Moje boje z d20 - ciemnosci

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kavoo
    Zablokowany
    • 2004
    • 1173

Zamieszczone przez KuchateK
    Zyklon... masz 20'stke? Tam juz (w e-ttl II) nie ma takiej "dzikiej jazdy" z FEL'em jak wczesniej na 10D/300D (z e-ttl) wiec to nie jest tak ze trzeba "absolutnie zawsze". W zasadzie po zmianie na e-ttl II mozna zapomniec ze cos takiego jak fel bylo potrzebne.
    Popraw mnie jesli sie myle ;-)
    Wyboldowane zdanie odnosi sie do blysku bezposredniego, przy odbijaniu sie od sciany/sufitu FEL nadal ma zastosowanie.

Komentarz

• CYNIG
      Uzależniony
      • 2005
      • 694

Zamieszczone przez kavoo
      Popraw mnie jesli sie myle ;-)
      Wyboldowane zdanie odnosi sie do blysku bezposredniego, przy odbijaniu sie od sciany/sufitu FEL nadal ma zastosowanie.
      Co prawda nie do mnie pytanie ale odpowiem
      jak najbardziej przy odbijaniu FEL ma zastosowanie
      https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

Hmmm...
        Jak by tak jednak poczytac to (i strony nastepne): http://www.cps.canon-europe.com/arti...00262&pageId=2 to mozna by sie klucic czy akurat przy odbijaniu nadal po staremu i trzeba koniecznie mekolic FEL'a...

Praktyka jednak sie moze mijac z rzeczywistoscia, wiec oleje to do czasu az dokladnie sprawdze to w boju (bo body nowe jeszcze ).
        ...

Komentarz

• CYNIG
          Uzależniony
          • 2005
          • 694

Hmmm...
          Jak by tak jednak poczytac to (i strony nastepne): http://www.cps.canon-europe.com/arti...00262&pageId=2 to mozna by sie klucic czy akurat przy odbijaniu nadal po staremu i trzeba koniecznie mekolic FEL'a...

Praktyka jednak sie moze mijac z rzeczywistoscia, wiec oleje to do czasu az dokladnie sprawdze to w boju (bo body nowe jeszcze ).
          Rozne podejscie moze sie wiazac z wybranym pomiarem sily blysku. Przy pomiarze ustawionym na Evaluative faktycznie FEL chyba nie ma wiekszego sensu. Ja uzywam opcji Average i spota na korpusie. W tej konfiguracji FEL mi sie sprawdza.

Komentarz

• KuchateK
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 4895

Zamieszczone przez CYNIG
            Ja uzywam opcji Average i spota na korpusie. W tej konfiguracji FEL mi sie sprawdza.
            A to ty niestandardowy jestes To juz rzeczywiscie inna bajka w takim ustawieniu
            ...

Komentarz

• Zyklon
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 41

Rysiaczek ech ty na ciekawe efekty mogę sobie pozwolić jak będę pstrykać w domu po obiedzie, a w celach quasi zarobkowych wolę mieć wszystko pod kontrolą czarne na białym, albo na odwrót . Kuchatek hm napewno jest jak mówisz, że im wiecej zdjęć tym bardziej przewidywalne efekty, i to może służyć za płęte
              Ni niejszym wątek wydaje mi się raczej za wyeksploatowany przereklamowany i josz nie godzien uwagi. dzieki za podpowiedzi
              Firma ma znaczenie

Komentarz

• Zyklon
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 41

o żesz nie zauważyłem że to jeszcze jedna strona jest wiecej kawy mi trzeba ( nie wziołem pod uwagę obijania światła tylko ordynarny błysk w oczy )
                Firma ma znaczenie

Komentarz

• CYNIG
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 694

A to ty niestandardowy jestes To juz rzeczywiscie inna bajka w takim ustawieniu

Lubie focic niestandardowe tematy to i niestadnardowo ustawiam aparat i niestandardowo swiece

Komentarz

• Zyklon
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 41

Sory z oT. ale wiadomo wam coś na ten temat ?
                    Błąd w oprogramowaniu lustrzanek Canona
                    23.5.2005

Firmy Canon i Lexar ostrzegają użytkowników niektórych cyfrowych lustrzanek, w których stosowane są karty CompactFlash z serii Lexar Pro 80x.

Jak informuje Lexar, w określonych warunkach może dojść do niezapisania na karcie zdjęć znajdujących się jeszcze w buforze aparatu. Co więcej, problem ten pojawia się nie tylko z kartami pamięci Lexara.

Canon podaje, że błąd występuje w przypadku lustrzanek EOS-1D Mark II oraz EOS-1Ds Mark II.

Odpowiednia aktualizacja oprogramowania aparatu powinna pojawić się pod koniec tego miesiąca. (AS)

DPReview, CHIP Newsroom
                    ?
                    Firma ma znaczenie

Komentarz

• kavoo
                      Zablokowany
                      • 2004
                      • 1173

Zamieszczone przez Zyklon
                      Sory z oT. ale wiadomo wam coś na ten temat ?
                      Wiadomo od dawna, we wlasciwych dla takich tematow miejscu na forum.

A dlaczego pytasz? Posiadasz 1D, czy przymierzasz sie do kupna? ;-)

Komentarz

• Zyklon
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 41

no tak aby uscisilić to jeszcze podam za stroną Lexara że chodzi o:
                        To: Canon EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark II, EOS 20D, and EOS Digital Rebel XT / EOS 350D Digital / EOS Kiss Digital N camera customers using Lexar memory cards. a ja mam d20. A z resztą podam Link http://www.lexar.com/support/cust_advisory.html. (tak się też składa że mam również kartę z wyminionym numerem
                        więc się interesuje)
                        Firma ma znaczenie

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Zyklon
                          A z resztą podam Link http://www.lexar.com/support/cust_advisory.html. (tak się też składa że mam również kartę z wyminionym numerem
                          więc się interesuje)
                          To doczytaj co sie pod tym linkiem znajduje - mozesz sprawdzic swoja karte CF i wymienic na niej firmware tak by nie miec tego problemu ( " To update firmware on your card please visit our RMA page " ). Wiec spokojna glowa 8)

Komentarz

• Zyklon
                            Dopiero zaczyna
                            • 2005
                            • 41

Vitez a i owszem ale jak josz pisałem ze z lenglysza jezdem kiepski
                            i to co mi wyszło z tłumaczenia, mogę się mylić "Oni" chcą żebym przysłał im żekomo wadliwą kartę a odeślą mi dobrą, znaczy się z nowym softem czy siakoś tak. No i teraz nie wiem czy dobrze wygłówkowałem a po drógie na razie nie mam kłopotów z zapisywaniem zdjęć a wysyłać kartę do Angli, najbliższy serwis eh, trochę się boję
                            Sory za OT ale ta ten wątek josz zszedł całkiem na inne tematy
                            Firma ma znaczenie

Komentarz

Pracuję...