nowe lampy Quantuum z serii move i pulse

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zoomi
    Uzależniony
    • 2012
    • 551

Odp: nowe lampy Quantuum z serii move i pulse

nie wiem dlaczego zasugerowałem się że Move to lampy z opcją zasilania plenerowego... to zwykłe lampy na 230V heh

no nic, zobaczymy co nowego w Dual Power się pojawi, póki co dwie "stare" DP600Ws niech sobie leżą

"stare" w US > The Mettle 300AD and 600AD are priced at $257.75 and $298.25 - u nas zdaje się skończyły i przypłynie dopiero nowy model ?

Komentarz

• sweetek
      Bywalec
      • 2009
      • 166

nie wydaje mis się, żeby one miały coś nadzwyczajnego ponad zwykłe chińczyki... może kwestia wmontowanego pilota jest fajnym rozwiązaniem, choć w dobie wszechpanującego HSSa i ETTLa chyba kiepskie rozwiązanie.
      gg: 6096145

Komentarz

• grzegorzki
        Początki nałogu
        • 2009
        • 369

Zamieszczone przez Ulisses
        Możesz sobie zamówić nówkę prosto u producenta: AC/DC Dual Power Flash light MT-600AD
        A nawet możesz zamówić osobę która sprawdzi towar w porcie docelowym.
        Minimum Order Quantity: 50 Set/Sets
        Port: Shanghai
        Packaging Details: 2 sets per carton,each with individual packing

Ahooooooooooj.
        6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
        Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• zoomi
          Uzależniony
          • 2012
          • 551

to by mogła być mocno oświetlona sesja w porcie ...50 dual powerów

Komentarz

• grzegorzki
            Początki nałogu
            • 2009
            • 369

Zamieszczone przez zoomi
            to by mogła być mocno oświetlona sesja w porcie ...50 dual powerów
            Za dwa tygodnie wielkie show Tall Ships w Szczecinie, będzie jak znalazł
            6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
            Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• live
              Coś już napisał
              • 2013
              • 72

Dzisiaj odebralem lampy Quantuum Move 400 Ws. Zaczynam testowanie. Na ta chwile po zrobieniu kilkudziesieciu zdjec nie bylo problemu z zawahaniem temperatury, z brakiem synchronizacji.
              Lampy dzialaja z najnowszymi pocket wizardami TT1 i TT5.
              Wiecej informacji za kilka dni po dłuższym czasie pracy.

Komentarz

• olaf1985
                Dopiero zaczyna
                • 2013
                • 39

Czekamy
                Zamieszczone przez live
                Dzisiaj odebralem lampy Quantuum Move 400 Ws. Zaczynam testowanie. Na ta chwile po zrobieniu kilkudziesieciu zdjec nie bylo problemu z zawahaniem temperatury, z brakiem synchronizacji.
                Lampy dzialaja z najnowszymi pocket wizardami TT1 i TT5.
                Wiecej informacji za kilka dni po dłuższym czasie pracy.

Komentarz

• Fotopstryczek
                  Uzależniony
                  • 2013
                  • 653

Dostałem informację na meila, że Quantuum Move 400, działają z czasem x-sync puszki i krótszymi czasami (z odpowiednim wyzwalaczem). Ciekawe czy tak naprawdę jest

Komentarz

• live
                    Coś już napisał
                    • 2013
                    • 72

Wiec po kilku dniach uzywanie lamp Move 400 co nieco o nich napisze ponizej:

W opakowaniu znajdują się:

- lampa Quantuum Move 400
                    - czasza
                    - żarówka modelująca 150 W
                    - kabel zasilający
                    - kabel synchronizacyjny
                    - szklana osłona palnika
                    - 2 bezpieczniki 8A
                    - osłona na żarówke na czas transportu

Lampy sa estetyczne i wykonane z dobrej jakosci materiałów i nie są słabej jakości chińskimi lampkami sprzedawanymi przez innych producentów.

