Wyslale sobie raw a pracy do domu i moj LR otwiera bez problemu
Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Zwiń
X
-
-
SoA tą instrukcję już widziałem ale ona po prostu cofa zdjęcia do proces 2010. Trochę bezsensownie kupować LR4 skoro zdjęcia dalej obrabiać się będzie bez wykorzystania jego możliwości..Komentarz
-
Przez to zdjecia sie eksportuja razem z katolgiem do nowego miejsca, powstaje nowy katalog poza glownym? Jak dziala export as catalog?Komentarz
-
mam problem z Lr 4 (nie trial)
mam 3 letni komputer i 6gb RAMu - nowy Lr często zajmuje prawie całą pamięć i spowalnia system, a Lr 3 działał bardzo szybko
rozwiązaniem jest uruchomienie Lr ponownie
macie jakieś rozwiązanie?Komentarz
-
Dołożyć RAM-u? :-) U mnie pod maską 12 GB i ogólnie rzecz biorąc działa sprawnie, chyba że wprowadzę do obrazków zbyt dużo korekt lokalnych, wówczas potrafi się przyciąć.Komentarz
-
uważasz, że nowy Lightroom nie będzie działał sprawnie na komputerze, na którym 3 wersja działała bez problemów? jest aż taka różnica wymagań sprzętowych?Komentarz
-
A czekaj - masz 4.0 czy 4.1 RC? Lightroom 4.0 jest niestety zabugowany i ma obniżoną wydajność. Zaktualizuj do 4.1 RC (z Adobe Labs) i będzie śmigać.Komentarz
-
4.0, ten z płyty
trochę dziwne, że Lighrtoom nie znajduje uaktualnień, jeżeli jest zbugowany, ale spróbuję się rozejrzeć
dziękiKomentarz
-
Bo jeszcze nie ma oficjalnego uaktualnienia. Wersję RC ściągniesz stąd: http://labs.adobe.com/technologies/lightroom4-1/Komentarz
-
Jest już wersja 4.1 RC 2.Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.htmlKomentarz
-
-
Mogli faktycznie dorobić tego Lightrooma i wypuścić go tak jak przewidywałem - w maju lub czerwcu. W każdym razie zmiany są naprawdę smakowite (jakkolwiek ten defringe nie poradził sobie do końca ze zdjęciami z 50/1,2, ale tam te aberracje to są specyficzne :-) )Komentarz
-
Ja na szybko sprawdziłem na jakiś starych fotach z moto show (głównie 24L) - fiolety z chromowanych powierzchni wycina rewelacyjnie. Należy tylko uważać, by nie przesadzić z suwakiem i nie tłumić fioletów globalnie, ale z tego co widzę to już na niskich wartościach jest znacząca poprawa.Body, stałki, zoomikKomentarz
-
Komentarz
Komentarz