wyzwolenia błysku. Tzn. lampa błyska zawsze z taką samą mocą, ale krócej-dłużej. Czyli układ z elektrody nie zadziała z lampami systemowymi.Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.Komentarz
-
Obiecuje, że sprawdzę. Jednak nie wiem, czy dzisiaj mi goście na to pozwolą.Dinderi, czy możesz sprawdzić to o co prosiłem tu.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

Komentarz