Adobe Lightroom 3

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • quail
    Początki nałogu
    • 2008
    • 400

Zamieszczone przez wagteil
    Czy ktos wie dlaczego Lightroom otwiera mi sie przy starcie systemu? Czy mozna to zmienic?
    Tak... wywal go z autostartu. Poszukaj go w msconfig (zakładam, że używasz windy).

Komentarz

• wagteil
      Bywalec
      • 2010
      • 242

Zamieszczone przez quail
      Tak... wywal go z autostartu. Poszukaj go w msconfig (zakładam, że używasz windy).
      Kurcze, problem w tym ze go tam nie znalazlem! Czy to mozliwe ze to trojan?
      8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• Plexa
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 38

Kurcze, problem w tym ze go tam nie znalazlem! Czy to mozliwe ze to trojan?
        Jeśli to Winows 7, to autostart znajduje się : C:\Użytkownicy\TWÓJ_UZYTKOWNIK\AppData\Roaming\Mic rosoft\Windows\Menu Start \Programy\Autostart

Komentarz

• wagteil
          Bywalec
          • 2010
          • 242

Zamieszczone przez Plexa
          Jeśli to Winows 7, to autostart znajduje się : C:\Użytkownicy\TWÓJ_UZYTKOWNIK\AppData\Roaming\Mic rosoft\Windows\Menu Start \Programy\Autostart
          Cos sie z nim chromoli.. Gdzie lightroom trzyma jakiekolwiek pliki tymczasowe. Teraz twierdzi ze jest juz gdzies inny Lightroom otwarty, i kazal mi zrobic druga biblioteke. Gdzie mozna poczytac o zarzadzaniu tymi bibliotekami, tu nic nie moge znalezc.
          8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• 7Synek7
            Zablokowany
            • 2010
            • 16

jest już może gdzieś w sieci spolszczenie do Lightrooma 3??

Komentarz

• Argawen
              • 2008
              • 5

Zamieszczone przez 7Synek7
              jest już może gdzieś w sieci spolszczenie do Lightrooma 3??
              Na stronie dystrybutora czyli Wimalu.
              Pozdrawiam.
              Pentax + trochę dodatków.

Komentarz

• MariuszJ
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 1697

Witam! Ostatnio pobrałem ze strony Adobe próbną wersje najnowszego lightroom'a i szukam do tej wersji spolszczenia. Googlowałem trochę i nic nie znalazłem, może mi ktoś powiedzieć skąd taki plik pobrać i ewentualnie przesłać link? Pozdraiwam!!!
                Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• jacek-ie
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 132

Jest i podane wyżej działa także w wersji 3.3 RC

J.

Komentarz

• wagteil
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 242

Czy to mozliwe zeby Lightroom 3 podczas pracy (tylko otwarte kilkadziesiat plikow w develop) pozeral 30% pamieci? Co prawda mam 8GB ale te 30 % to i tak chyba sporo jak na program.
                    8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• MaciekH
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 662

Masz jeszcze 70% to co sie przejmujesz
                      20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• quail
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 400

Czy to mozliwe zeby Lightroom 3 podczas pracy (tylko otwarte kilkadziesiat plikow w develop) pozeral 30% pamieci? Co prawda mam 8GB ale te 30 % to i tak chyba sporo jak na program.
                        Nie jest to do końca zdrowy objaw. Po wyłączeniu i włączeniu go na nowo od razu jest tak samo, czy trzeba popracować parę godzin?

Na moim kompie wersja 3.2 64-bit pożera po starcie jakieś 500 MB.

Komentarz

• wagteil
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 242

Zamieszczone przez quail
                          Nie jest to do końca zdrowy objaw. Po wyłączeniu i włączeniu go na nowo od razu jest tak samo, czy trzeba popracować parę godzin?

Na moim kompie wersja 3.2 64-bit pożera po starcie jakieś 500 MB.
                          Po wlaczeniu wystarczy ze przerzuce w develop pare RAW-ow i skacze do 35-40% tak sie utrzymujac przez caly czas. Gdy go nie dotykam mam od 24-30% uzycia. Pytam bo tez mi sie wydawalo ze tak byc nie powinno. Dodam ze wczoraj na nowo zalozylem caly system, komp powinien byc czysty... Moze jedna z kosci jest padnieta?
                          8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• quail
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 400

Po wlaczeniu wystarczy ze przerzuce w develop pare RAW-ow i skacze do 35-40% tak sie utrzymujac przez caly czas. Gdy go nie dotykam mam od 24-30% uzycia. Pytam bo tez mi sie wydawalo ze tak byc nie powinno. Dodam ze wczoraj na nowo zalozylem caly system, komp powinien byc czysty... Moze jedna z kosci jest padnieta?
                            Patrz ile RAMu zajmuje proces lightroom.exe (w task manager to widać). To na pewno nie jest padnięta kość, miałbyś delikatnie mówiąc inne objawy kończące się z reguły bluescreenami. A tak w ogóle to której wersji LR używasz?

Komentarz

• wagteil
                              Bywalec
                              • 2010
                              • 242

Zamieszczone przez quail
                              Patrz ile RAMu zajmuje proces lightroom.exe (w task manager to widać). To na pewno nie jest padnięta kość, miałbyś delikatnie mówiąc inne objawy kończące się z reguły bluescreenami. A tak w ogóle to której wersji LR używasz?
                              Uzywam ostatniej wersji 3.2. po kilku minutach pracy rosnie to wszystsko do tych 30%. Nawet teraz jak jest otwarty i nic nie dotykam to on nadal trzyma te swoje 30%. Po pozamykaniu wszystkiego mam jakies 14% uzycia. Co to moze byc? Ponizej link podczas pracy:
                              8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• mariokil
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 47

Hej,
                                może pytanie "od czapy", ale czy nie masz czasem utworzonych rzeczy typu smart collection z kilkoma warunkami do sprawdzenia na dużej ilości zdjęć ? Sprawdź jeszcze przy wyłączonym antywirusie.

POzdrawiam
                                Mariusz

7D, 5D, 100 24-105; 70-200

Komentarz

Pracuję...