Eos 33 vs. Eos 650

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Silwe
    Bywalec
    • 2005
    • 164

A temat z EOSem został rozpoczęty ponad rok temu. Myślę że zainteresowany już dawno kupił co miał kupić i pewnie był to EOS 33.
    Staram się, ale za mało...

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

A ja mam do dzisiaj 650-tkę w stanie idealnym . Wyjątkowo solidny sprzęt. To jeszcze czasy kiedy aparaty robili głównie z metalu. Choć ostatnio to na ogół w szafie leży ??:.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Damo

33 nic innego.

Komentarz

• jac+
          Uzależniony
          • 2006
          • 842

Oczywiście, że 33. EOS 650 to aparat z innej epoki.
          Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• thorin
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1990

Zamieszczone przez jac+
            Oczywiście, że 33. EOS 650 to aparat z innej epoki.
            z innej epoki to raz, ale dwa ze z innej polki. Z 33 moznaby porownac 600tke i wcale tak latwe by nie bylo wskazanie ktory lepszy nie zaczynam flejma, ale tylko napomkne ze dla niektorych metalowa obudowa to duzy atut

Komentarz

• jac+
              Uzależniony
              • 2006
              • 842

Thorin, co do półek to masz rację. Metalowy korpus tez ma znaczenie (sam mam fioła na punkcie aparacików typu nikoś F3, czy canon F-1). Tutaj trzeba jeszcze spojrzeć na sprawę z innej strony. Jeśli EOS 650 jest z wyższej półki (a jest bez wątpienia) to istnieje duże ryzyko, że był intensywnie użytkowany przez profi (choć znam pewnego niedzielnego pstrykacza, który foci F5)
              Sorki, że wspomniałem ciut o nikonach .
              Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez thorin
                z innej epoki to raz, ale dwa ze z innej polki. Z 33 moznaby porownac 600tke i wcale tak latwe by nie bylo wskazanie ktory lepszy nie zaczynam flejma, ale tylko napomkne ze dla niektorych metalowa obudowa to duzy atut
                650-tka to też kawał solidnej roboty. Dla mnie to 33 raczej amatorsko wygląda przy 650-tce. Jedyne co by mnie przekonywało do 30-tki ale 30V to ETTLII to rzeczywiście jest argument na "+" no i jeszcze usprawniony AF. Także jeśli już brać to 30V.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• Gizzmo
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 266

Mam 600 i 30V zaden z nich nie wyglada bardziej lub mniej profi. 600 jest solidna, a 30 tez wiele nie brakuje. Oba aparaty (jak rowniez inne 6xx i 33) sa godne polecenia.
                  EOS 30D | EOS 30V + grip | G3

Komentarz

• moregun
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 351

polecam 33 lepiej lezy w dłoni ale bardziej tradycjonalistyczni canoniarze moga sie niezgodzic

Komentarz

• MacGyver
                      Cenzor
                      • 2006
                      • 7043

Zamieszczone przez moregun
                      polecam 33 lepiej lezy w dłoni ale bardziej tradycjonalistyczni canoniarze moga sie niezgodzic
                      Ktoś napisał na forum jakiś czas temu że 30/33 są stworzone do pracy z gripem, teraz i ja to potwierdzam, po kilku miesiącach użytkowania zaczyna mi czegoś na dole brakować.
                      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• moregun
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 351

zgadzam sie - musze dopisac - 30/33 z gripem

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Wracając jeszcze do tematu problemu pomiaru światła z obiektywami M42, występującego w starszych egzemplarzach 30/33. U mnie rozwiązanie okazało się banalne: dandelion... i wszystko gra, pomiar jest identyczny jak ze stałkami canona.
                          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• iktorn92
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 605

Eeee takie dylematu za tkie pieniądze to bym chciał miec zawsze....
                            Ale bierz 33 masz 7 pól do tego eye control (kompletnie nie korzystam) 4 fps. no prawie nówka po 20 filmach jest idealnie dotarty.... Zdecydowanie
                            Flickr
                            Portfolio Ślubne

Komentarz

• Viracocha
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 853

Zamieszczone przez iktorn92
                              Eeee takie dylematu za tkie pieniądze to bym chciał miec zawsze....
                              Ale bierz 33 masz 7 pól do tego eye control (kompletnie nie korzystam) 4 fps. no prawie nówka po 20 filmach jest idealnie dotarty.... Zdecydowanie
                              Może dlatego nie korzystasz z EC, że w 33 go po prostu nie ma.

Komentarz

• liquidsound
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1956

Mam obydwa w domku i polecam jednak 33.Jedyny minus (dosc powazny) 33 to sporo mniejszy i ciemniejszy wizjer i solidnosc wykonania...33 to taka 350 w sumie...
                                1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                                Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

Pracuję...