Eos 1100d?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karni
    Coś już napisał
    • 2008
    • 69

to nadal będę się upierał przy polowaniu na używkę 30D/40D/50D dużo lepiej będzie ci się z nimi współpracowało niż z 1100D i naprawdę na długo starczy jeżeli nic się z nimi nie będzie działo, mój stary 40D kupiłem przy stanie ok 15k fotek sam zrobiłem ok 35k i czasem widuje osobę, której sprzedałem czterdziestkę i wprawdzie nie pytałem ile ma wypstrykane to jednak nie narzeka, więc sądzę, że śmiga bez problemu. Z drugiej strony migawka, może paść i po 30k choć nawet jeśli tak to wymiana nie jest taka straszna jak Body rozpatrujemy w przedziale kilku lat używania. Mniej cię będzie ciągnąć do przesiadki, bo jak kupisz 1100D to obiecuję, że maks pół roku, może rok i cię będzie świerzbić do zmiany

Komentarz

• Bart3k
      Początki nałogu
      • 2008
      • 316

Zamieszczone przez N00bek
      Brakuje mi szerokości, a na 105mm jakość nie jest jakaś cudowna. Być może sytuacja się zmienia w przypadku zakupu FF. Niestety 5D jest dla mnie po prostu dziadkiem, a 5dmk2 nie jest w zasięgu.

Wiadomo, zalecane jest by kupić 12-24 albo coś z tych rzeczy. Jednak podpinając sobie UWA i wspomagając się 85/1.8, ów L-ka robi się beż użyteczna.

Ostatnio strasznie się zastanawiam nad sprzedażą...
      to ja powiem CI z mojego doświadczenia.. kupiłem jakiś czas temu 17-40L i na 40D czy na 500D różnicy między nim a Tamronem 17-50 nie było żadnej... jakiś taki zwykły obiektyw... ale po podpieciu go do 5D... tego dziadka własnie... ten obiektyw cudownie ożył!!! to jest po prostu coś pięknego... ostry idealne kolory... jak wraca na 40stkę to znowu staje się.... zwykły. Tak więc... body też ma znaczenie w tej chwili jedyne co mi przeszkadza w 5D to wyświetlacz... do jakości zdjeć nie można się doczepić. Pewnie za jakiś czas jak będzie kasa to kupię II ale... do sprzedaży pójdzie 40stka a na zapasie zostanie właśnie to stare 5D
      Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• kuzi4
        Początki nałogu
        • 2008
        • 411

Zamieszczone przez Szulif
        ooo prosze. teraz to juz LUSTRZANKA JEST WYKASTROWANA Z FILMOW? hehehehe ale czlowiek uczy sie cale zycie

jeszcze 3 lata temu lustrzankami robilo sie zdjecia, bo zadna nie miala dodatkow filmowania a teraz kupuje sie zeby krecic odcinki seriali?
        Dzisiaj kręcili lustrzanką sceny do jednego z odcinków W11. Z tego co wiem to było wiele takich zabiegów :-D
        WWW.RSMP.PL
        http://maciejko.net/cbsearch/ - przeszukaj CB
        WWW.BEZPIECZNERAJDY.PL
        www.rallynews.pl

Komentarz

• Szulif
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 35

dla mnie moga nawet ulice sezamkowa krecic lustrami, co nie znaczy ze popieram opcji filmowania w dlsr

zawsze bylo tak ze lustrami robilo sie zdjecia a kamerami krecilo, a teraz.. wchodzi czlowiek na test jakiegos szkla, a tu testuja jak sie nim filmy kreci, wchodzi na test body i 1/4 testu o tym ktore lepsze do filmow. w zla strone to idzie. nie lubie robienia z prostych urzadzen takich kombajnow. bo skoro filmy w lustrach to dlaczego nie dodac jeszcze za jakis czas nawigacji gps, zeby nie zabiarac samochodewej jak sie jedzie w plener, albo telefon, bo po co brac skoro lustrzany kombajn wielozadaniowy mamy. tym bardziej ze jesli ktos chce niezle kamery hd kosztuja w okolicach 1tys zl.

ale juz cos ptaszki cwierkaja o rozbiciciu lustrzanek do filmow i do fotografowania na podobnej polce cenowej w postaci 5d mak III (do filmow) i 3d (bez filmow), no zobaczymy ile w tym prawdy, tak czy inczej trzymam kciuki za takie idee
          CANON ::: dostawca narzedzi

