Nauka obsługi Adobe Photoshop 8.0 CS PL

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Też to gdzieś czytałem na stronie Heliona.

Komentarz

• sal
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1122

No to spróbuję napisać do Helionu i zapytać o jakąś konkretniejszą datę. O ile ją znają. Jak nie to kupię to wydanie, które jest teraz...
      Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Alzail
        Uzależniony
        • 2005
        • 574

a czy w tej ksiazce jest np. dokladnie napisane jak usunac szum z fotki ? albo wyostrzyc ? bo o cos takiego mi chodzi glownie
        350D

Komentarz

• McKane
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2015

Looknij do spisu tresci na stronie Helionu a bedziesz wszystko wiedzial

Sa tam rzeczy ktore wymieniles i dziesiatki innych rownie przydatnych. To jest taka ksiazka ze nie ma szans ze bedziesz zalowal wydanej kasy ... no chyba ze jestem zawodowym grafikiem

Aha teraz widze ze masz 14 lat (o ile to prawda) wiec na 100% ta ksiazka Cie nie zawiedzie.
          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Nemeo
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1757

Kup sobie ją w EMPIK-u, jest tam teraz taka akcja "bezpieczny zakup" czy coś takiego, kupujesz książkę i jak ci się nie spodoba, to możesz ją zwrócić do 30 dni.

Komentarz

• asknet
              Coś już napisał
              • 2005
              • 73

Zamieszczone przez sal
              Gdzie to konkretnie wyszperałeś? Bo nie mogę znaleźć nigdzie takiej informacji...

9 pozycja od góry "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie III wrzesień 2005" czyli chyba już się data wydania przesunęła :-(

troche sprzętu i zero umiejętności

Komentarz

• sal
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1122

Zamieszczone przez asknet
                http://helion.pl/search.cgi?szukaj=fotografia+cyfrowa
                9 pozycja od góry "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie III wrzesień 2005" czyli chyba już się data wydania przesunęła :-(
                A. No to nie ma co czekać, tylko trzeba zamawiać....
                Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Alzail
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 574

no mam :P 15 :> czytalem juz jeden podrecznik do photoshopa i drugi zaczalem ale to jakies dziwne bylo :P wiecej o pisaniu do czego sluzy lasso niz np. jak usunac szum ..... pewnie zaraz polece do ksiegarni ;]
                  350D

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Alzail
                    czytalem juz jeden podrecznik do photoshopa i drugi zaczalem ale to jakies dziwne bylo :P wiecej o pisaniu do czego sluzy lasso niz np. jak usunac szum ..... pewnie zaraz polece do ksiegarni ;]
                    Dokladnie o tym pisalem na poprzedniej stronie... na szczescie te ksiazki kelbiego sa inne niz podreczniki 8)

Komentarz

• JackC
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 138

Nie polecam książki "Po prostu Photoshop CS" - E. Wienmann, P. Lourekas wyd. Helion
                      Czarno - białe niewyraźne ilustracje i ciężki styl pisania.
                      Aż dziwne, że wydał to Helion.

Komentarz

• mirhon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1025

Polecam:

(jest już 2 wydanie dot. cs2)
                        Mam to pierwsze.
                        Książkę można ściągnąć np. przez:

Koszt to około 150 zł. Ale warto, dzięki lekturze wiem co tak naprawdę robią poszczególne "suwaki" w Camera Raw w Photoshopie.
                        To nie jest książka o korekcji zdjęć w Photoshopie! Książka jest dla tych co chcą maksymalnie dużo wycisnąć z RAW.
                        Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

• ewa eoska

A jak się ma Photoshopa 6.0, to jest sens kupować "Kelbiego", skoro ten jest do najnowszej wersji PS?

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez ewa eoska
                            A jak się ma Photoshopa 6.0, to jest sens kupować "Kelbiego", skoro ten jest do najnowszej wersji PS?
                            Byc moze najstarsze wydanie: http://helion.pl/ksiazki/obrcyf.htm
                            Problem jest taki ze sporo porad moze byc przydatnych ale np z drugiego tyle nie skorzystasz gdyz nie bedziesz miala odpowiedniego narzedzia (np spot healing brush czy shadow/highlight ).
                            Upgrade z (oryginalnego oczywiscie) PS 6.0 do PS CS2 kosztuje ok 900zl - szczerze polecam 8)

Komentarz

• Polaco
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1135

Zamieszczone przez ewa eoska
                              Mysle ze tak, niektore rzeczy jakie opisuje sa bardzo podstawowe, na pewno skorzystasz...
                              Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                              Troche moich knotow

Komentarz

• userman

Po internecie (czyli programy P2P) krąży też Adobe Photoshop 7.0PL podręcznik uzytkownika w formacie PDF. Waga pliku to około 13MB po spakowaniu pewnie dużo mniej.
                                Książka składa się z 596 stron w języku Polskim i zawiera sporo ciekawych informacji. Jeżeli komuś brak gotówki to na pczątek jest całkiem niezła (można się sporo dowiedzieć)

Komentarz

Pracuję...