Quantuum R+ Dual Power

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Canion
    Uzależniony
    • 2008
    • 551

Łukasz na pustyni fakt i 1200 bedzie mało do przebicia słonecznego . ale w warunkach PLciemnicy zwykle spokojnie daję rade okta 150 cm+ bowens 750. a na kontry zwykłe 580II ale to akurat jest spowodowane moim lenistwem w noszeniu gratów studyjnych w plener /bo generalnie staram sie używac stripów na kontre/

Komentarz

• tatlpz
      Coś już napisał
      • 2009
      • 94

Zamieszczone przez micles
      1) Proponuję wstawić JESZCZE większą fotę :P
      2) Z tego co kojarzę, to błyskasz oktą 120, która jednak trochę mocy potrzebuje...
      3) Do quantuumów można kupić zwykły aku żelowy albo ichni drugi battery pack i powinno być ok
      4) Wiadomo że im mocniej tym lepiej, ale także im mocniej tym drożej...
      1. sorry
      2. mam 120, 150, 180 kazda tak duza potrzebuje mocy
      3) bez sensu totalnie, te battery packi nei sa po prostu dobre
      4) nie koniecznie

Komentarz

• fmagik
        Początki nałogu
        • 2006
        • 334

a ja przymierzam się do tej Quantuum R+ Dual Power 600....... czas ładowania rzeczywiście doc "długi" ale biorąc pod uwagę to że ma się mobilny zestaw chyba warto pujśc na kompromis, a tak na marginesie to na aukcjach i w sklepach oferują lampy z 1/32 a na obudowach jest 1/16 czy wyszły nowsze wersje z większym zakresem?
        Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Komentarz

• aligator16
          Początki nałogu
          • 2008
          • 457

Zakres jest 1/32, dodatkowo nowo dostarczone lampy mają nowy batterypack, ładniej wygląda i da się wyciągnąć z niego baterię

Komentarz

• fmagik
            Początki nałogu
            • 2006
            • 334

Zamieszczone przez aligator16
            Zakres jest 1/32, dodatkowo nowo dostarczone lampy mają nowy batterypack, ładniej wygląda i da się wyciągnąć z niego baterię
            dzięki za podpowiedz
            Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Komentarz

• wedluk
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 28

Matus jestem posiadaczem 600 tki porównywałem z EX 580 dlatego ze aku padł . Jeden wniosek 2 x 580 i ta 600 może się schować.
              1. mniej dźwigania
              2. więcej błysku z 8 paluszków
              "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

Czekam na testy laboratoryjne :P

Komentarz

• tatlpz
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 94

co do pkt 2 to chyba cos zle policzyles Poza tym jesli nie rozrozniasz charakterystyki swiatla z flasha i z lampy studyjnej to faktycznie lepiej kupic 2 580tki za 3200 PLN.

Komentarz

• aligator16
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 457

Za 3200 to ja biorę 1000Ws + tronix i ex-y się mogą schować O funkcjonalności i jakości nie wspominam

Komentarz

• tatlpz
                      Coś już napisał
                      • 2009
                      • 94

dokladnie o to mi chodzilo. A to cena 2 580tek A i charakterystyka swiatla zupelnie inna. Jestem fanem malych lampek i strobist ale czasem potrzeba duzego swiecenia

Komentarz

• MatusP
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 442

Zamieszczone przez wedluk
                        Matus jestem posiadaczem 600 tki porównywałem z EX 580 dlatego ze aku padł . Jeden wniosek 2 x 580 i ta 600 może się schować.
                        1. mniej dźwigania
                        2. więcej błysku z 8 paluszków
                        No dobra, to teraz jak się ma moc 580ex do Yongnuo 460II? Skoro dwie 580 zjadają 600Ws na śniadanie, to ile Ws ma moja konstrukcja z trzema 460II i jedną 430ex na statywie? Patrząc na to, co wyszło na zdjęciach, jakoś mi się nie wydaje, żebym władał czymś, co było by blisko studyjnemu "tysiącowi" (który potrafi oświetlić postać z 1,5m przy iso 100 i f w okolicach 16-20)
                        BLOG

Komentarz

• marekb
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2273

Zamieszczone przez tatlpz
                          dokladnie o to mi chodzilo. A to cena 2 580tek A i charakterystyka swiatla zupelnie inna. Jestem fanem malych lampek i strobist ale czasem potrzeba duzego swiecenia
                          chodzi jeszcze o uniwersalność, dwie 580-tki podepniesz do dówch puszek i jedziesz reoprtaż a podepnij sutdyjną. Poza tym odbowiednie rozmieszczenie tych dwóch 580-tek (np na dwóch parasolkach blisko siebie, czy nawet bezpośrednio lecz oddalonych odpowiednio od siebie ) da ci większe pole niż jedna 600-tka. Jeśli dawałyby te dwie lampki to samo lub lepiej wybrałbym systemówki. Mobilność, mobilność, mobilność. Dzisiejsza sesja 1,5h i goniłem z jedną sb 28 na statywie z parasolką. Gdybym miał ten dual power nie zrobiłbym połowy z tego co zrobiłem.

Komentarz

• rysiaczek
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 897

Zamieszczone przez marekb
                            chodzi jeszcze o uniwersalność, dwie 580-tki podepniesz do dówch puszek i jedziesz reoprtaż a podepnij sutdyjną. Poza tym odbowiednie rozmieszczenie tych dwóch 580-tek (np na dwóch parasolkach blisko siebie, czy nawet bezpośrednio lecz oddalonych odpowiednio od siebie ) da ci większe pole niż jedna 600-tka. Jeśli dawałyby te dwie lampki to samo lub lepiej wybrałbym systemówki. Mobilność, mobilność, mobilność. Dzisiejsza sesja 1,5h i goniłem z jedną sb 28 na statywie z parasolką. Gdybym miał ten dual power nie zrobiłbym połowy z tego co zrobiłem.
                            Marku chyba nikt nie traktuje studyjnej lampy jako lampki do repo hope so...
                            Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• wedluk
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 28

Zamieszczone przez tatlpz
                              co do pkt 2 to chyba cos zle policzyles Poza tym jesli nie rozrozniasz charakterystyki swiatla z flasha i z lampy studyjnej to faktycznie lepiej kupic 2 580tki za 3200 PLN.
                              napisałem tylko ze 2 dają lepszy efekt tak się składa ze miałem 2 X 580 stąd porównanie. Cena 600Ws = cena EX580 więc jeśli ktoś ma jedna systemowa to lepiej kupić drugą bo wygodniej bo ettl itd.
                              z drugiej strony zajmuje się fotografią teatralną wiec charakterystyki mi są nie potrzebne, ale chętnie się nauczę posługiwać lampami studyjnymi i jeśli moge Cie prosić pokaz mi to jak sie robi ... Pozdr
                              "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."

Komentarz

• Voy
                                Coś już napisał
                                • 2010
                                • 60

Zamieszczone przez wedluk
                                napisałem tylko ze 2 dają lepszy efekt Pozdr
                                Nie wydaje mi się że lepszy ale zgodzę się że inny i pewnie lepszy dla Ciebie w danej sytuacji skoro tak twierdzisz. Chyba nie ma co uogólniać.

Komentarz

Pracuję...