Komentarz

• karni
            Coś już napisał
            • 2008
            • 69

To takie dziwne, że ludzie chcą mieć wszystko w jednym urządzeniu, szczególnie jak ostatnio jest moda na lustra

Komentarz

• Canoniara
              Dopiero zaczyna
              • 2011
              • 18

Canon EOS 1000D + 18 - 55 mm II + 75 - 300 mm
              Canon EOS 1100D + 18 - 55 mm II IS
              Canon EOS 1100D + 18 - 55 DC III mm

ale wolałabym 1100

ewentualnie jeszcze
              Canon EOS 500D + 18 - 55 mm

(cena wszystkich jest porównywalna, ten drugi 1100 troszkę tańszy..., więc nie to jest teraz ważne )

Komentarz

• Bart3k
                Początki nałogu
                • 2008
                • 316

ale się upierasz przy tych plastikach... z tego co piszesz to ewentualnie 2 zestaw ale i tak szybko body zmienisz
                Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• Canoniara
                  Dopiero zaczyna
                  • 2011
                  • 18

tak już mam :P
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  jak już wybiorę to zapraszam na... duży... soczek :P
                  w ramach pomocy w podjęciu decyzji :P
                  Ostatnio edytowany przez Canoniara; 40881. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• karni
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 69

Zamieszczone przez Canoniara
                    ewentualnie jeszcze
                    Canon EOS 500D + 18 - 55 mm
                    ewentualnie najlepsza propozycja ale rozważ jeszcze nikona D5100

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Zamieszczone przez Bart3k
                      ale się upierasz przy tych plastikach... z tego co piszesz to ewentualnie 2 zestaw ale i tak szybko body zmienisz
                      Niektórzy nie lubią targać kilogramów i wcale im się nie dziwię. Ja mam wciąż leciwego 350D (podobno plastik z nocników :wink:) i nadal ogromnie sobie go chwalę. Nie przesadzałbym.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• Bart3k
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 316

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                        Niektórzy nie lubią targać kilogramów i wcale im się nie dziwię. Ja mam wciąż leciwego 350D (podobno plastik z nocników :wink:) i nadal ogromnie sobie go chwalę. Nie przesadzałbym.
                        ja rozumiem że nie każdy lubi cieżkie body... ale 500D wazy tyle co 1100D a jakoś lepiej wykonane... a cena podobna
                        Zamieszczone przez Canoniara
                        tak już mam :P
                        jak już wybiorę to zapraszam na... duży... soczek :P
                        w ramach pomocy w podjęciu decyzji :P
                        czuje sie zaproszony :P
                        ale tak zupełnie poważnie powtórzę... pomyśl o 500D
                        Ostatnio edytowany przez Bart3k; 21824. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Canoniara
                          Dopiero zaczyna
                          • 2011
                          • 18

zapraszam, zapraszam

a`propos GPSów w aparacie :P
                          widzieliście Sony dsc-hx100 ... on jest właśnie z GPSem ;P
                          swoją drogą... też jest niezły

Komentarz

• karni
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 69

jak poczekasz trochę to soniacza tanio wyrwiesz i nie trzeba obiektywów kupować i martwić się o budowanie systemu poprostu kupisz kolejny kompakt a btw po co ci GPS :P?

Komentarz

• Canoniara
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 18

nie wiem, po co komu GPS... ale są różne potrzeby
                              napisałam w nawiązaniu do jednego z wcześniejszych postów na temat aparato-gpsów :P

Komentarz

• Mondragor
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 39

Ludzie naprawdę już darowalibyście mówienie o plastikowości niskich modeli Canona? Czy ktoś co tak mówi widział może 1000d z wytartym plastikiem, popękanego a może zniekształconego?
                                Ja miałem 1000D prawie dwa lata, użytkowany intensywnie, a nie chuchałem i dmuchałem na niego. Po 2 latach sprzedawałem go w stanie idealnym, rzecz biorąc prawie jak nówka. A do jego wagi po przejściu na 7D czasem zdaża mi się tęsknić...
                                A podejrzewam że 1100D z gorszym materiałów nie jest zbudowany..
                                Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII

Komentarz

Pracuję...