A temat z EOSem został rozpoczęty ponad rok temu. Myślę że zainteresowany już dawno kupił co miał kupić i pewnie był to EOS 33.
Eos 33 vs. Eos 650
Zwiń
X
-
-
A ja mam do dzisiaj 650-tkę w stanie idealnym
. Wyjątkowo solidny sprzęt. To jeszcze czasy kiedy aparaty robili głównie z metalu. Choć ostatnio to na ogół w szafie leży
??:.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Oczywiście, że 33. EOS 650 to aparat z innej epoki.Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Komentarz
-
Komentarz
-
Thorin, co do półek to masz rację. Metalowy korpus tez ma znaczenie (sam mam fioła na punkcie aparacików typu nikoś F3, czy canon F-1). Tutaj trzeba jeszcze spojrzeć na sprawę z innej strony. Jeśli EOS 650 jest z wyższej półki (a jest bez wątpienia) to istnieje duże ryzyko, że był intensywnie użytkowany przez profi (choć znam pewnego niedzielnego pstrykacza, który foci F5)
Sorki, że wspomniałem ciut o nikonach
.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Komentarz
-
650-tka to też kawał solidnej roboty. Dla mnie to 33 raczej amatorsko wygląda przy 650-tce. Jedyne co by mnie przekonywało do 30-tki ale 30V to ETTLII to rzeczywiście jest argument na "+" no i jeszcze usprawniony AF. Także jeśli już brać to 30V."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Mam 600 i 30V zaden z nich nie wyglada bardziej lub mniej profi. 600 jest solidna, a 30 tez wiele nie brakuje. Oba aparaty (jak rowniez inne 6xx i 33) sa godne polecenia.EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
Komentarz
-
Komentarz
-
-
-
Wracając jeszcze do tematu problemu pomiaru światła z obiektywami M42, występującego w starszych egzemplarzach 30/33. U mnie rozwiązanie okazało się banalne: dandelion... i wszystko gra, pomiar jest identyczny jak ze stałkami canona.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Eeee takie dylematu za tkie pieniądze to bym chciał miec zawsze....
Ale bierz 33 masz 7 pól do tego eye control (kompletnie nie korzystam) 4 fps. no prawie nówka po 20 filmach jest idealnie dotarty.... ZdecydowanieKomentarz
-
Może dlatego nie korzystasz z EC, że w 33 go po prostu nie ma.Komentarz
-
Mam obydwa w domku i polecam jednak 33.Jedyny minus (dosc powazny) 33 to sporo mniejszy i ciemniejszy wizjer i solidnosc wykonania...33 to taka 350 w sumie...1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX IIKomentarz
Komentarz