W czym nosić sprzęt studyjny??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuzynPit
    Początki nałogu
    • 2008
    • 398

W czym nosić sprzęt studyjny??

Wydaje mi się że tego tematu nie było jeszcze...
    Otóż pewnie w dużej mierze sprzęt studyjny leży i czeka w studio, ale co jeśli musimy być mobilni sprzętowo? W co załadować ten sprzęt??
    Rozglądałem się za w miare dobrymi cenowo torbami i mam do dyspozycji dwie torby:
    http://allegro.pl/torba-43x28x22cm-n...665894838.html
    oraz
    http://allegro.pl/duza-torba-na-lamp...675965759.html

Owszem jest jeszcze quantuum czy inne droge torby elfo etc... ale trochę przekracza mój budżet.
    Teraz pyt. czy ktoś miał styczność z tymi torbami? Najlepsze jest to że te tańsze torby mają mocowanie np na statywy co zdecydowanie może ułatwić mi przemieszczenia się sprzętu!
    Kto miał styczność niech wyrazi swoją opinię i ewentualnie poleci coś innego

pozdro
    Ostatnio edytowany przez KuzynPit; 20006.
  • marszull
    Bywalec
    • 2011
    • 126

Jak masz juz kupowac torbe na sprzet studyjny, to najlepiej taka ktora pomiesci lampy razem ze statywami i innymi pierolami (zlozone boxy, kable itd) i posiada kolka
    Ja mam taka torbe bowensa ale musialbys objerzec oferte fripers czy funsports
    http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html
    wiem ze jest duzo drozsza niz te pokazane prze Ciebie, ale gwarantuje ci ze torby takiego rodzaju s zdecydowanie lepsze do przewozenia sprzetu
    Ostatnio edytowany przez marszull; 38324.

Komentarz

• KuzynPit
      Początki nałogu
      • 2008
      • 398

Wiesz aczkolwiek nie mam niestety takiego budżetu bo owszem myslałęm o czymś takim pseudo walizkowym ale patrząc na perspektywy to raczej wątpie że uzbiera mi się kilka lamp i innych pierdół które bym wsadził do torby więc na razie opieram się max o 2 lampach,2 statywach i mniej wiecej tyle dlatego te torby tansze będą dla mnie i poręczniejsze i bardziej pakowne.

Komentarz

• model
        Początki nałogu
        • 2008
        • 346

ja się rozglądam za czymś takim:

AFE jest firmą handlową prowadzącą sprzedaż hurtową i detaliczną Akcesoriów Fotograficzno-Elektronicznych.

wydaje mi się, że to najrozsądniejsze rozwiązanie dla 3 lamp ze statywami
        Podpisy kłamią

Komentarz

• KuzynPit
          Początki nałogu
          • 2008
          • 398

na dobrą sprawę takie walizki na kółkach to można taniej troche zrobić:] kupując normalną walizkę turystyczną i trochę ją zmodyfikować w postaci zrobienia jakiejś wytłoczki na sprzęt tudzież usztywnienia wewnątrz. Bo patrząc na tę z AFE to nie bardzo się różni od normalnej turystycznej takiej usztywnianej;]

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

Większość producentów sprzętu studyjnego oferuje torby,walizki ,do transportu lub przechowywania.Używam walizek Quantuum.Stosunek jakości do ceny [moim zdaniem]b.dobry.
            Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• marszull
              Bywalec
              • 2011
              • 126

Zamieszczone przez KuzynPit
              na dobrą sprawę takie walizki na kółkach to można taniej troche zrobić:] kupując normalną walizkę turystyczną i trochę ją zmodyfikować w postaci zrobienia jakiejś wytłoczki na sprzęt tudzież usztywnienia wewnątrz. Bo patrząc na tę z AFE to nie bardzo się różni od normalnej turystycznej takiej usztywnianej;]
              rozni sie wielkscia i ksztaltem
              przynajmniej ta bowensa ktora uzytkuje i te z linkow z fripersa
              w sklepach z walizkami nie widzialalem takich
              ale mozliwe ze sa

Komentarz

• KuzynPit
                Początki nałogu
                • 2008
                • 398

marszull-mnie nie chodzi o idealnie taką ale są hmmm niewielkie gabarytowo normalne walizki na kółeczkach o sztywnych plastikowych ściankach.
                Ale wróciwszy do tematu- dalej szukam opinii o tych tańszych torbach Narazie widzę przeważa Quantuum.

Komentarz

• strideer
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1905

Mam i korzystam z torby-walizki Bowensa. Są w dwóch rozmiarach - ja mam większą, ale bez kółek. Mogę polecić - solidnie wykonana z zewnątrz, w środku grube gąbki mocowane na rzepy. Raczej nie ma szansy czegoś zepsuć, zniszczyć - chyba że celowo się zaatakuje samą torbę. Cena nie należy do najniższych, ale moim zdaniem warto. Zaznaczam, że nie miałem styczności z produktami innych firm.

Komentarz

• KuzynPit
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 398

Ja zrobię małego up`a tematu bo hmmm ost natrafiłem na pewną opcje otóż Qunatuum ma jeszcze w ofercie inną torbę droższą i większą na kółkach:> Ktoś coś wie o niej/ miał ją bądź ma?:> Jakieś opinie na jej temat by mnie się przydały:>

Komentarz

• janmar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3468

Mam 3 torby Quantuum na kółeczkach z wyciagana rączką do ciągnięcia.
                      Uzywam do lamp studyjnych.Ma dużo rzepowych wkładek do konfiguracji wnetrza tak że mozna uzywac i do body+obiektywy itp.
                      Bardzo solidne.Polecam.

Komentarz

• KuzynPit
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 398

hmmm a jak z głębokością? bo ja myśle o jakiejś takiej walizce gdzie dałoby się upchać i lampe i 40cm Beuaty disha:> dałoby rade?? bo do aparatu to mam plecak

Komentarz

• janmar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3468

Eee,to Ty potrzebujesz tapczan na kółkach i z rączką...a piszesz o torbie

Do plecaka to wkładam tyle ile swobodnie mogę nieść.Więcej lub długie szkła to torba i bagażnik.Mam lampy z zasilaniem aku więc też to trudne do wetknięcia w plecak .

torba ma [wg.pomiaru mego miarą calówką] 22cmx36cmx53cm,wewnątrz.
                          Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• KuzynPit
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 398

Hehehe:P nie no bez przesady:P
                            Bardziej ostatnimi czasy chodzi za mną zrobienie z takiej sztywnej walizki turystycznej wytłoczek z pianki do wnętrza walizki dopasowane do lampy itd itp.

Również mam lampe z aku aczkolwiek jednak wsio nie wejdzie do Fastpacka:P

Czyli torba jest nie duża. Ale chyba jest lepsza od tej tańszej wersji quantuuma w sensie bardziej poręczna i mocarniejsza??

Komentarz

• janmar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3468

Tak.Również nózki i kółka izolują od podłoża.Można wlec,nieść za rączkę,nieść na pasie na ramieniu.Duża kieszen na przewody, opasujące pasy wspomagajace suwak.No i nie pamiętam ceny ale pamiętam że była najlepsza z rozpatrywanych.Cordura.

Komentarz

Pracuję...