Lampy:

Firma Quantuum oferuje wysokiej jakosci lampy i z dużą ilość dostępnych akcesoriów (softboxy, beauty dish, plastry miodu, statywy, snooty, wrota, wyzwalacze) za rozsądne pieniądze.
                    Lampy testowane byly przez kilka dni podczas festiwalu i robione byly z ich pomocą mini sesje dla polskich celebrytów i gwiazd.
                    Po złożeniu lamp i założeniu na nie softboxa octa 120 cm a ja drugą beauty dish 55 cm z plastrem miodu były gotowe do pracy. Lampy z aparatem Canon 1x były synchronizowane wyzwalaczami Pocket Wizard TT5 i TT1.
                    Czas ładowania lampy jest bardzo krótki i wynosił od nie całej sekundy do mas 1,5 sekundy przy mocy ustawionej na ok 70% do 90%.
                    Pokrętła regulacji dają mozliwość regulacji lampy modelującej i mocy błusku w zakresie 5.0 - 8.0 z krokiem 0.1 (1/32 – 1/1). Juz przy najmniejszej mocy lampy fotocela drugiej lampy dziala prawidłowo w wiekszości wnętrz. Problem pojawił sie jedynie przy bardzo jasnych pomieszczeniach, ale to chyba jest w większości lamp.
                    W przypadku zastosowania wyzwalaczy radiowych typu Pocket Wizard do kazdej z lamp lub rozbudowanie o system radiowego sterowania lampą Quantuum Navigator wszelkie problemy znikają.
                    Quantuum Navigator umożliwia zdalnie wyzwalać lampę, regulować siłę błysku, włączać i wyłączać światło modelujące i sygnalizację akustyczną
                    Najważniejsza cechą lamp jest utrzymywanie stałej temperatury barwowej jak i powtarzalność błysków, fotocela z funkcją pomijania przedbłysku pomiarowego TTL, automatyczne rozładowanie lampy po zmniejszeniu energii błysku jak i pamięć ustawień i przywracanie ich po ponownym uruchomieniu lampy.
                    Seria Move jest przeznaczona do szerokiego zastosowania od amatorskiego do półprofesjonalnego (idealnie bedą działały w mniejszych studiach fotograficznych, przy wykonywaniu zdjęć produktów jak i do nauki fotografii studyjnej)
                    Polecam wszystkim zakup tych lamp przez jakość wykonania, łatwość obsługi jak i niską cene.
                    Lampy posiadają 2 lata gwarancji.

Jesli macie pytania to zapraszam ale nie wiem czy na wszystkie dam rade odpowiedziec Za krótko je uzywałem.

Komentarz

• Flores
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 104

Dobra, wszystko ładnie ale co z trzymaniem temperatury? Bo czasami moje Dual Power potrafią wkurzyć i myślę nad wymianą.
                      pawelflorczak.com

Komentarz

• .Irwusek
                        Bywalec
                        • 2011
                        • 125

ta seria lamp nie ma jakiegoś zew zasilania, jak chce się brać je w plener to trzeba zaopatrzyć się w jakiś zasilacz/generator ?
                        - FB -
                        Canon + szkła

Komentarz

• live
                          Coś już napisał
                          • 2013
                          • 72

Gdzies chyba wycielo mi kawalek tekstu o temperaturze barwowej. Lampy trzymaja temperature wg mnie dobrze. Nie mialem jakichs zmian podczas robienia zdjec.
                          Wg mnie lampy lepiej daja rade z temperatura niz DualPower czy wczesniejsze modele Quantuum.

Niestety jak na razie podczas sesji w plenerze zostaje jedynie mały agregat pradotwórczy.

Komentarz

• Fotopstryczek
                            Uzależniony
                            • 2013
                            • 653

Synchronizują w HSS? Najlepiej podaj z jaką puszką testowałeś (HSS zależy od migawki).
                            W sklepie uważali, że synchronizują a jak spytałem czy testowali to dostałem odpowiedź, że sprawdzą

Komentarz

• live
                              Coś już napisał
                              • 2013
                              • 72

Testowalem z Canon 1Dx - nie testowalem HSS - wg opisu powinne synchronizowac sie do 1/2000

Komentarz

• Fotopstryczek
                                Uzależniony
                                • 2013
                                • 653

Zamieszczone przez live
                                Testowalem z Canon 1Dx - nie testowalem HSS - wg opisu powinne synchronizowac sie do 1/2000
                                Wziąłeś to ze specyfikacji (czas błysku)?
                                Przy takim krótkim czasie błysku (1/2000) HSS nie ma prawa działać z puszką, która ma x-sync 1/200s. Migawka nadal lata tak jak dla 1/200s tylko zmniejsza szczelinę.

Chyba dam sobie spokój z HSS i wrócę do szarych filtrów

Komentarz

Pracuję...