Dragan Effect

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sempoo
    Początki nałogu
    • 2007
    • 273

Zamieszczone przez corass
    Malin, niektóre rzeczy są nadal robione na Afterze widać w klipach np, w filmach czasem tez. Wiesz Compusion czy FCP to programy bardziej profi tylko nie każdy miał w domu dostęp do tych zabawek jakiś czas temu, kiedy to w stanach było już dawno znane wielu osobom. Ciągle jesteśmy za murzynami, ale nie aż tak daleko.

Pamiętajcie, że CDD to niecały 1MP a CMOS (w HDV) to niecałe 2MP. Sa kamerki Red co mają 6MP ale te są kosmicznie drogie. Czasem poprostu z zer i jedynek nie da się wycisnąć tyle co z błony. I błona nadal jest używana tak jak w aparatach rozpiętość tonalna nie do zastąpienia
    Red w porównaniu z Arri i Sony Cinealta wcale nie jest drogi, a materiał z niego odpowiednio obrobiony (Red kręci w RAW!) wygląda jak film światłoczuły. Poza tym Red kręci w 12Mpx (4520 (h) x 2540 (v))
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Komentarz

• corass
      Bywalec
      • 2006
      • 102

no tak w porównaniu to nie 300/2.8L IS w porównaniu z 300/4L też nie jest droga Z tymi 12Mpx to coś mi sie kopsneło, zwracam honor. Tak czy siak zwykły kowalski takiego Red sobie nie kupi i nie będzie kręcił wesela i potem go obrabiał :P
      10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Komentarz

• VanMurder
        Uzależniony
        • 2007
        • 600

dawno nie było żadnego zdjęcia w tym wątku
        pozwoliłem sobie wrzucić swoją wersję Dragan Effect:

miało być coś pomiędzy 300 a okładką Departed, efekt oceńcie sami...
        mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• Sempoo
          Początki nałogu
          • 2007
          • 273

Jak dla mnie za mało dosmażone i zbyt monochromatyczne. Ja do tego typu efektów dodatkowo oczy wyodrębniam. Oczy są bardzo ważne.
          60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Komentarz

• Ceran
            • 2007
            • 4

Tak przeglądam i przyznam szczerze, że niektóre z przedstawionych fot są po prostu plastikowe. Jakoś do mnie nie dociera taka obróbka.
            http://www.ceran.neostrada.pl/studio.html

Komentarz

• VanMurder
              Uzależniony
              • 2007
              • 600

Zamieszczone przez Ceran
              Tak przeglądam i przyznam szczerze, że niektóre z przedstawionych fot są po prostu plastikowe. Jakoś do mnie nie dociera taka obróbka.
              bo ten watek jest o plastiku właśnie!!! a jak go nie lubisz to polecam:

ALTphotos.com

Komentarz

• Soviet
                Bywalec
                • 2005
                • 105

w każdym razie film to nie obrazek - tam jest 12,5 obrazków na sekundę.
                A nie 24... ?
                Kilka Canonierek i rurek.
                Zapraszam www.ozminfoto.com

Komentarz

• hofi66
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 290

Zamieszczone przez VanMurder
                  dawno nie było żadnego zdjęcia w tym wątku
                  pozwoliłem sobie wrzucić swoją wersję Dragan Effect:
                  miało być coś pomiędzy 300 a okładką Departed, efekt oceńcie sami...
                  Lewa strona (od góry) granica oddzielająca tło i włosy - brzydko to wygląda niestety. Oczy też nie do końca, sztucznie "podrasowne" a ostrość widać wypadła nieco niżej.
                  Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Komentarz

• VanMurder
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 600

Zamieszczone przez hofi66
                    Lewa strona (od góry) granica oddzielająca tło i włosy - brzydko to wygląda niestety. Oczy też nie do końca, sztucznie "podrasowne" a ostrość widać wypadła nieco niżej.
                    zjecie robione było na f5 przy 1/800sec więc o braku ostrości nie ma mowy...
                    tło oryginalne (nie wklejane) złapane na ISO 1000 przy -2EV

a efekt który powstał w LG to przypadłość 85L tak jak na tej fotce:

