Jaką polecacie książkę do nauki programu Adobe Photoshop 8.0 CS PL ?
Nauka obsługi Adobe Photoshop 8.0 CS PL
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
To zdecydowanie Scott Kelby "Fotografia Cyfrowa - obrobka zdjec". Za niedlugo (mam nadzieje) pojawi sie 3 edycja ksiazki (dla PS CS2). Jak bardzo Ci sie spieszy to mozesz kupic dla PS 7 albo dla PS CS.Zamieszczone przez NemeoChodzi mi głównie o obróbkę zdjęć.Komentarz
-
Czy w tej książce, opisywany jest PS w wersji polskiej czy angielskiej ?To zdecydowanie Scott Kelby "Fotografia Cyfrowa - obrobka zdjec"
Pytam, bo mam polską wersję .Komentarz
-
Jest jedno i drugie, tzn. jak masz jakies opcje w menu to jest po polsku (w koncu to tlumaczenie) i w nawiasie po angielsku, wiec nie jest wazna jaka wersja jezykowa maszZamieszczone przez NemeoCzy w tej książce, opisywany jest PS w wersji polskiej czy angielskiej ?
Pytam, bo mam polską wersję .
Zobacz na www.helion.pl tam jest przykladowy rozdzial tej ksiazki.
Komentarz
-
właśnie wczoraj odebrałem ta książeczkę ...sporo bardzo przydatnych informacji ...zwłaszcza że jestem dosyć zielony w obróbce cyfrowej zdjęcia_____________________________________________
troche sprzętu i zero umiejętności
Komentarz
-
Mam obie - o PS CS po polsku z Heliona i o PS CS2 po angielsku ze zrodla alternatywnego i... szczerze moge polecic obie. Podtsawy gladkiej obslugi PSa, obslugi Bridge/Browsera i masowych przetwarzan w nim oraz wszelkie przydant korekty w stylu 'krok po kroku' .Komentarz
-
Zgadzam sie Vitezem, jest doslownie krok po kroku jak cos zrobic, autor prawie za raczke prowadzi czytelnika. Juz nie mowiac ze autor bardzo humorystycznie pisze, mozna sie niezle usmiac z niektorych tekstowZamieszczone przez VitezMam obie - o PS CS po polsku z Heliona i o PS CS2 po angielsku ze zrodla alternatywnego i... szczerze moge polecic obie. Podtsawy gladkiej obslugi PSa, obslugi Bridge/Browsera i masowych przetwarzan w nim oraz wszelkie przydant korekty w stylu 'krok po kroku' .
Komentarz
-
z tego co udalo mi sie doczytac na stronach Heliona ...nowa wersja podrecznika dotyczaca cs2 ma byc w okolicach lipca_____________________________________________
troche sprzętu i zero umiejętności
Komentarz
-
Ja tez sie podpisze pod Kelbym
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
Zamieszczone przez Nemeo
Podreczniki do PS (w tym ten) charakteryzuja sie tym ze dosc dokladnie opisuja funkcje, algorytmy i mozliwosci roznych narzedzi. Ale... robia to zbyt dokladnie - skupiajac sie na pojedynczym narzedziu a metode na jakis problem traktuja mocno po lebkach.
To samo Scott pisze we wstepniaku do swojej ksiazki - ze podreczniki i biblie do PS sa dokladne ale zbyt dokladne, natomiast na warsztatach czy korespondencyjnie ludzie pytaja sie po prostu "jak to zrobic krok po kroku" a nie "na jakim algorytmie opiera sie dane narzedzie i jaki jest zakres jego mozliwosci" .
Mam nadzieje ze lapiesz roznice? 8)Komentarz
-
-
Gdzie to konkretnie wyszperałeś? Bo nie mogę znaleźć nigdzie takiej informacji...Zamieszczone przez asknetz tego co udalo mi sie doczytac na stronach Heliona ...nowa wersja podrecznika dotyczaca cs2 ma byc w okolicach lipcaKomentarz
Komentarz