W czym nosić sprzęt studyjny??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuzynPit
    Początki nałogu
    • 2008
    • 398

W czym nosić sprzęt studyjny??

Wydaje mi się że tego tematu nie było jeszcze...
    Otóż pewnie w dużej mierze sprzęt studyjny leży i czeka w studio, ale co jeśli musimy być mobilni sprzętowo? W co załadować ten sprzęt??
    Rozglądałem się za w miare dobrymi cenowo torbami i mam do dyspozycji dwie torby:
    http://allegro.pl/torba-43x28x22cm-n...665894838.html
    oraz
    http://allegro.pl/duza-torba-na-lamp...675965759.html

Owszem jest jeszcze quantuum czy inne droge torby elfo etc... ale trochę przekracza mój budżet.
    Teraz pyt. czy ktoś miał styczność z tymi torbami? Najlepsze jest to że te tańsze torby mają mocowanie np na statywy co zdecydowanie może ułatwić mi przemieszczenia się sprzętu!
    Kto miał styczność niech wyrazi swoją opinię i ewentualnie poleci coś innego

pozdro
    Ostatnio edytowany przez KuzynPit; 20006.
  • marszull
    Bywalec
    • 2011
    • 126

Jak masz juz kupowac torbe na sprzet studyjny, to najlepiej taka ktora pomiesci lampy razem ze statywami i innymi pierolami (zlozone boxy, kable itd) i posiada kolka
    Ja mam taka torbe bowensa ale musialbys objerzec oferte fripers czy funsports

wiem ze jest duzo drozsza niz te pokazane prze Ciebie, ale gwarantuje ci ze torby takiego rodzaju s zdecydowanie lepsze do przewozenia sprzetu
    Ostatnio edytowany przez marszull; 38324.

Komentarz

• KuzynPit
      Początki nałogu
      • 2008
      • 398

Wiesz aczkolwiek nie mam niestety takiego budżetu bo owszem myslałęm o czymś takim pseudo walizkowym ale patrząc na perspektywy to raczej wątpie że uzbiera mi się kilka lamp i innych pierdół które bym wsadził do torby więc na razie opieram się max o 2 lampach,2 statywach i mniej wiecej tyle dlatego te torby tansze będą dla mnie i poręczniejsze i bardziej pakowne.

Komentarz

• model
        Początki nałogu
        • 2008
        • 346

ja się rozglądam za czymś takim:

AFE jest firmą handlową prowadzącą sprzedaż hurtową i detaliczną Akcesoriów Fotograficzno-Elektronicznych.

wydaje mi się, że to najrozsądniejsze rozwiązanie dla 3 lamp ze statywami
        Podpisy kłamią

Komentarz

• KuzynPit
          Początki nałogu
          • 2008
          • 398

na dobrą sprawę takie walizki na kółkach to można taniej troche zrobić:] kupując normalną walizkę turystyczną i trochę ją zmodyfikować w postaci zrobienia jakiejś wytłoczki na sprzęt tudzież usztywnienia wewnątrz. Bo patrząc na tę z AFE to nie bardzo się różni od normalnej turystycznej takiej usztywnianej;]

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

Większość producentów sprzętu studyjnego oferuje torby,walizki ,do transportu lub przechowywania.Używam walizek Quantuum.Stosunek jakości do ceny [moim zdaniem]b.dobry.
            Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• marszull
              Bywalec
              • 2011
              • 126

Zamieszczone przez KuzynPit
              na dobrą sprawę takie walizki na kółkach to można taniej troche zrobić:] kupując normalną walizkę turystyczną i trochę ją zmodyfikować w postaci zrobienia jakiejś wytłoczki na sprzęt tudzież usztywnienia wewnątrz. Bo patrząc na tę z AFE to nie bardzo się różni od normalnej turystycznej takiej usztywnianej;]
              rozni sie wielkscia i ksztaltem
              przynajmniej ta bowensa ktora uzytkuje i te z linkow z fripersa
              w sklepach z walizkami nie widzialalem takich
              ale mozliwe ze sa

Komentarz

• KuzynPit
                Początki nałogu
                • 2008
                • 398

marszull-mnie nie chodzi o idealnie taką ale są hmmm niewielkie gabarytowo normalne walizki na kółeczkach o sztywnych plastikowych ściankach.
                Ale wróciwszy do tematu- dalej szukam opinii o tych tańszych torbach Narazie widzę przeważa Quantuum.

Komentarz

• strideer
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1905

Mam i korzystam z torby-walizki Bowensa. Są w dwóch rozmiarach - ja mam większą, ale bez kółek. Mogę polecić - solidnie wykonana z zewnątrz, w środku grube gąbki mocowane na rzepy. Raczej nie ma szansy czegoś zepsuć, zniszczyć - chyba że celowo się zaatakuje samą torbę. Cena nie należy do najniższych, ale moim zdaniem warto. Zaznaczam, że nie miałem styczności z produktami innych firm.

Komentarz

• KuzynPit
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 398

Ja zrobię małego up`a tematu bo hmmm ost natrafiłem na pewną opcje otóż Qunatuum ma jeszcze w ofercie inną torbę droższą i większą na kółkach:> Ktoś coś wie o niej/ miał ją bądź ma?:> Jakieś opinie na jej temat by mnie się przydały:>

Komentarz

• janmar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3468

Mam 3 torby Quantuum na kółeczkach z wyciagana rączką do ciągnięcia.
                      Uzywam do lamp studyjnych.Ma dużo rzepowych wkładek do konfiguracji wnetrza tak że mozna uzywac i do body+obiektywy itp.
                      Bardzo solidne.Polecam.

Komentarz

• KuzynPit
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 398

hmmm a jak z głębokością? bo ja myśle o jakiejś takiej walizce gdzie dałoby się upchać i lampe i 40cm Beuaty disha:> dałoby rade?? bo do aparatu to mam plecak

Komentarz

• janmar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3468

Eee,to Ty potrzebujesz tapczan na kółkach i z rączką...a piszesz o torbie

Do plecaka to wkładam tyle ile swobodnie mogę nieść.Więcej lub długie szkła to torba i bagażnik.Mam lampy z zasilaniem aku więc też to trudne do wetknięcia w plecak .

torba ma [wg.pomiaru mego miarą calówką] 22cmx36cmx53cm,wewnątrz.
                          Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• KuzynPit
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 398

Hehehe:P nie no bez przesady:P
                            Bardziej ostatnimi czasy chodzi za mną zrobienie z takiej sztywnej walizki turystycznej wytłoczek z pianki do wnętrza walizki dopasowane do lampy itd itp.

Również mam lampe z aku aczkolwiek jednak wsio nie wejdzie do Fastpacka:P

Czyli torba jest nie duża. Ale chyba jest lepsza od tej tańszej wersji quantuuma w sensie bardziej poręczna i mocarniejsza??

Komentarz

• janmar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3468

Tak.Również nózki i kółka izolują od podłoża.Można wlec,nieść za rączkę,nieść na pasie na ramieniu.Duża kieszen na przewody, opasujące pasy wspomagajace suwak.No i nie pamiętam ceny ale pamiętam że była najlepsza z rozpatrywanych.Cordura.

Komentarz

Pracuję...