Zamieszczone przez Bahrd
                    Znalazłem:
                    http://www.pbase.com/anerino/image/82095057.jpg - to zdjęcie też było przedmiotem burzliwej dyskusji, podobnie jak Twoje z dziewczynkami.
                    to już drugi raz, kiedy ktoś zarzuca mi że wklejam postacie w tło do kiedy przykręciłem ten obiektyw - chyba go jednak nie kupię ;(

pozdrawiam i dzięki za krytykę

a tak BTW to kalendarz masz zarąbisty na stronie oczywiście ten Jazzowy bo ten z widoczkami to mi się kojarzy z czasami PRL
                    Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790.

Komentarz

• corass
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 102

Zamieszczone przez Soviet
                      A nie 24... ?
                      jak już to 25 12,5 parzystej i 12,5 parzystych - tzw. przeplot.
                      jest jeszcze 25 klatek i to jest progresive scan.
                      10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Komentarz

• Bahrd
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 3053

Zamieszczone przez VanMurder
                        to już drugi raz, kiedy ktoś zarzuca mi że wklejam postacie w tło do kiedy przykręciłem ten obiektyw - chyba go jednak nie kupię ;(
                        Przemyśl to
                        EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• VanMurder
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 600

Zamieszczone przez Bahrd
                          Przemyśl to
                          wiem ale cholera jest za wąska... 50/1.2 chyba by mi bardziej leżała i ma podobny BOKEH!

anyway

tu jest psd (w zasadzie jego miniaturka w 8bit) do zdjęcia które ostatnio wystawiłem:

jak ktoś ma ochotę pogrzebać, podsmażyć, poprawić, doprawić jestem otwarty na wszelkie sugestie
                          i z chęcią zobaczę zdjęcie po poprawkach, celem ewentualnego do edukowania się lub wymiany doświadczeń...

wystawiłem ten PSD na prośbę jednego z Userów któremu ten plastikowy efekt podobał się i chciał wiedzieć jak go uzyskałem, może jeszcze ktoś będzie zainteresowany...
                          pozdrawiam
                          Van.

Komentarz

• werek
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 404

jak już to 25 12,5 parzystej i 12,5 parzystych - tzw. przeplot.
                            jest jeszcze 25 klatek i to jest progresive scan.
                            haa. troche techniki i juz sie czlowiek gubi

system pal (obowiazujacy w polsce) to telewizja nadawana w rozdzielczosci 768x576x50i gdzie ostatni parametr to ilosc skanowan obrazu a "i" mowi o przeplocie czyli jest 25 par półklatek. czemu 50?? poniewaz latwiej jest zsynchronizowac elementy elektroniczne i dzialo elektronowe w tv z siecia ktora dziala na prad przemienny 50Hz (a w kazdym razie takie bylo historyczne zalozenie, aktualnie nie ma to wiekszej roznicy). w ten spsosb jest wyswietlany obraz w kazdym telewizorze (no moze oprocz tych 100Hz ale nawet one nie robia progresive scan czyli wyswietlenie calej klatki, poniewaz musialyby uwzglednic przesuniecia i zmiany pomiedzy polklatkami)

Z ciekawostek to w 2014 maja wylaczyc analogowe nadajniki telewizji i przejsc na cyfrowe, cyrk jest o to ze polski rzad jeszcze nie wie na jaki system cyfrowy i dlatego siedza cicho bo jak sie ich ktos zapyta, to nie beda wiedziec co odpowiedziec .

nic tylko "welcome to poland"

End Of OT
                            Ostatnio edytowany przez werek; 11140. Powód: literowki
                            Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

• MalFunkTion
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 72

VanMurder - dzieki za to psd - pomoglo mi to w wielu sprawach zwiazanych z podstawowymi kwestiami PS

www.djmal.pl

Komentarz

• Bahrd
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 3053

Zobaczcie http://www.rp.pl/galeria/5,90864.html i porównajcie z jednym ze zdjęć parę postów wyżej
                                EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

Pracuję...