W czym nosić sprzęt studyjny??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuzynPit
    Początki nałogu
    • 2008
    • 398

no na necie 190-210zł kosztują a te mniejsze bodajże 130-150.

Komentarz

• KuzynPit
      Początki nałogu
      • 2008
      • 398

Wrócę do tematu... ostatnio przypadkowo trafiłem na pewną rzecz dotyczącą opakowywania sprzętu...

I tak sobie myślę czy ktoś z tego korzystał? Miał styczność? Czy to faktycznie trwałe jest?

Komentarz

• r3b
        Bywalec
        • 2011
        • 216

A wiesz ze link dotyczy tylko tej poduszki... :-)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Komentarz

• KuzynPit
          Początki nałogu
          • 2008
          • 398

r3b no tak bo to jest wypełnienie tylko i się pytam czy ktoś tego używał... bo na dobrą sprawę jeśli to co widzę w google na ten temat to można to wsadzić to prawie każdej w miare sztywnego pokrowca etc i dopasuje się to do sprzętu jaki jest. I takim sposobem kupując dobrą sztywną walizkę turystyczną, wykładając ją od dołu i od góry takim wkładem, który się dopasuje, to teoretycznie rzecz biorąc będzie wytłoczka chroniąca sprzęt. Identycznie jak gąbka?

Komentarz

• r3b
            Bywalec
            • 2011
            • 216

No będzie... Ale czy nie lepiej sobie kupić gąbkę i powycinać??

Komentarz

• wiktor2323
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 1290

Lepiej, bardziej solidnie będzie kupić mate wygłuszającą i powycinać..|
              Facebook

Komentarz

• KuzynPit
                Początki nałogu
                • 2008
                • 398

Hmmm tylko z tego co widzę to one nie są zbyt grube:P
                a skoro 60x60x2cm kosztuje 3zł to musiałbym ich kupić z hmmm 15-20 żeby zrobić wytłoczkę na lampę:P a to samo się do pasowywuje do lampy...

aczkolwiek tu jest bardziej w celu zabezpieczenia wysyłek...
                Ostatnio edytowany przez KuzynPit; 20006.

Komentarz

• jezyor
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 103

pozwolę się wciąć z własnym pomysłem...
                  może nie wszystko ale sporo da się zmieścić i wygodnie transportować w torbie na perkusyjny hardware. po epizodzie perkusisty (20 letnim ) została mi taka torba i teraz spokojnie mieszczę w niej statywy do oświetlenia, złożone blendy i inne graty. polecam takie rozwiązanie bo i cenowo jest dobre.

przykład: http://allegro.pl/pokrowiec-torba-na...048767871.html
                  mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
                  www.barwnie.com

Komentarz

• greatidea
                    Coś już napisał
                    • 2010
                    • 66

Niezłe, i cena sympatyczna

Komentarz

• hekselman
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 568

Zamieszczone przez jezyor
                      przykład: [ url]http://allegro.pl/pokrowiec-torba-na-hardware-brador-producent-i2048767871.html[/url]
                      Używam podobnych toreb - z tym że moje mają całą górną "pokrywkę" odsuwaną na okrągło co bardzo ułatwia i pakowanie i szukanie - i bardzo chwalę.
                      Sztywne i naprawdę bardzo solidne.
                      W połączeniu "na sztorc" z dostepnymi w Ikei tanimi wózkami to znakomita wersja "mobilna"
                      Statywy wchodzą bez problemu!
                      Polecam też taki wózek - po zdjęciu oryginalnej torby wożenie ogromnego plecaka to po prostu przyjemność
                      Wiem że cena zdecydowanie inna - ale też zakładam że to co w środku warte zabezpieczenia.

Komentarz

• snowgoose
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 38

Zamieszczone przez jezyor
                        pozwolę się wciąć z własnym pomysłem...
                        może nie wszystko ale sporo da się zmieścić i wygodnie transportować w torbie na perkusyjny hardware. po epizodzie perkusisty (20 letnim ) została mi taka torba i teraz spokojnie mieszczę w niej statywy do oświetlenia, złożone blendy i inne graty. polecam takie rozwiązanie bo i cenowo jest dobre.

przykład: http://allegro.pl/pokrowiec-torba-na...048767871.html
                        Zupełnie identyczne są torby Elfo. Mieliśmy takie z zestawem 2 x Quant 600 Pro.
                        Jak dla mnie bardzo dobra opcja - warto mieć przekładkę z gąbki obszytej materiałem. Na dno statywy i kable, na wierzch lampy i lekkie pierdoły.
                        Na dnie również gąbka - można też włożyć np styropian 1 lub 2cm.
                        Oczywiście cena Elfo była jakaś kosmiczna z lekka, ale my kupiliśmy razem w zestawie.
                        Do tego wszystkiego polecam coś takiego:
                        http://allegro.pl/wozek-transportowy...062430030.html
                        Cena wysoka, ale wysoce praktyczne i uniwersalne rozwiązanie
                        Zawsze po właściwej stronie obiektywu

5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXII

Komentarz

Pracuję...