Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebcio80
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2655

Zamieszczone przez mah
    Czy ktoś ma zainstalowane 5.150 ?
    ja mam i podejrzewam, że wszyscy mają,

pierwsze słyszę o jakiś problemach z tym softem,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• mah
      • 2010
      • 7

Zamieszczone przez sebcio80
      ja mam i podejrzewam, że wszyscy mają,

pierwsze słyszę o jakiś problemach z tym softem,
      w takim razie wychodzi na to, że ktoś mnie w pręta robi .

Komentarz

• sebcio80
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2655

Zamieszczone przez mah
        w takim razie wychodzi na to, że ktoś mnie w pręta robi .
        - wgraj jeszcze raz soft 5.15 do wszystkich urzadzen PW, ustaw domyslne ustawienia we wszystkich odbiornikach/nadajnikach (zrob reset, w instrukcji jest napisane jak to zrobic)

- wloz wylaczony nadajnik na wylaczone body, wlacz body, po czym wlacz nadajnik

- wloz wylaczona lampe na wylaczony odbiornik, wlacz lampe i ustaw normalny tryb ETTL (zaden master ani slave, oczywiscie lampe masz Canona? ewentualnie najnowsze dwa Metze dzialaja z PW), wlacz odbiornik

- sprawdz czy w nadajniku i odbiorniku masz ustawione C1

- zrob zdjecie i zobacz teraz czy wszystko dziala jakl nalezy

- daj znac na forum
        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• mah
          • 2010
          • 7

- wgraj jeszcze raz soft 5.15 do wszystkich urzadzen PW, ustaw domyslne ustawienia we wszystkich odbiornikach/nadajnikach (zrob reset, w instrukcji jest napisane jak to zrobic)

- wloz wylaczony nadajnik na wylaczone body, wlacz body, po czym wlacz nadajnik

- wloz wylaczona lampe na wylaczony odbiornik, wlacz lampe i ustaw normalny tryb ETTL (zaden master ani slave, oczywiscie lampe masz Canona? ewentualnie najnowsze dwa Metze dzialaja z PW), wlacz odbiornik

- sprawdz czy w nadajniku i odbiorniku masz ustawione C1

- zrob zdjecie i zobacz teraz czy wszystko dziala jakl nalezy

- daj znac na forum
          dokładnie tak zrobiłem i jest bez zmian - tylko M do 1/250 . Lampa 580ex2 .
          W trybie ETTL działa test z tt5 (bardzo słaby błysk) , test z tt1 już nie ,ale widać reakcję diody na tt5 .

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

Zamieszczone przez mah
            dokładnie tak zrobiłem i jest bez zmian - tylko M do 1/250 . Lampa 580ex2 .
            W trybie ETTL działa test z tt5 (bardzo słaby błysk) , test z tt1 już nie ,ale widać reakcję diody na tt5 .
            wiec jest jakis problem z lampa a nie z body, ustaw wszyskie C.Fn w lampie na domyslne wartosci, upewnij sie ze lampe wsuwasz do konca sanek,

Komentarz

• mah
              • 2010
              • 7

wiec jest jakis problem z lampa a nie z body, ustaw wszyskie C.Fn w lampie na domyslne wartosci, upewnij sie ze lampe wsuwasz do konca sanek,
              Wszystko włącznie z lampą i body zresetowałem do fabrycznych . Lampa założona na body działa idealnie .

Komentarz

• sebcio80
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2655

Zamieszczone przez mah
                Wszystko włącznie z lampą i body zresetowałem do fabrycznych . Lampa założona na body działa idealnie .
                skad jestes? umow sie z kims kto ma juz PW, tak sprawdzisz wszsytko

Komentarz

• arturs
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4196

ile wytrzymuje bateria w TT1.. dzisiaj z rodziną do lasu pojechaliśmy, wziąłem PW i trochę klamotów, wyciągam i zonk.. TT1 nie śmiga.. podejrzewam oczywiście baterię..
                  5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

Zamieszczone przez arturs
                    ile wytrzymuje bateria w TT1.. dzisiaj z rodziną do lasu pojechaliśmy, wziąłem PW i trochę klamotów, wyciągam i zonk.. TT1 nie śmiga.. podejrzewam oczywiście baterię..
                    mi dziala tak srednio z pol roku, ale mimo wszystko co sesja/ślub sprawdzam poziom baterii, wymieniam jak kreska pokazuje ~30%

zdarzalo mi sie zapomniec wylaczyc urzadzenia, w przypadku TT1 ma to maly wplyw na baterie ale w przypadku Flexow juz kilka kompletow baterii rozladowalem

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

mi dziala tak srednio z pol roku, ale mimo wszystko co sesja/ślub sprawdzam poziom baterii, wymieniam jak kreska pokazuje ~30%

zdarzalo mi sie zapomniec wylaczyc urzadzenia, w przypadku TT1 ma to maly wplyw na baterie ale w przypadku Flexow juz kilka kompletow baterii rozladowalem
                      no właśnie flexy jeszcze mi śmigają - ale może dlatego że używam do nich takich specjalnych baterii litowych - naprawdę potężny ładunek w porównaniu do alkalicznych coś takiego: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/energi...hium-4xaa.html i faktycznie działają dobrze..
                      w sumie dzisiaj taki pech jak z dzieciakami poszliśmy do lasu ale muszę sobie zapas kupić tej CR2450 bo paluszki to zawsze ma się pod ręką lub kupi się wszędzie..
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

Zamieszczone przez arturs
                        w sumie dzisiaj taki pech jak z dzieciakami poszliśmy do lasu ale muszę sobie zapas kupić tej CR2450 bo paluszki to zawsze ma się pod ręką lub kupi się wszędzie..
                        ja tam kiedys zamowilem na allegro 10 sztuk i mam spokój na kilka lat

Komentarz

• mah
                          • 2010
                          • 7

skad jestes? umow sie z kims kto ma juz PW, tak sprawdzisz wszsytko
                          Zielona góra. Jest tu ktoś z okolic ?

Komentarz

• arrow
                            Uzależniony
                            • 2009
                            • 637

dla znawców tematu

Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
                            Canon FF

Komentarz

• balta
                              Coś już napisał
                              • 2004
                              • 74

Właśnie jestem po lekturze ...
                              Jestem mile zaskoczony uniwersalnością i użytecznością urządzeń .... ale cena mnie mocno zastopowała.

Juz od dłuższego czasu mysle na stworzeniu tandemu 2 lamp (580EXII+430EXII) z puszką 5dmk2 - moje pytanie, jakie urządzenia (tanszne niz pocketwizard) moze mi połączyć ten zestaw abym mogł sobie w plenerze (studio mnie nie intersuje) fotografować - z jedną lampa na body a drugą na statywie lub obie na statywie a cos na aparacie co umozliwiłoby wyzwolenie całego systemu ?
                              Jak jest w tedy z regulowaniem siły błysku poszczególnych lamp (np z tyłu fotografowana oświetliłbym np mocniej).
                              Będę wdzięczny za wszelką merytoryczną pomoc.
                              Balta
                              --------------
                              5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII

Komentarz

• arrow
                                Uzależniony
                                • 2009
                                • 637

właśnie cena tego typu gadżetów do canonow .... w porównaniu do systemu nikon gdzie już podroby przenoszące full info do lamp i na odwrót są za grosze
                                Canon FF

Komentarz

Pracuję...