Mój wygląda solidnie. Nie ma tam większej filozofii - stalowe pręty - raczej się nie połamią. Pierścień - też nie. Jedyne co najszybciej mogłoby pójść, to rzepy, ale one też wyglądają na najsowe. Jedyną różnicą, której na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie stwierdzić jest ich działanie na światło.
Quantuum R+ Dual Power
Zwiń
X
-
-
Mobilny Quantuum R + to ciekawy wynalazek. Miałam okazję zrobić 2 sesyjki przy jego użyciu. Moda i jakieś portreciki, wiecie, takie tam.
Czy wam tak samo jak nam akumulator starczał na 300shotów?Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Patent z wyzwalaniem 600WS dual power z fotoceli, za pomocą lampy systemowej w HSS działa
Wczoraj sprawdzałem.Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra CanonKomentarz
-
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30DKomentarz
-
Komentarz
-
Działać to musi (powinno :P) zawsze. Główny problem jest z wydajnością i równomiernością oświetlenia. Zobaczę w sobotę.Komentarz
-
Wyjasnij prosze przyczyne tego szalenstwa..
1. Czy czesto fotografujesz w okolicach slonca..? Doslownie..
2. Zadzialac - zadziala. Fotocela wylapie blysk i odpali lampe. Oczywiscie, na zdjeciu tego nie uchwycisz.
3. Profoto produkuje systemy oswietleniowe gdzie czas trwania flasha siega 1/8000 sekundy.. nie wiem, czy porownywanie osiagow Quantuuma jest na miejscu..
Bardzo Cie prosze, wyjasnij przyczyne stosowania takiej migawki ! Bo - z calym szacunkiem - malo kto przy zdrowych zmyslach ma powody przekraczac 1/250 sekundy..Komentarz
-
Widac, ze nie do konca wiesz o czym piszeszWyjasnij prosze przyczyne tego szalenstwa..
2. Zadzialac - zadziala. Fotocela wylapie blysk i odpali lampe. Oczywiscie, na zdjeciu tego nie uchwycisz.
3. Profoto produkuje systemy oswietleniowe gdzie czas trwania flasha siega 1/8000 sekundy.. nie wiem, czy porownywanie osiagow Quantuuma jest na miejscu..
Bardzo Cie prosze, wyjasnij przyczyne stosowania takiej migawki ! Bo - z calym szacunkiem - malo kto przy zdrowych zmyslach ma powody przekraczac 1/250 sekundy..
1. Nie trzeba słońca nawet aby body pokazywało czas 1/2000s,wystarczy przyslona 1.2 i juz jest problem nawet w cieniu, nie mowiac o sloncu
2. na zdjeciu bedzie widac blysk
3. sek w tym, że aby lampa dzialala z krotkimi czasami to czas blysku jej ma byc wlasnie dlugi, ponad 1/250s, z dosc oczywistych powodow
Ja nie wyobrazam sobie fotografowania w plenerze z ograniczeniem czasu 1/250s, filtry szare rozwiazuja czesc problemow z czasami, ale dodaja nowych, lapanie blikow pod slonce, gorsza jakosc zdjec, czasami problemy z kolorami, gorszy kontrast i ciemnosc w wizjerze, czyli gorsza praca AFKomentarz
-
Stosowanie filtrów szarych na obiektywie wymaga wzrostu mocy lampy co nie jest mi na rękę przy lampie 300Ws.Wyjasnij prosze przyczyne tego szalenstwa..
Bardzo Cie prosze, wyjasnij przyczyne stosowania takiej migawki ! Bo - z calym szacunkiem - malo kto przy zdrowych zmyslach ma powody przekraczac 1/250 sekundy..
1 Tak, często.
2 Właśnie ,że uchwycę polecam ten filmik:
3 Profoto jest kilkukrotnie droższe, a ja fotografuję dla przyjemności.
Mój Canon 5DII przy wyzwalaniu chińskimi Phottixami synchronizuje się do 1/160, niestety ta wartość dla poprawnej ekspozycji tła wymaga przymknięcia przysłony do wartości np 8 (tak miałem ostatnio). F8 to już jednak spora GO i mi nie odpowiada.
Poza tym sebcio80 chyba dość logicznie już ci odpowedział.R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30DKomentarz
-
Tutaj ja czegoś nie rozumię. Też się bawiłem krótkimi czasami w studio i to rozumie można rozmyć tło na niskich przysłonach, ale po co rozmycie tła w pleneże. Skoro już się ruszyliśmy z tym całym majdanem w plener to chyba po to aby było widać, że gdzieś jesteśmy poza studiem. Po co rozmywać do plamy jezioro, czy jakieś ruiny np. pofabryczne.A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
to juz kwestia kadru i podejscia do zdjec, uwierz mi ze czasami i ruiny czy jezioro w tle rozmazane poza GO moga wygladac fascynujaco, znacznie lepiej niz ostre i wyrazne, no i nie ma piekniejszego widoku jak bokeh z lisci przez ktore przeciskaja sie promienie slonca,Tutaj ja czegoś nie rozumię. Też się bawiłem krótkimi czasami w studio i to rozumie można rozmyć tło na niskich przysłonach, ale po co rozmycie tła w pleneże. Skoro już się ruszyliśmy z tym całym majdanem w plener to chyba po to aby było widać, że gdzieś jesteśmy poza studiem. Po co rozmywać do plamy jezioro, czy jakieś ruiny np. pofabryczne.
chodzi po prostu o to aby miec kazda mozliwosc,
(ps. ja w zasadzie w plenerze nigdy nie przymykam obiektywow)Komentarz
-
Ja też nie rozumię jak można takie byki robić Panie pleneże.Tutaj ja czegoś nie rozumię. Też się bawiłem krótkimi czasami w studio i to rozumie można rozmyć tło na niskich przysłonach, ale po co rozmycie tła w pleneże. Skoro już się ruszyliśmy z tym całym majdanem w plener to chyba po to aby było widać, że gdzieś jesteśmy poza studiem. Po co rozmywać do plamy jezioro, czy jakieś ruiny np. pofabryczne.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
Komentarz